2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Bârlãdeanul mort în Cehia, adus acasã cu ajutorul oamenilor cu suflet mare!

- Advertisement -

MULTUMIRI…Bârlãdeanul de 46 de ani, Cornel Marius Tascã, cel care a murit în Cehia, unde muncea de un an de zile, va ajunge acasã, cu ajutorul unor donatii importante. Apelul fãcut de familie prin intermediul cotidianului Vremea Nouã, a fost distribuit de sute de ori, iar oameni cu suflet mare au sãrit în ajutor. Familia multumeste din suflet celor care i-au ajutat sã strângã suma de 3000 de euro si, în mod special, cotidianului nostru, Asociatiei „Andreea Rãducan”, fostilor colegi de muncã din municipiul Focsani, precum si zecilor de rude, prieteni si oameni cu suflet mare care au donat în contul pus la dispozitie de familia lui Cornel Tascã. Pe 15 ianuarie, la orele 12.00, la Cimitirul Eternitatea, va avea loc înmormântarea bârlãdeanului care si-a gãsit sfârsitul în Cehia.

Cornel Tascã muncea în Cehia în orasul Plzen de aproape un an de zile. Acesta a fost gãsit decedat pe 12 decembrie 2020, în apropierea unui magazin. Politia cehã a fãcut verificãri, iar trupul bârlãdeanului decedat a fost depus la morga spitalului din Plzen, asteptând sã fie repatriat. Familia nu dispunea de bani pentru repatriere, astfel cã au avut nevoie de ajutor financiar pentru a-l aduce în tarã. Au apelat la cotidianul nostru pentru a face cunoscutã cererea lor de ajutor, iar noi am fãcut cunoscutã durerea lor si apelul, punând la dispozitie conturile, în Euro si în Ron în cazul în care se gãsea cineva sã ajute o mamã disperatã, care nu concepea ca fiul ei sã ajungã la groapa comunã în Cehia si nu în orasul natal, în tara sa, pentru a fi înmormântat crestineste!

Vã reamintim cã Veronica Tascã, din Bârlad, a primit pe 17 decembrie o veste cumplitã! Bãiatul ei, Cornel, de 46 de ani, plecat în Cehia pentru a câstiga un ban din care sã-si ajute fiica, a fost gãsit mort în stradã, în orasul Plzen, unde acesta muncea la o agentie. Departamentul consular al Ministerului de Externe al României a solicitat MAI sã caute familia pentru a o înstiinta despre cele întâmplate si pentru ca familia sã înceapã formalitãtile de repatriere a corpului neînsufletit, iar în caz cã acestia nu au cum sã plãteascã pentru repatriere (3000 de euro – n.r.), sã îsi dea acordul scris pentru a fi înhumat în Cehia, mai precis la Plzen. Pe 12 decembrie, politia cehã avea sã primeascã un apel prin care era sesizatã cã un bãrbat este mort în stradã, lângã un magazin. Bãrbatul decedat era Cornel Marius Tascã, iar din cercetãrile efectuate de oamenii legii din Cehia, Plzen, acesta a decedat în urma unui infarct. În urma apelului fãcut prin intermediul cotidianului nostru, s-au strâns cei 3000 de euro, iar ieri o firmã de pompe funebre din Bârlad a plecat sã aducã trupul neînsufletit al lui Cornel Tascã la Bârlad. Acesta va fi depus astãzi, dupã amiazã, la capela Cimitirului „Eternitatea” din Bârlad, iar mâine, 15 ianuarie, va fi înmormântat, la orele 12.00.

„Nu am cuvinte sã vã multumesc, oameni minunati, care ne-ati ajutat! În primul rând celor de la ziarul Vremea Nouã, apoi Asociatiei <<Andreea Rãducan>>, fostilor colegi ai lui Cornel, zecilor de oameni care au donat bani în contul nostru. Vã multumesc din inimã si Dumnezeu sã vã dea sãnãtate”, a spus Aura Pascal, sora lui Cornel Tascã. Ne alãturãm familiei si transmitem si noi multumiri pentru ajutorul oferit ca familia lui Cornel Tascã sã îl poatã înmormânta ACASÃ si nu într-o tarã strãinã! Dumnezeu sã-l odihneascã!

CITITI AICI: http://vremeanoua.ro/barladean-mort-in-cehia-familia-are-nevoie-de-bani-pentru-repatriere/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.