Bârlãdenii care recicleazã deseurile electrice si electronice pot participa la o tombolã! (FOTO)

SALVEAZÃ MEDIUL ÎNCONJURÃTOR…De Ziua Internationalã a Reciclãrii Deseurilor Electrice, pe 14 octombrie, românii au ocazia sã se dovedeascã responsabili si performanti la reciclarea acestui tip de deseuri, la nivel international. Asociatia RoRec si Patrula de Reciclare sunt, din nou, parteneri la informarea si mobilizarea comunitãtilor la colectarea DEEE. La Bârlad, aceastã zi este marcatã printr-o campanie de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice, care se desfãsoarã în periada 28 septembrie – 26 octombrie. Actiunea are ca partener Asociatia RoRec, companie care are ca scop constientizarea cetãtenilor cu privire la protectia mediului înconjurãtor.

Participãm pentru al treilea an, consecutiv, la initiativa WEEE Forum, alãturi de 100 de organizatii din 50 de tãri din întreaga lume.
Deseurile electrice, o problemã acutã de mediu a cãrei rezolvare depinde doar de noi. Evenimentul reprezintã o ocazie excelentã pentru a atrage atentia consumatorilor asupra importantei colectãrii selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea si reciclarea lor. Mai ales cã, în ultimii 5 ani, rata de producere a deseurilor electrice a crescut cu 21%. Este esential ca oamenii sã înteleagã cã „deseurile electrice reprezintã un flux care ridicã o provocare din ce în ce mai mare: numãrul de dispozitive electrice si electronice este în continuã crestere, precum si nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, dupã cum spune Olga Ungureanu, sefa Serviciului de Gospodãrie Comunalã din cadrul Primãriei Bârlad.

Pentru prima datã, în acest an, municipalitatea bârlãdeanã se implicã în organizarea Zilei Internationale a Reciclãrii Deseurilor Electrice, alãturi de Asociatia Românã pentru Reciclare (RoRec) si partenerii locali de colectare, dovedindu-si astfel interesul pentru protectia mediului înconjurãtor si necesitatea colectãrii selective a acestor deseuri.

„Între 28 septembrie – 26 octombrie, se va derula o campanie de colectare a deseurilor electrice dupã urmãtorul program:

Între 28 septembrie – 25 octombrie, deseurile grele si voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmã pe baza comenzilor telefonice la Tel Verde 0800.444.800, un serviciu gratuit, apelabil de luni pânã sâmbãtã, între orele 9.00-17.00, sau la numãrul de telefon 0753.268.673, cu tarif normal.

Pe 26 octombrie, ora 17.00, la Primãria Bârlad va avea loc o tombolã pentru toti deponentii din campanie. Pentru deseurile electrice predate, bârlãdenii pot cîstiga prin tragere la sorti unul dintre premiile oferite de organizatori, respectiv patru mixere, patru cafetiere si un cuptor cu microunde digital”, au precizat reprezentantii Serviciului Local de Colectare Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ