Bârladenii, invitați de Ziua Pământului la o acțiune de ecologizare în pădurea din Cotu-Negru! (VIDEO)

PĂMÂNTUL, CASA NOASTRĂ!… În fiecare an, pe data de 22 aprilie, celebrăm Ziua Pământului pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când celebrăm Ziua Pământului, iar această sărbătoare ar trebui extinsă prin acțiuni zilnice cu scopul de a ocroti planeta noastră. Primăria Bârlad invită bârlădenii pe 24 aprilie, sâmbătă mai precis, la o amplă acțiune de ecologizare a pădurii „11 Iunie” din Cotu Negru. Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

De Ziua Pământului trebuie să învățăm să fim mai responsabili față de planeta pe care locuim. Prin urmare, putem face câteva gesturi minore care, în timp, pot genera schimbări semnificative! În acest context, Primăria Municipiului Bârlad organizează o campanie de ecologizare, în ziua de sâmbătă, 24 aprilie, în zona Pădurii „11 Iunie” (Cotu Negru – Poligon). Acțiunea va începe la ora 10.00 și are ca punct de întâlnire capătul de nord al străzii Gheorghe Emandi. „Primăria Municipiului Bârlad va pune la dispoziție participanților saci menajeri, mănuși, măști de protecție și dezinfectant. Așteptăm cu interes participarea într-un număr cât mai mare a persoanelor dornice să desfășoare acțiuni de voluntariat, cu respectarea strictă a normelor privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului. Haideți să salvăm planeta pe care locuim!”, a spus primarul Dumitru Boroș.

Mai multe despre Ziua Planetei Pământ

Ziua Pământului este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai mare respectare seculară din lume, marcată de peste un miliard de oameni în fiecare an ca zi de acțiune pentru a schimba comportamentul uman și a crea schimbări de politici globale, naționale și locale. Clar, lupta pentru un mediu curat continuă cu o urgență din ce în ce mai mare, pe măsură ce ravagiile schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente în fiecare zi. În fiecare an evenimentele organizate de Ziua Pământului variază în funcție de zonă sau populația implicată. Este o tradiție, cu ocazia fiecărei ediții, ca Ziua Planetei Pământ să respecte o temă  diferită în fiecare an. Tema acestui an este: Restaurează-ți Pământul!

Cadrele didactice pot folosi acest eveniment pentru a-i informa online pe elevi despre Ziua Pământului și rolul acesteia de a ne reaminti să ocrotim planeta, fie că doar strângem gunoiul, încercăm să sădim mai mulți arbori, aplicăm un sistem corect de reciclare, ori alte acțiuni care fac un bine planetei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ