spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Bârlãdeanul care a furat Ambulanta a fost arestat!

- Advertisement -

ARESTARE Bogdan Ionut Bularca a fost ieri retinut de politistii bârlãdeni, dupã ce a fost externat de la Spitalul de Urgentã, unde a fost internat în urma accidentului grav pe care l-a provocat sâmbãtã dimineatã. Vã reaminitim cã Bogdan Ionut Bularca de 18 ani si George Cãrbãrãu, 21 de ani, au furat vineri noaptea o salvare din curtea Statiei de Ambulantã din Bârlad si, desi niciunul dintre ei nu avea permis de conducere, au plecat la plimbare. Dupã câtiva kilometri, s-au rãsturnat într-un lan de floarea-soarelui. Tânãrul de 21 de ani a murit pe loc, iar celãlalt, care se afla la volan, a ajuns la spitalul din Bârlad cu rãni minore. Ancheta în acest caz este în plinã desfãsurare.

Bogdan Bularca a provocat moartea prietenului de furtisaguri si o pagubã mare si grea pentru oras: au distrus cea mai dotatã ambulantã din Bârlad, privând în acest fel pe bolnavii care au nevoie realmente sã fie salvati. Dupã ce a ajuns la spital, cu rãni minore evident, Bogdan Bularca s-a dat „lovit” în sold si a solicitat ieri medicilor sã fie trimis la Computerul Tomograf de la Galati. Medicii chirurgi din cadrul spitalului bârlãdean bãnuiau cã este un „joc” al acestuia, deoarece Bogdan Bularca a refuzat constant sã dea declaratii politiei despre ce s-a întâmplat si cum de a comis o asemenea faptã. „Nu avea nimic, era doar plin de ifose. Cât a stat la noi a fost pãzit cu strasnicie de politisti iar azi (ieri – n.r.), a fost dus la Galati, la CT deoarece acuza dureri de sold. Fiind o bãnuialã de fisurã de bazin, i s-a dat trimitere si a fost dus la Galati, cu escorta politiei, dar cei de acolo au spus cã nu are absolut nimic, asa cã i-am fãcut externarea.”, a spus unul din medicii sectiei Chirurgie de la spitalul bârlãdean. Cum s-a externat, cum a ajuns pe mâna politistilor, care l-au retinut pentru 24 de ore, în vederea cercetãrilor. „Urmeazã a fi prezentat marti (astãzi – n.r.) la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv la Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivã pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de conducere fãrã permis, furt, distrugere si omor din culpã.”, ne-a precizat comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad. Bogdan Bularca a ajuns ieri dupã-amiazã în arestul IPJ Vaslui, de unde astãzi va fi adus în fata procurorilor si apoi a judecãtorilor bârlãdeni. Cât despre Gerge Cãrbãrãu, tânãrul de 21 de ani, decedat în accident, corpul sãu a fost depus la Capela Bisericii „Sf. Spiridon” din Bârlad, de unde astãzi urmeazã a fi dus la Cimitirul „Eternitatea” pentru a fi înmormântat.

Cum au putut?

Reamintim cum a decurs filmul evenimentului care a dus la distrugerea unei ambulante din Bârlad si la moartea unui individ, cu grave carente educationale. În noaptea de vineri/sâmbãtã, 24/25 august, putin dupã ora 2.00, cei doi tineri de 18 si 21 de ani, au trecut pe lângã substatia din Bârlad a Serviciului Judetean de Ambulantã, unde masina VS 29 SAJ era parcatã în fatã, gata de plecare la un caz urgent. Ca niste veritabili hoti de masini, au dat târcoale minute bune si când si-au dat seama cã nu îi vede nimeni iar cheile sunt în contact, au urcat în autosanitara pregãtitã sã plece la o urgentã si dusi au fost. Toatã scena a fost surprinsã de camerele de supravegere ale statiei de salvare. Si bãietii s-au filmat cu telefonul mobil tot drumul, cel mai probabil, pentru a posta, ulterior, imaginile pe Internet, asa cum au vãzut ei cã au fãcut si alti tineri teribilisti! „Ce-o sã ne facã cã am furat Salvarea?? Cât o sã ne dea? Sapte ani, nu?? Bãi, ce tari suntem, am furat cea mai tare salvare din Bârlad, uite ce vitezã prindem cu ea!!”, se vede pe telefonul unui dintre ei, cum se „încurajau” unul pe altul si se mândreau cu fapta lor incredibilã! La un moment dat, la 15 minute dupã ce au furat ambulanta, Bogdan Bularca, tânãrul care se afla la volan, a pierdut controlul din cauza vitezei, masina, un Mercedes 4×4 a pãtruns pe contransens, a intrat într-un sant si a fost proiectatã în aer. George Cãrbãrãu a murit pe loc, iar Bogdan Bularca a ajuns la spital, culmea!, adus de o altã ambulantã din Bârlad. Cadrele sanitare de pe acea ambulantã au dat dovadã de profesionalism si de multã întelegere, în conditiile în care cel pe care l-au salvat si l-au dus la spital, acordându-i primul ajutor, a fost tocmai cel care a furat si distrus cea mai dotatã ambulantã din Bârlad, plus cã acum, în urma anchetei ce are loc la SAJ Vaslui, se pare cã vor fi sanctiuni severe împotriva soferului de pe acea ambulantã, care a lãsat cheile în contact.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.