spot_img
20.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Bârlãdeni trimisi sã-si execute pedeapsa în Germania pentru cã au furat din pachetele nemtilor!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

VISE DE ÎMBOGÃTIRE,SPULBERATE!…Un bârlãdean a plecat în Germania, visând cã va cîstiga bani ca sã-si ridice o casã si sã-si ia o masinã de fite! A reusit sã se angajeze la o renumitã firmã, numai cã a dat cu piciorul la tot. A fost încãtusat si trimis la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi dupã ce s-a apucat sã deschidã coletele pe care trebuia sã le livreze. A fost „fãcut pachet” de judecãtorii ieseni din cadrul Curtii de Apel Iasi, care au admis cererea de extrãdare a lui Radu Ionut T. Acesta n-a furat singur, ci împreunã cu Gheorghe Radu C., rudã cu Radu Ionut, ambii ajungând pe mâna judecãtorilor germani, find extrãdati.

Pe doi tineri din Bârlad i-au ajuns din urmã pãcatele fãcute prin 2018. Dupã ce, împreunã, în calitate de colegi la o firmã de curierat din Germania, au cotrobãit prin coletele oamenilor, furând tot ce le-a picat în mânã, au fugit în România, acasã, simtind cã pãgubitii au început sã sesizeze cã pachetele livrate sunt golite pe jumatate. Radu Ionut T. si Gheorghe Radu C., în vârstã de 25 si, respectiv, 24 de ani, rude între ei, au venit în Bârlad, unde sperau sã li se piardã urma. Procurorii i-au saltat însã, în vederea arestãrii preventive si „livrãrii” acestora în Germania pentru a-si executa pedeapsa primitã de la autoritãtile nemtesti.

Povestea unor vise de îmbogãtire din furt, care trebuie sã fie un exemplu de „Asa nu!”

Bârlãdeanul Ionut Radu T. a plecat în 2018 în Germania, visând cã va cîstiga destui bani ca sã-si ridice o casã si sã-si ia o masinã de fite. Individul a reusit sã se angajeze la o renumitã firmã, doar cã a dat cu piciorul la tot. Împreunã cu o rudã, Gheorghe Radu C., de 24 de ani, au ajuns încãtusati la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, având mandate de arestare europene, fiind suspectati cã s-au apucat sã deschidã coletele pe care trebuiau sã le livreze. Vineri, 3 septembrie, judecãtorii Curtii de Apel Iasi i-au extrãdat, cei doi fiind trimisi în Germania.

„Instanta admite sesizarea formulatã de Judecãtoria Munchen. Constatã cã persoana solicitatã, Radu Ionut T., a consimtit la predare. Dispune predarea persoanei solicitate cãtre autoritatea judiciarã emitentã, în vederea cercetãrii pentru comiterea infractiunilor de însusire pe nedrept, însotitã de încãlcarea secretului postal sau al telecomunicatiilor, si deteriorare de bunuri, alãturi de tentativã de însusire, pe nedrept, de bunuri. Mentine mãsura arestãrii persoanei solicitate pentru o duratã de 30 de zile, în vederea predãrii. Definitivã”, au precizat magistratii din cadrul Curtii de Apel Iasi.

Tânãrul bârlãdean Radu Ionut T.(25 de ani) a intrat recent în vizorul procurorilor ieseni. Acesta a fost retinut la Bârlad, pe 18 august fiind dus în fata judecãtorilor din cadrul Curtii de Apel Iasi. Asta dupã ce, pe 12 august, Biroul SIRENE din Germania a informat Centrul de Cooperare Politieneascã Internationalã – Biroul SIRENE România despre introducerea în Sistemul de Informatii Schengen a unei semnalãri pe numele individului din Bârlad, prin care s-a cerut arestarea acestuia, în vederea predãrii, pe baza unui mandat european.

„Persoana solicitatã a lucrat ca livrator de colete pentru DHL Express Germany GmbH, împreunã cu numitii C. si S. În acest context, în jurul datei de 6 octombrie 2018, cei 3 au decis sã nu livreze unele dintre coletele primite pentru distribuire, sã le deschidã si sã caute obiecte de valoare pentru a si le însusi. În acest fel, au deschis colete destinate pentru a fi livrate în localitatea Neufahrn si si-au însusit urmãtoarele bunuri: un telefon Apple iPhone 8 Plus, în valoare de 789,90 de euro, douã telefoane Apple iPhone X în valoare de 1.019,90 si 1.280 de euro, o placã video Asus, în valoare de 236,89 de euro, si un notebook Apple M Book, în valoare de 4.969 de euro. Bunurile proveneau din 5 colete, dar sus – numitii au mai deschis alte 6 colete, însã nu au gãsit obiecte de valoare în acestea”, au afirmat anchetatorii germani. Acum Ionut Radu T. si ruda sa Gheorghe Radu C., riscã sã petreacã ani grei de închisoare în Germania, legislatia nemteascã fiind durã cu cei care încalcã legea si îi furã pe cetãteni.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/doi-barladeni-arestati-pentru-furturi-din-colete-in-germania-prejudiciul-este-de-peste-8-000-de-euro/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.