spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Bârlãdeanul Iustin Cretu, cel mai bun sportiv-copil la Cupa României la Taekwod-do!! (FOTO)

- Advertisement -

MÂNDRIE…În perioada 20-23 octombrie s-a desfãsurat la Baia Mare Cupa României la Taekwon-do ITF, competitia majorã de nivel national fiind organizatã de cãtre Federatia Românã de Taekwon-do ITF si Clubul Sportiv Stiinta Dragonul Baia Mare. Bârladul a fost reprezentat de cãtre sportivii si oficialii din cadrul Asociatiei Clubul Sportiv Kwon, condus de cãtre Eleodor Gheorghian – centurã neagra 4 Dan. O performantã cu adevãrat extraordinarã la aceastã competitie a fost realizatã de cãtre copilul Iustin Cretu, detinãtor al centurii rosii. La aceastã competitie, Iustin a reusit sã cucereascã medalia de aur la probele Tull individual centuri colorate 5-1 gup masculin copii -10 ani, Luptã individual copii – 10 ani, -40 kg masculin, Spargeri fortã copii masculin -10 ani, dar si medalia de argint în probele Tehnici speciale copii masculin individual -10 ani si Speed Kick individual masculin – 10 ani. Practic, Iustin a cucerit o medalie la fiecare din probele de concurs la care a participat si a câstigat titlul de „Cel mai bun copil sportiv” al competitiei.

Ca urmare a acestor rezultate, Iustin a fost declarat cel mai bun sportiv la categoriile de copii, primind diploma si cupa aferente acestui titlu. Aceastã performanntã nu ar fi fost posibilã fãrã o muncã continuã si extrem de serioasã, alãturi de instructorul sãu Ciprian Mihãilã – 3 Dan.

Cine este Iustin Cretu

Iustin Cretu este elev în clasa a 4-a la Scoala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. Practicã Taekwon-do ITF încã de la vârsta de 4 ani, alãturi de instructorul sãu Ciprian Mihãilã. A împlinit 10 ani chiar în ziua concursului de la Baia Mare. Iar ca un sportiv adevãrat, Iustin a fost extrem de concentrat la competitie si la final și-a facut singur cel mai frumos cadou – cel mai bun sportiv copil al Cupei României.

„Iustin a dovedit de-a lungul anilor (deja îmbãtrâneste pe lângã noi) cã este un copil foarte talentat. Însã talentul se pierde dacã nu este sustinut din spate de foarte multã muncã. Iar el munceste fãrã întrerupere si dã dovadã, chiar dacã este încã foarte fraged, cã este extrem de serios în modul cum abordeazã antrenamentele si tot ceea ce face. Felicitãri Iustin, meriti pe deplin trofeul cucerit si felicitãri si lui Ciprian Mihãilã pentru rãbdarea de care dã dovadã în lucrul cu acesti copii” ne-a declarat Eleodor Gheorghian – presedintele A.C.S. Kwon Bârlad.

ACS Kwon Bârlad, locul 3 în clasamentul general, din 29 de cluburi participante!

În plus, pe lângã acestã performantã, a mai fost înregistratã una de exceptie pentru sportul bârlãdean si la care Iustin si-a adus o contributie consistentã prin rezultatele sale: la finalul competitiei, A.C.S. Kwon Bârlad a ocupat pozitia a treia în clasamentul general al cluburilor participante (29 la numãr), în competitia de copii (-14 ani), ceea ce duce la concluzia cã la acest club se munceste extrem de serios si cu profesionalism. Facem precizarea cã acest rezultat este o „recidivã”, deoarece la aceeasi competitie, Cupa României la Taekwon-do ITF 2021, desfãsuratã în aceeasi perioadã a anului trecut la Târgu Mures, A.C.S Kwon a cucerit trofeul aferent locului 3 în competitia de copii si atunci. „Performanta fãrã sustinere nu se poate realiza. Iar atât eu, cât si Ciprian Mihãilã, dorim sã multumim pãrintilor în primul rând pentru încrederea investitã în noi. Fãrã sustinerea lor nu am putea realiza aceste performante”, a mai precizat Eleodor Ghirghian, presedintele ACES Kwon-do Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.