1.3 C
Vaslui
04-feb.-2023

Bârlădenii arestați pentru trafic de droguri își vor afla pedepsele în spatele gratiilor

- Advertisement -
SPERANȚĂ… Aduși în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, cei opt traficanți de droguri de la Bârlad au sperat că vor fi lăsați liberi, dar instanța le-a prelungit mandatele.

CERERE… Trimiși în spatele gratiilor, în arest preventiv, bârlădenii acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat vor mai sta, o perioadă, după gratii. Și asta după ce magistrații au decis prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile, chiar dacă inculpații au cerut înlocuirea măsurii privative de libertate cu una mai ușoară. Procurorii DIICOT Vaslui, însoțiți de polițiști de la serviciile speciale și jandarmi au efectuat, pe 16 septembrie, percheziții în municipiul Bârlad, la mai multe persoane din cartierul Munteni, strada Ardeal, la Grădina Publică, în renumitul Bloc F1 și în zona Gării, pe strada Lirei. Au fost vizate persoane suspecte de trafic de droguri de mare risc și de substanțe halucinogene. La audieri au fost aduse mai multe persoane suspecte, care au comercializat droguri pe raza municipiului Bârlad. Opt persoane au fost ridicate, printre care două femei dar și un bărbat cu handicap locomotor, care vindea etnobotanice în camera sa, direct din pat.

Arestați, în luna septembrie, după ce au fost acuzați de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, bârlădenii au sperat și la o minune  când s-au prezentat în fața judecătorilor de drepturi și libertăți. Au cerut înlocuirea măsurii privative de libertate cu o măsură mai ușoară, dar s-au lovit de răspunsul negativ al judecătorilor. Decizia este definitivă astfel că, pentru următoarele 30 de zile, inculpații vor sta după gratii. La jumătatea lunii septembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o actiune operativă și au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bârlad și unul în municipiul Vaslui. Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate în fața procurorilor DIICOT, în vederea audierii. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara și vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive și cannabis, către consumatori din judetul Vaslui. De asemenea, un bărbat de 35 de ani, membru al grupului infracțional ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie, droguri de risc și mare risc (cannabis, ecstasy, amfetamină și cocaină) consumatorilor din municipiul Bârlad. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim și 12.590 de lei, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.