-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

Bârlădeancă mușcată de un câine maidanez, operată de chirurgii plasticieni! (FOTO)

- Advertisement -

JUNGLĂ ÎN BÂRLAD… Atacul asupra unei femei de 53 de ani a avut loc joi, 19 ianuarie, în jurul orei 9.00. Femeia se afla pe strada Republicii, în spatele unui magazin din zona Grădinii Publice, unde își scosese câinele proprietate la plimbare. Victima a fost luată de către o ambulanță SMURD, cu răni deschise la gamba piciorului stâng, fiind atacată de un câine furios! A fost dusă la spitalul bârlădean, a fost internată și apoi operată, rănile fiind profunde. A fost anunțat și compartimentul de resort al Primăriei Bârlad, dar nu a avut nimeni nici o reacție, lucru ce a înfuriat familia victimei, care a luat decizia de a da în judecată Primăria Bârlad, deoarece în oraș nu există hingheri, iar Bârladul este acum invadat de câini comunitari ce l-au transformat într-o junglă! Doar în decembrie anul trecut au fost internați la spital 14 pacienți cu plăgi mușcate de câinii maidanezi, iar în acest an, în luna ianuare până acum au fost 6 cazuri de plăgi mușcare de câini comunitari.

Câinii nesupravegheați au mai făcut o victimă în Bârlad. De când nu mai are cine să prindă câinii maidanezi din oraș, sunt zeci de persoane care au ajuns la spital mușcate de animalele flămânde și în călduri de pe străzi! Ultima victimă, o femeie de 53 de ani, a ajuns sfâșiată de animale la spitalul din Bârlad, joi, 19 ianuarie. A ieșit dimineață cu cățelul personal la plimbare, în spatele magazinului Berlin de la Grădina Publică. Un câine maidanez a sărit să muște cățelul femeii, iar ea l-a luat în brațe și vrut să plece. Câinele maidanez a mușcat-o de piciorul stâng, rupându-i mușchiul gambei stângi! A sărit fiul ei, care a auzit hărmălaia din apartament și a chemat ambulanța la 112. A fost trimis un echipaj EPA (SMURD) de la ISU Bârlad, iar femeia a fost internată la spitalul de urgență bârlădean, cu mai multe mușcături de câine pe gamba piciorului stâng. Victima a ajuns în Compartimentul de Primire Urgențe (UPU) cu răni deschise la picior, iar vineri a fost operată de chirurgii plasticieni ai spitalului. Rănile au fost destul de severe, victima de 53 de ani este încă internată în spital, iar luni, 23 ianuarie se pare că va avea o a doua operație. „Pacienta s-a prezentat la CPU pe 19 ianuarie, ora 9.55 cu diagnosticul de Plăgi muscate multiple gamba stânga, fiind mușcată de un câine în zona grădinii. Pacienta a fost internată în secția de Chirurgie pentru tratamentul chirurgical (sutura) plăgilor. În același timp s-a inițiat și vaccinarea antirabica în Boli infecțioase. Pacienta în acest moment este în stare bună”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean.

Fiul femeii este decis să dea în judecată Primăria Bârlad! Jungla bârlădeană ia amploare!

Fiul femeii atacate de câinele maidanez este extrem de furios și nemulțumit de faptul că, deși a anunțat Primăria Bârlad de caz, momentan nu a primit niciun semnal de la cei care se ocupă de strângerea câinilor maidanezi! Pentru că nu are cine! Așa cum știu toți bârlădenii, la Bârlad nu există Serviciu de Ecarisaj! Deși este scos la licitație, primarul Bârladului și CLM oferind lo sumă imensă (1.500 lei de câine capturat, iar norma este de 70 de câini capturați lunar) nicio firmă care are ca obiect capturarea maidanezilor nu s-a înghesuit să vină! Au fost trei licitații și la nici una nu s-a prezentat nimeni! S-au scurs deja șapte luni de când nu se mai ocupă nimeni de câinii comunitari din oraș, iar timpul trece în defavoarea autorităților locale. Pe site-ul Primăriei se află în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate pentru alegerea modalității de gestiune a Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. „Vă spun sincer, intenționăm să dăm în judecată Primăria Bârlad. Nu se mai poate așa! Mama suferă acum pentru că Bârladul a ajuns o junglă”, a spus furios fiul femeii, aflată acum în spital.

Menționăm că de când orașul nu mai are serviciul de ecarisaj asigurat, lunar au fost mușcați peste 20 de bârlădeni! După ce joi dimineață, 19 ianuarie, a fost mușcată femeia de 53 de ani, la amiază, în același loc, a fost mușcată încă o persoană, care a ajuns la CPU Bârlad, iar acum este sub tratament, cu vaccin antirabic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Si parcul central de la teatru e o junga de caini. Asta e primaria Barlad sub administratia Boros.Oare acest primar care face sedinte foto prin gradina publica nu realizeaza in ce hal a adus orasul?Totul distrus ,firmele in goana dupa venituri sau napustit sa ingroape cabluri ,tevi distrugand copaci garduturi facand praf trotoarele.

    • In Bârlad cele mai periculoase potăi sunt potaile doctorașului agitat Tătaru. Potai care zilnic musca și incită alte javre împotriva primarului Boroș..Așa că, stimați bârlădeni, atenție mare la potaile javre turbate tatariste.. Atenție mare..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.