spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Bârlãdeanul Cristian Albu, medaliat cu argint la Concursul de inventicã Euroinvent

- Advertisement -

PREMIU… Bârlãdeanul Cristian Albu a câstigat medalie de argint la Salonul International de Creativitate si Inovatie „Euroinvent 2024”, desfãsurat la Iasi, în perioada 6-8 iunie. „Proiectul meu s-a numit „Foldable Aerodynamic wing with roof function for cars” si a fost apreciat pentru metoda de a folosi în totalitate sau partial acoperisul unei masini pentru a genera forta de apãsare la sol (downforce) în cel mai avantajos punct, centrul masinii. Aceastã realizare nu reprezintã doar o recunoastere personalã, ci si o oportunitate de a aduce în atentia publicului importanta si potentialul inventiilor si inovatiilor în societatea noastrã”, a explicat Cristian Albu.

Salonul International de Creativitate si Inovatie „Euroinvent 2024” a reunit participanti din 33 de tãri si peste 650 de inventii si proiecte. Juriul care a examinat toate lucrãrile a fost format din specialisti din mai multe tãri Republica Moldova, Malaysia, Croatia, Arabia Sauditã, România, Polonia, Canada, Egipt, Turcia, U.A.E., Portugalia, Vietnam, Thailanda. În acelasi timp, la Iasi au avut loc si prezentãrile conferintei ICIR Euroinvent – International Conference on Innovative Researche, o conferintã la care au fost înregistrate peste 80 de lucrãri în domeniul stiintei si ingineriei materialelor. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnicã „Gheorghe Asachi” din Iasi, în colaborare cu Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Medicinã si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, Universitatea Nationalã de Arte „George Enescu” Iasi si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului, dar si cu University Malaysia Perlis si Czestochowa University of Technology Poland.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ce sa zic Bebb, chiar m-am uitat mai devreme in oglinda si cred ca ai si tu dreptatea ta 😀 Iti multumesc pt interesul acordat articolului si mabucur ca macar infatisarea mea ti-a captat interesul, trag speranta ca pe viitor si ideile /inovatiile mele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.