Bârlădeanca Ramona Strugariu îl critică pe președintele României: “Ăsta nu se numește drag de adevăr”

Ramona Strugariu

OPINIE… Europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu iese în apărarea colegului său de alianță, după ce președintele României i-a transmis ieri ministrului Justiției să explice public cum de s-a ajuns în situația ca dosarul privind evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Bârlădeanca îl critică pe Iohannis și spune că se implică prea târziu în caz: „Cu toată simpatia pentru președintele Iohannis, pot să întreb: ce poate face Ministrul Justiției peste o decizie definitivă a instanței? De ce nu a cerut activ soluții înainte de această decizie definitivă, în orice fel, inclusiv cu ideea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă, până acum? Poate concluziile acelei comisii ar fi ajutat, la rândul lor, să se facă lumină. Dacă ține atât de mult la adevăr, nu era firesc să-l căutăm în ultimii ani cu toate mijloacele de care dispunem? Pot să-l mai întreb de ce a numit un procuror șef DIICOT care nu a avut aviz favorabil CSM și care a îngropat, cu grijă și multă incompetență, dosarul 10 august? Între altele, soțul doamnei procuror șef era vizat în dosar”, a scris europarlamentarul Ramona Strugariu.

De asemenea, aceasta i-a amintit președintele de episodul Caracal, când “îi cerea procurorului Felix Banilă, după episodul Caracal, <să-și inainteze imediat demisia din funcția de procuror-șef al DIICOT (…) Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni sa fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza aceasta institutie>, pentru ca mai apoi să o numească pe Georgiana Hosu la conducerea acestei instituții, iar 2 ani mai tarziu, pe 10 august 2020, acestă zi simbol pentru democrație (cum o numește el în discursuri) să plece în vacanță, fără să mai spună un cuvânt despre adevăr, aflarea vinovaților, credibilitatea instituției? Pot să îi reamintesc președintelui că aceeași Georgiana Hosu care a lucrat la acest dosar, ingropat la DIICOT, a motivat cererea de redeschidere a dosarului cu explicatia (șocantă) că a fost dispusă clasarea fără să se facă o cercetare penală efectivă, când ea însăși trebuia să se asigure că această cercetare penală efectivă se întâmplă, în calitate de procuror șef DIICOT și de procuror ierarhic superior al magistratului Doru Stoica, titularul de dosar, cel care a dispus clasarea? 700 de sesizări penale, 600 de victime, documentare audio – video impecabilă a unei fapte pentru care nu s-a putut face “o cercetare penală efectivă”, niciun vinovat. Dar avem acum un ministru al justiției și unul de interne care au de decontat toată liniștea asta. Mult populism, multă ipocrizie, puține răspunsuri, domnule președinte. Ăsta nu se numește drag de adevăr”, a scris pe Facebook europarlamentarul PLUS Ramona Strugariu.
9 COMENTARII

 1. O tarfa, a lustruit sculele la toti o cheama ramona rebegea. A umblat numa dupa p*li cu bani dan dumitru etc s-a ales cu agricultorul PCR. Acu e europarlamentar, asta ca sa vedeti cine va conduce 🙂

   • …și nu e singura. Ia-i pe aia de la AUR, care se bat cu cărămida-n piept ca ei vor sa doneze banii pe care, ca partid parlamentar – au dreptul sa-i primească de la bugetul de stat – pentru construirea unui spital. Știu prea bine ca legea nu permite asta (fapta penala: deturnare de fonduri), dar o ard cu parul în ochi, ca sa poată spune: “noi am vrut, dar sistemul mafiot nu ne-a lăsat”, și sa “ia ochii” proștilor.
    Soluția e simpla, și o știu și ei: sa introducă un proiect legislativ, prin care partidele politice sa poată dona banii primiți de la buget pentru cauze umanitare, proiecte de infrastructura, etc. Niciun partid n-ar avea curajul sa voteze contra, ca și-ar pierde alegătorii. De ce nu o fac? Pentru ca ei vor din tot sufletul banii aia, deși PRETIND ca nu ii vor, ca sa va prosteasca 🙂

 2. Câtă ipocrizie la unii politiicieni care au ieșit în stradă..că PSD-ul emite ordonanțe nejustificate pe justiție și încalcă independența de drept a magistraților! Acum… vin și cer imixtiunea în deciziile de drept pe care le iau aceștia!.S-a făcut referendum ..iar votul poporului a decis că orice guvern care vine la putere .. nu mai are voie să emită ordonanțe pe justițiție.A respectat acest demers popular actualul guvern?Nu!!!D-l Orban a emis ordonanță fără a preântâmpina vociferări în stradă din partea activei soc.civile ..cea care la 10 august 2018 striga din toți rărunchii!

  • Despre ce “independenta a justiției” vorbești aici? 🙂
   Retine un lucru: un stat democratic – cum se prezintă România – are 3 puteri legale: legislativa (Parlamentul), executiva (Guvernul) și judecătoreasca (sistemul de justiție). Primele doua au o putere insignifianta, comparativ cu puterea celei de-a treia. Asta fiindcă puterea judecătoreasca poate anula și acte normative date de parlament, și acțiuni ale guvernului. Pe ea, însă, nimeni n-o poate atinge. Respectarea deciziilor ei este 100% obligatorie! Drept urmare, daca România ar fi avut o putere judecătoreasca corecta, independenta – asa cum spui tu -, necorupta, care sa lupte pentru binele tarii, atunci am fi putut avea cele mai corupte puteri legislativa și executiva din lume, ca tara tot s-ar fi dezvoltat. Dar cum puterea judecătoreasca este centrul corupției din România, în 30 de ani s-a distrus și s-a vândut tot. Din grânarul Europei, dintr-o tara cu mii de ferme și abatoare de animale, ne-am transformat într-un importator masiv pana și de produse alimentare; daca nemții, polonezii, spaniolii, olandezii, francezii, belgienii, americanii nu ne mai dau de mâncare, murim de foame! Si asta – nu știu câți realizează – DOAR din cauza deciziilor incorecte ale puterii judecătorești corupte sau a ignorării voite, de către puterea judecătorească, a răului făcut de celelalte puteri corupte!

 3. Ramona vezi că judetul Vaslui este declarat oficial cel mai sărac din u.e. mai bine vezi ce ce faci pe la parlamentul european în această privință. Lasă declarațiile președintelui.

  • Ce sa facă?! Haida-de! Ai cunoscut-o pe respectiva domnișoară? Are un tupeu de te da jos de pe kkt și o dorință de parvenire fantastica. Atata tot! Crezi ca, vreodată, va ieși din cuvântul lui Cioloș – sclavul Franței – pe care-l doare-n dos de România și care nici măcar nu știe unde se afla Vasluiul pe harta?! Fii serios…

LĂSAȚI UN MESAJ