spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Bârlădeanca Amalia Puflea, gimnasta de aur a României

- Advertisement -
PE PODIUM… Cea mai valoroasă gimnastă din Bârlad, Amalia Puflea, a câștigat două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European: aur în concursul pe echipe și argint la individual compus.

MEDALIATĂ… Bârlădeanca Amalia Puflea (15 ani) a câștigat medalia de aur în concursul feminin pe echipe și argintul la individual-compus la ediția de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Sportiva legitimată la CSȘ Bârlad a prins finala de la bârnă cu a doua notă, 12,900, având șanse mari să cucerească o nouă medalie.

Aur și argint pentru România în concursul de gimnastică feminină de la FOTE, care se desfășoară în aceste zile la Banska Bystrica, Slovacia. În concursul feminin pe echipe, România a cucerit medalia de aur, bârlădeanca Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea au avut un total de 102,950 puncte, devansând Germania și Italia. La individual compus, Amalia Puflea a câștigat medalia de argint, cu un total de 51,650 puncte. Ea mai are o șansă să urce pe podium, la bârnă, unde s-a calificat cu a doua notă.  Din 2018, gimnasta din Bârlad se pregătește la Centrul Național de Pregătire a Junioarelor (CNOPJ) de la Deva, dar în competiții reprezintă Clubul Sportiv Școlar Bârlad. În urmă cu două săptămâni, Amalia a cucerit trei medaii la Cupa Petrom, argint la individual compus și paralele, și bronz la sărituri. România este reprezentată la FOTE de 92 de sportivi, la 8 discipline, atletism, înot, ciclism, gimnastică, judo, volei, hanbdal și tenis.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.