spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Barladeni cu care ne mandrim in Europa

- Advertisement -

SUCCES Social-democratia si-a consolidat, la finalul sãptãmânii trecute, statutul în Belgia, în contextul unei reuniuni la care a fost aleasã echipa PSD Belgia, precum si coordonatorii organizatiei de femei, respectiv de tineret din aceastã tarã. Ca vicepresedinte al PSD Belgia, a fost aleasã bârlãdeanca Roxana Popa, care lucreazã la Parlamentul European de doi ani. Roxana Popa are 35 de ani, locuieste în Belgia, la Leuven si reprezintã un model demn de urmat pentru tinerii bârlãdeni cu „lipici” la învãtãturã si care înteleg cã viitorul României stã în ei.

Din Bârlad au plecat pentru a duce faima tãrii si a orasului în care s-au nãscut multe personalitãti ale României. De la Al.I. Cuza si pânã la Andreea Rãducan, zeci de bârlãdeni fac cinste orasului în care s-au nãscut. Printre ei se numãrã si Roxana Popa. Cu ce s-a remarcat ? Simplu: a învãtat pe brânci si pãtruns într-o lume de unde vrea sã facã ceva pentru români. Biroul executiv al PSD Belgia, ales pe 26 noiembrie, are în componenta sa si pe Roxana Popa, doctor în Biodinamicã Molecularã. Roxana Popa, este o bârlãdeancã de succes în Belgia, care a învãtat si a obtinut totul printr-o putere extraordinarã de a pãtrunde acolo unde multi dintre tinerii nostri încearcã sã ajungã: în vârful Europei, la Parlamentul European. Roxana, nãscutã si crescutã la Bârlad, revine aici ,cu drag, la pãrinti, în fiecare an cel putin de douã ori: în concediu si de Sãrbãtorile de Iarnã.

Codrenistã de succes , doctor în Biodinamica Molecularã în Belgia

Roxana s-a nãscut în martie 1975, la Bârlad. A fost eleva Scolii generale nr.5 „Principesa Elena Bibescu” din Bârlad, urmând apoi Colegiu National „Gheorghe Rosca Codreanu”, specializare matematicã-fizicã. A urmat apoi Facultatea de Chimie (sectia fizicã – chimie) din cadrul Universitãtii „Al.I.Cuza” din Iasi. A fãcut masteratul la Sectia Fizica Medicalã – Biofizica, tot în cadrul Universitãtii din Iasi, ultimul an de master fiind absolvit la Universitatea din Hannover, Germania, în Institutul de Laseri din Hannover, unde a mai lucrat în cercetare încã doi ani, iar apoi obtinut titlul de Doctor în Biodinamicã Molecularã – la Universitatea Catolicã din Leuven, Belgia. „Sunt în Belgia din 2005, iar de mai bine de doi ani si jumãtate lucrez la Parlamentul European ca si consilier parlamentar, în Grupul Progresist al Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European”, ne-a spus Roxana Popa,.

Modelul urmat de Roxana în politicã – Gerhard Schröder

În perioada 2001- 2003, Roxana Popa era studentã la Master în Hannover, orasul care l-a lansat pe Gerhard Schröder în politicã (a devenit membru al SPD în 1963, în 1971 a devenit presedintele Tinerilor Socialisti în districtul Hannover). „Modelul extraordinar de pozitiv al Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, un partid cu o ideologie social democratã care pune accent pe drepturile omului, drepturile muncitorului, pe servicii publice gratuite precum educatia si sãnãtatea, dar si pe modul de organizare internã eficientã – selectia liderilor fãcându-se pe criterii valoric-calitative si mai putin conform fortei financiare, toate acestea m-au motivat sã mã înscriu în PSD din România. În anul 2005 m-am mutat în Belgia, în Leuven, unde mi-am început doctoratul la Universitatea Catolicã din Leuven. Am fost interesatã de activitatea Delegatiei Romane la Grupul Progresist al Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. Considerãm cã experienta noastrã, a celor din Belgia sau din alte zone din afara teritoriului statului român, poate sã aibã un impact pozitiv în politica româneascã. Acesta este motivul principal pentru care am decis sa ne constituim într-o organizatie politicã româneascã, social-democratã. Nu avem dreptul sã fim nemultumiti de politicã fãrã sã încercãm sã ne facem auziti si sã schimbãm ceva. Angajamentul politic este necesar pentru a ajuta România. Am gãsit oameni la fel de entuziasti si hotãrâti care vor sã facã mai mult decât sã vorbeascã fãrã folos. Diaspora româneascã nu constituie o problemã, ea ne ajutã sã întelegem mai bine România contemporanã”, ne-a mai spus Roxana Popa, care va reveni în orasul natal anul acesta de sãrbãtori, fiindu-i dor de pãrinti si prieteni, dar mai ales de orasul ei de suflet: Bârlad, România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.