spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Bârlãdenii impozitati cu 16% în plus!

- Advertisement -

MINCINOSII Consilierii PSD din cadrul CLM Bârlad au votat ieri în unanimitate, în cadrul sedintei extraordinare, majorarea taxelor si impozitelor locale ale bârlãdenilor cu 16 %. De la sedintã au lipsit toti cei trei consilieri ai PNL Bârlad, iar ceilalti consilieri – din Opozitie – au votat împotriva acestei majorãri, acuzând pe cei din PSD de minciunã. Traian Petcu, viceprimarul Bârladului si presedintele de sedintã, a ignorat total cererea consilierilor PP-DD si PDL de a discuta pe marginea ordinei de zi, asa cã sedinta a fost extrem de scurtã: 16 minute! La ea a fost prezent si deputatul PP-DD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru, spre uimirea primarului Constantin Constantinescu, care nici nu l-a remarcat, ci abia dupã plecarea de la sedintã si-a dat seama cã deputatul Ciuhodaru a fost prezent la lucrãrile sedintei!

Ieri dupã-amiazã, consilierii bârlãdeni din cadrul CLM Bârlad au fost convocati pentru o sedintã extraordinarã, privind aprobarea a patru proiecte de hotãrâre ce nu mai suportau amânare pânã la sedinta ordinarã de la finele acestei luni. La sedintã au fost prezenti 12 consilieri PSD, trei de la PP-DD si doi de la PDL, lipsind în totalitate consilierii PNL. Cei trei liberali s-au „spãlat” astfel pe mâini în privinta aprobãrii unui proiect de hotãrâre care prevede majorarea taxelor si impozitelor locale din Bârlad cu 16,05%, cât este rata inflatiei din ultimii trei ani (din 2009 si pânã în 2012). Proiectul respectiv a fost al treilea de pe ordinea de zi, care a cuprins de altfel patru puncte. Ordinea de zi n-a fost votatã de consilierii Opozitiei, ci doar de cei 12 consilieri PSD. „Ne-au dat documentele privind proiectele de pe ordinea de zi acum 5 minute, ce sã votãm? Nu stim nimic ce se scrie în ele, cum sã votãm asa ceva?”, a spus Daniel Buzamãt, consilierul PDL. Din cele patru puncte de pe ordinea de zi, nici unul nu a primit aprobarea consilierilor PP-DD si PDL. Toate au fost votate cu 12 voturi ale consilierilor PSD, iar cum pentru aprobare sunt necesare 11 voturi, este clar cã PSD-ul nu are nevoie nici de PNL (care s-a ascuns ca strutul si n-a fost la sedintã), nici de PP-DD si nici de PDL. Dictaturã în toatã regula! Asa au trecut: proiectul de hotãrâre privind utilizarea sumei de 4 400 000 lei (44 de miliarde de lei vechi) din fondul de rulment al Primãriei Bârlad existent la 10 ianuarie în conturile municipalitãtii, pentru lucrãrile la strãzile din Cartierul Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar ( 27 de miliarde de lei vechi) si pentru extinderea retelei de iluminat public din Bârlad (17 miliarde de lei); proiectul privind aprobarea acoperirii difinitive a deficitului bugetar al sectiunii de dezvoltare înregistrat la finalul anului 2012, din excedentul bugetului local, precum si proiectul de hotãrâre privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013, care prevedea majorarea acestora cu 16 %. Motivatia initiatorului – adicã a primarului Constantinescu – a fost aceea cã, dacã nu majorau taxele, Guvernul nu le mai dãdea cei 16 % pentru echilibrarea bugetului si astfel ar fi pierdut mult mai mult decât ar fi încasat de la bârlãdeni, iar programul investitiilor din acest an este mare, asa cã sunt necesare sume suplimentare de la bugetul de stat.

„16 minute de sedintã, 16 % majorare a taxelor si impozitelor”

La sedintã a fost prezent si deputatul PP-DD de Bârlad, doctorul Tudor Ciuhodaru. „Nimic surprinzãtor. Sunt reprezentantul bârlãdenilor în Parlamentul României. Am promis cã voi fi vocea lor si cã le voi fi mereu alãturi. Sunt aici pentru a promova proiectele de lege care sã rezolve problemele cetãtenilor. Sper ca cei care sunt astãzi la putere sã voteze alãturi de interesele cetãteanului si nu a celor de partid asa cum s-a întâmplat cu gazele de sist. Cei trei consilieri locali PP-DD au votat împotriva majorãrii taxelor bârlãdenilor. Ei cer respectarea promisiunilor USL – atragerea de investitori, si crearea de locuri de muncã în locul unei curbe de sacrificiu aplicatã populatiei din Bârlad. Doar 16 minute au fost necesare USL-ului pentru a pune un nou bir pentru bârlãdeni prin cresterea cu 16% a taxelor locale. Dispretul si ipocrizia fatã de populatie s-a manifestat prin cresterea acestor taxe în pofida promisiunilor din alegeri si a votului din Consiliul Local din decembrie 2012. Nu suntem de acord cu aceste noi impozite si am votat si în decembrie ca taxele din Bârlad sã se mentinã la nivelul anilor anteriori. Sunt zeci de orase în România conduse de USL în care taxele au rãmas neschimbate. Probabil e mai usor sã bagi mâna în buzunarele bârlãdenilor decât sã aduci noi investitori sau sã creezi mãcar câteva sute de locuri de muncã din milionul promis. Puterea a refuzat dialogul si transparenta ascunzând ordinea de zi pânã la prezentarea în plen si a demonstrat bârlãdenilor încã o datã cã peste 60% USL înseamnã o nouã curbã de sacrificiu pentru români tradusã în scumpirile de peste 60%. Concret, bârlãdenii plãtesc în guvernarea USL mai mult cu 10 la sutã gazele, cu 10 la sutã curentul electric, cu 5 la sutã accizele, iar de azi la Bârlad si cu 16 la sutã taxele locale. Sã nu uitãm tãierile de 20 la sutã din tichetele de masã si alte surse de venit, iar de astãzi si tãierea fiecãrei pensii cu 4%. Fiecare bârlãdean stie de azi cã în guvernarea USL Urmeazã Sãrãcie Lucie”, a spus deputatul Tudor Ciuhodaru, care a fost ignorat efectiv de primarul Constantin Constantinescu si de viceprimarul Traian Petcu.

„Niste mincinosi!”

Consilierul PDL Daniel Buzamãt a fost cel mai revoltat, deoarece a cerut la finalul sedinei cuvântul dar a fost ignorat de presedintele de sedintã Traian Petcu. Acesta a încheiat sedinta dupã votarea ultimului proiect, cu un simplu „La revedere!”. Nu a dat cuvântul consilierilor din Opozitie, desi acestia l-au cerut si a dat startul la plecare, toti ceilalti consilieri PSD plecând dupã el, în frunte cu primarul Constantin Constantinescu. „Asa cum Guvernul Ponta minte, asa au luat lectii si consilierii PSD din CLM Bârlad. În ultima sedintã din 18 decembrie au promis cã nu vor indexa taxele si impozitele locale, asa cum si în campania lor electoralã au spus si astfel se dovedesc a fi niste mincinosi. Astãzi, fãrã a tine cont de noi, de bârlãdeni, de faptul cã pe 18 decembrie au votat cã nu majoreazã impozitele si taxele locale, au aprobat numai ei majorarea cu 16%. Ce zic oare bârlãdenii care i-au votat acum?”, a spus Daniel Buzamãt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.