Bârlãdenii înselati de ambulantierul arestat încep sã vorbeascã! Cum s-a aflat de practicile celor doi escroci! (FOTO)

Cătălin Romanic

INCREDIBIL… Ies la ivealã detalii uimitoare despre cum însela ambulantierul Cãtãlin Romanic bârlãdenii! Dupã aparitia primelor informatii despre arestarea acestuia si a infirmierei Cristina Alina Nanu, mâna dreaptã a unei doctorite de la sectia unde lucra, au început „plângerile” pe retelele de socializare, care dezvãluie dimensiunile înselãtoriilor fãcute. Romnic ar fi fost pârât la DGA de cãtre un politist local, care i-a dat, se pare, 10 000 de lei lui Romanic pentru a facilita ( a se citi trafic de influentã) angajarea unui cunoscut de-al politistului la SAJ Vaslui! Un alt bârlãdean se plânge cã a fost înselat de ambulantier la nunta sa, fiind angajat sã-i filmeze evenimentul si, dupã ce a fost plãtit, Romanic nu a livrat filmãrile nici dupã 3 ani! Ieri, Curtea de Apel Iasi a decis amânarea judecãrii apelului fãcut de Nanu Cristina Alina si Romanic Cãtãlin Ioan, pe 6 noiembrie, când se va decide dacã acestia rãmân sau nu cu mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile.

În data de 30 octombrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui a dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore, a doi inculpati, persoane fizice, pentru comiterea infractiunilor de trafic de influentã si înselãciune. În ordonanta de punere în miscare a actiunii penale se retine urmãtoarea situatie de fapt:

„În perioada 2019 – 2020, un angajat al Spitalului municipal de Urgentã Elena Beldiman Bârlad si un angajat al Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui (Nanu Cristina Alina-infirmierã si Romanic Cãtãlin Ioan- ambulantier – n.r.), au pretins de la mai multe persoane, sume de bani cuprinse între 1000 si 7500 EUR, pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgentã Bârlad, Serviciului de Ambulantã Vaslui sau la unitãti de învãtãmânt, în calitate de cadre medicale, inducând în eroare persoanele vãtãmate, cãrora le creau impresia cã au influentã si cã intervin pe lângã diverse persoane care ar avea putere de decizie cu privire la angajarea lor. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivã, pentru 30 zile, propunere ce a fost admisã în 31 noiembrie.

Facem precizarea cã punerea în miscare a actiunii penale este o etapã a procesului penal prevãzutã de Codul de procedurã penalã, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, sã înfrângã principiul prezumtiei de nevinovãtie”, scrie în comunicatul emis pe 3 noiembrie de Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. Cei doi inculpati, Nanu Cristina Alina si Romanic Cãtãlin Ioan, au atacat decizia Tribunalului Vaslui cu apel, la Curtea de Apel Iasi, termenul de solutionare fiind 6 noiembrie.

Ies la ivealã, încet – încet, cum erau înselati unii bârlãdeni!

„Nenea ãsta înselãtorul sã plãteascã cu vârf! Pentru cine nu stie, mai fãcea si filmãri la nunti în timpul liber. Fratelui meu i-a tras o mare teapã, nu i-a mai dat filmarea din ziua nuntii lui. Desi a fost plãtit pentru tot pachetul. Vãd cã se pricepe bine la luat bani. Nunta a fost acum 3 ani. El stie foarte bine ce a fãcut. E un escroc! Fratele meu nu are filmarea din ziua nuntii lui, nu are filmare când a spus <<Da>>la Starea Civilã, nu are nimic, absolut nimic!”, a precizat pe pagina de sociaizare o tânãrã din Bârlad, Anamaria.

Colegii lui Romanic nu-si revin din uluialã nici dupã o sãptãmânã!

Colegii de la Substatia Bârlad, de la Ambulantã (SAJ Vaslui) si cei din Spitalul de Urgentã Bârlad, unde lucrau infirmiera Nanu Cristina Alina si ambulantierul Romanic Cãtãlin Ioan, sunt si acum în stare de soc. Din cele ce vehiculeazã (sã nu zicem radio sant, ci doar speculatii) se pare cã un politist local l-a pârât pe Romanic deoarece i-ar fi dat 10 000 de lei pentru a-i facilita unei rude angajarea ca sofer pe ambulantã sau undeva la spitalul din Bârlad. Romanic se pare cã a luat banii si nu a mai fãcut nimic, nici pentru angajare si nici pentru a returna bani luati ca spagã. „Stiu cã se plângea un gardian cã i-a dat 100 de milioane de lei (10 000 roni-n.r.) ca sã ajute la angajarea unui prieten de-al lui, iar asta nu a fãcut nimic, dar nici nu-i dãdea banii înapoi. De necrezut ce patã a aruncat peste serviciul de ambulantã si spital! Infirmiera era, din câte am auzit, mâna dreaptã a unei doctorite din spital din sectia unde lucra. Poate ies la ivealã odatã si cine este în spatele acestora, cã nu fãceau ei de capul lor asta, sigur aveau pe cineva…”, ne-a mãrturisit un coleg de-al ambulantierului Romanic Cãtãlin, sub protectia anonimatului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ