1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Bârlãdeanca Iulia Clisu în finalã la „Dansez pentru tine”

- Advertisement -

Vasluieni, sustineti pe Iulia Clisu în cursa pentru 60 000 de Euro

FINALISTÃ La emisiunea „Dansez pentru tine” de la postul de televiziune ProTV, care are loc vineri, 29 noiembrie, concurenta din Bârlad, Iulia Clisu, se va bate pentru premiul de 60 000 de Euro. Ea danseazã cu moldoveanul Dima Trofin, din trupa LaLa Band, având ca scop principal sã îsi ajute profesoara de dans, Monica Moraru, bolnavã grav de obezitate morbidã cu complicatii care îi pun zilnic viata în pericol. Bârlãdenii si toti cei din judetul Vaslui sunt rugati sã o sustinã pe Iulia, dând SMS la 1322 cu textul „Dima” sau sunând la 0900.760.402, deoarece în finala concursului cei care decid cine pleacã acasã cu 60 000 de Euro, premiul cel mare, sunt telespectatorii. Cazul profesoarei Iuliei Clisu este unul dramatic. Profesoarã la Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad, Monica Moraru a îndrumat în ritm de dans mii de elevi, alãturi de care a obtinut numeroase premii. Ea instruieste peste 200 de elevi pe an, multi obtinând premii importante si care fac cinste Bârladului.

Vã reamintim cã Iulia Clisu este din Bârlad, locul transformat într-o adevãratã pepinierã de dansatori de coregrafa Monica Moraru, cea prin mâinile cãreia au trecut sute de copii. Viata acesteia a fost însã atât de grea încât, în urma stresului si a traumelor, s-a îmbolnãvit de obezitate morbidã, una dintre cele mai cumplite afectiuni de care poate suferi un dansator. Iulia este unul dintre tinerii care îsi doresc din toatã inima sã îsi vadã profesorul sãnãtos, pentru a continua sã danseze sub îndrumarea unui profesionist cu har. Pentru a-si ajuta mentorul, copiii de la trupa de dans „Splendid” condusã de Monica Moraru au mers la preselectie la „Dansez pentru tine” si au fost selectati într-o primã fazã cinci, ca apoi sã fie aleasã Iulia pentru a prezenta cazul profesoarei Monica Moraru si a încerca sã ajungã în finala concursului de la ProTV. Este remarcabil cã dintre 40 de cazuri grave- alese initial pentru preselectie, cazul profesoarei Monica Moraru, pentru care danseazã Iulia Clisu, a fost selectat printre cele opt care au ajuns pe micile ecrane si pentru care opt dansatori amatori si opt vedete vor sã câstige premiul cel mare de 60. 000 de euro. Acum, Iulia a ajuns în finala acestui show si are nevoie de sprijinul întregii populatii a judetului nostru.

Cine este Iulia Clisu

Iulia Clisu a început sã danseze încã de la grãdinitã, de la vârsta de trei ani. În gimnaziu a urmat si cursuri de bellydance si câteva ore de dans sportiv, dar a abordat toate stilurile de dans în cadrul formatiei Scolii Gimnaziale „Costache Manolache Epureanu” si a trupei „Splendid” de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad. În acelasi timp a fost si o elevã foarte bunã la învãtãturã, obtinând a doua medie din judetul Vaslui la admiterea la liceu. A ales Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, vestit pentru performantele la olimpiadele scolare. Este acum elevã în clasa a X-a la profilul Stiintele Naturii. A fost aleasã Miss Boboc Bârlad 2012. Îsi doreste sã facã performantã în dans si sã ajute pe profesoara ei de dans sã ducã o viatã normalã, dar vrea sã reprezinte cu cinste si orasul natal, Bârlad, judetul Vaslui si sã-i facã pe toti locuitorii judetului mândri de ea. Are nevoie de sprijinul tuturor vasluienilor, de al colegilor si fostilor colegi de gimnaziu, pentru a câstiga marele premiu de 60 000 de euro. Toti cei care doresc sã fie alãturi de Iulia, pot sã dea SMS la numãrul 1322 cu continutul „Dima” sau sunând la 0900.760.402.

Cine este Monica Moraru

Profesoara a ajuns instructor în urmã cu 17 ani, pe când preda educatia fizicã elevilor de la Scoala nr. 1 din Bârlad. „Directorul scolii de atunci m-a rugat sã pregãtesc un grup de elevi pentru a dansa la o serbare de Crãciun. A iesit atât de frumos încât, de atunci, la fiecare eveniment, eu pregãteam copiii dansatori”, povesteste Monica Moraru. Instruieste anual 200 de copii. De aici si pânã la o clasã de dans nu a mai fost decât un pas. În urmã cu 13 ani, reprezentantii Inspectoratului Scolar Vaslui i-au propus sã îndrume o clasã specializatã în acest domeniu. A fost repartizatã la Clubul Elevilor din Bârlad, unde a înfiintat Trupa „Splendid” cu care a câstigat nenumãrate premii nationale si internationale. În cei 13 ani de când este instructor cu acte în regulã, concursurile au fost nelipsite. În fiecare an, prin mâinile sale trec peste 200 de copiii. Monica Moraru considerã cã dansul este unul dintre cele mai frumoase sporturi, dar le spune întotdeauna elevilor cã fãrã muncã rezultatele nu au nicio sansã sã aparã. Asta îi spune si fiului ei, Mathias, care i-a cãlcat pe urme si este un dansator desãvârsit. „Împreunã cu Mathias am reusit sã umplem o bibliotecã întreagã cu trofee si medalii”, ne-a spus Monica Moraru. Acum ea instruieste copii în continuare însã se aflã într-un impas greu: are peste 160 de kilograme, în urma dereglãrii suferite din cauza stresului si a unor grave probleme de sãnãtate, fiind diagnosticatã cu obezitate morbidã. „Acum zece ani aveam 51 de kilogame, acum …. nu-mi doresc decât sã scap de kilogramele în plus, iar medicii spun cã doar printr-o operatie dificilã mã pot salva si aceastã operatie este foarte costisitoare. Sunt atât de mândrã de Iulia, un copil deosebit, care s-a zbãtut pentru mine, a ajuns în finalã si mai are un pas ca sã ajungã pe primul loc, viata mea atârnând de voturile celor care stiu ce performante pot face si Iulia este un exemplu de rezultatul muncii mele”, a spus Monica Moraru. Votati la 1322 „Dima”, sau sunând la 0900.760.402, pentru cã viata acestei exceptionale coregrafe atârnã de votul dumneavoastrã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.