4.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Bârlãdeni arestati pentru trafic si consum de droguri

- Advertisement -

UPDATE

COMUNICAT OFICIAL DIICOT Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial (B.T.) Vaslui, împreunã cu politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui, au reusit anihilarea a douã persoane implicate în traficul international de droguri de risc si de mare risc, provenind din Spania. Din materialul probatoriu administrat în cauzã rezultã suspiciunea rezonabilã cã, în perioada iunie – octombrie anul curent, inculpatii Blejeru Ionut Cristian (26 de ani) si Vasiliu Elena Ionela (19 ani) au comercializat pe raza municipiilor Bârlad si Vaslui droguri de risc (cannabis) si de mare risc (comprimate ecstasy), primite prin intermediul unor colete expediate din Spania. În data de 03.10.2014 cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale – Serviciul Teritorial Iasi s-a încercat prinderea în flagrant a celor doi inculpati în timp ce acestia vindeau unei persoane 5 pastile de ecstasy si 30 de grame de cannabis. Inculpatii au fugit însã, desi politistii au tras sase focuri de armã asupra autoturismului în care se aflau cei doi. Blejeru Ionut Cristian si Vasiliu Elena Ionela au fost prinsi în apropiere de satul Bãcani, localitate în care inculpatii aveau ascunse 80 de comprimate ce conţin substanţã MDMA ce face parte din tabelul Anexa I  din L.143/2000 fiind considerate droguri de mare risc si cantitatea de aprox.10 gr. cannabis ce face parte din tabelul Anexa III  din L.143/2000 fiind considerate drog de risc. Drogurile au fost gãsite si ridicate cu prilejul celor cinci perchezitii efectuate în data de 03.10.2014. Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au dispus retinerea lor pentru 24 de ore pentru introducere în tarã, fãrã drept, de droguri de risc si de mare risc, trafic international si intern de droguri de risc si de mare risc.  Cei doi au fost prezentati în data de 04.10.2014 Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivã pentru 30 de zile. Judecãtorul de drepturi si libertãti a admis solicitarea DIICOT si a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivã.

PUTEREA EXEMPLULUI Un tânãr de 21 de ani din Bârlad, Ionut Blejeru, a fost retinut vineri, 3 octombrie si apoi arestat preventiv pe 4 octombrie, împreunã cu prietena sa, Ionela Vasiliu, pentru trafic de droguri de mare risc. Urmând exemplul fratelui sãu mai mare, Andrei Blejeru, care acum cinci ani a fost si el arestat pentru aceeasi infractiune, Ionut Blejeru i-a copiat întocmai metoda de a trafica si de a consuma droguri. Acum el riscã o pedeapsã cu închisoarea de pânã la 15 ani.

Politistii din cadrul BCCO Vaslui au efectuat vineri, 3 octombrie, sub coordonarea procurorilor DIICOT Vaslui o perchezitie în satul Bãcani, comuna Bãcani, unde aveau informatii cã se comercializeazã droguri. La perchezitie au gãsit, cu ajutorul câinelui politist din dotare, 80 de pastile Extasy si 10 grame canabis, care apartineau lui Ionut Blejeru, din Bârlad, dar care locuia la tatãl sãu în Bãcani. Initial, când a vãzut politia la poartã, Ionut Blejeru a fugit, fiind prins câteva ore mai târziu si adus la DIICOT Vaslui la audieri. Suspectul a recunoscut cã primea drogurile din Spania, prin pachetele trimise pe numele prietenei sale, Ionela Vasiliu, din comuna Grivita. Ionut Cristian Blejeru, 21 de ani, din Bârlad si Ionela Elena Vasiliu, 21 de ani, din com. Grivita, acuzati de trafic de droguri de risc si mare risc si complicitate la trafic de droguri, au fost prezentati de procurorii DIICOT sâmbãtã, 4 octombrie, la orele 13.00, în fata instantei Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivã pentru 30 de zile. Acuzatiile aduse de procurorii DIICOT, celor doi infractori sunt: trafic de droguri de risc si mare risc, introducerea în tarã de droguri de risc si mare risc precum si detinerea de droguri în vederea consumului, Ionela Vasiliu – complicitate la trafic de droguri de risc si mare risc. Judecãtorii si-au însusit propunerea DIICOT Vaslui, astfel cã cei doi au primit mandate de arestare, fiind dusi în arestul IPJ Vaslui. Ionut Blejeru, fratele unui alt traficant de droguri, Andrei Blejeru, arestat în 2009 pentru trafic de droguri, este din Bârlad dar locuia la tatãl sãu, în comuna Bãcani. El primea drogurile în pachete trimise din Spania, fiind ajutat de Ionela Elena Vasiliu, prietena sa, pachetele fiind primite pe numele ei. În urma anchetei efectuate de procurorii DIICOT Vaslui, a iesit la ivealã si cã Ionela Vasiliu îl ajuta sã trimitã sau sã primeascã banii proveniti din vânzarea de droguri, pe numele ei. Politistii bârlãdeni, care au fãcut ieri perchezitie în comuna Bãcani, în casa tatãlui lui Ionut Blejeru, au gãsit 80 de pastile de Extasy si aproximativ 10 grame de canabis, drogurile de risc si mare risc fiind puse în vânzare în Bârlad si Vaslui, cãtre diferite persoane din anturajul celor doi traficanti, Ionut Blejeru si Ionela Vasiliu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.