-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Bârlãdenii vor avea patinoar în centrul orasului! (VIDEO)

- Advertisement -

SEDINTÃ DE ÎNDATÃ…Consilierii locali ai PNL si PSD au aprobat în sedintã extraordinarã a CLM Bârlad, ca Bârladul sã aibã patinoar în centrul orasului, pe esplanada din fata Hotelului Moldova. Primarul Dumitru Boros s-a „conformat” solicitãrilor consilierilor PSD Bârlad, care au cerut ca atribuirea terenului pentru amenajarea patinoarului sã fie fãcutã cu licitatie si nu prin artibuire directã. De douã ori s-au „încontrat” cei de la PNL cu cei din PSD, perceptia bârlãdenilor fiind cã cei din PSD nu vor sã aprobe amenajarea patinoarului pentru cã ar da prea bine electoral pentru primarul Dumitru Boros. Realitatea este cã, orice închiriere de teren pentru activitãti distractive gen patinoar, mai ales în centrul orasului, trebuie fãcutã cu licitatie, pentru cã altfel s-ar interpreta … gen spagã.

Chinul pentru amenajarea (sau nu) a unui patinoar în Bârlad, în zona esplanadei Hotelului Moldova (Centru), a luat sfârsit. Cumva consilierii PSD din cadrul CLM Bârlad, care au tinut în loc aceastã activitate, cerând ca ea sã fie fãcutã prin închiriere cu licitatie si nu directã, au avut câstig de cauzã. Desi perceptie bârlãdenilor, exprimatã si pe retelele de socializare, a fost cã cei din PSD pun „talpã” patinoarului pentru cã ar da prea bine … electoral în CV-ul primarului Dumitru Boros. Cei zece consilieri PSD din cadrul CLM Bârlad amenintaserã initial cã nu participã la sedinta de îndatã, dar pentru cã primarul Boros s-a conformat si a initiat un proiect de hotãrâre pentru organizarea unei licitatii în vederea închirierii a 650 mp în vederea amplasãrii unui patinoar a cãrui activitate va fi administratã de cãtre chirias, au venit în numãr de … sase. În total, la sedinta de îndatã au fost 16 consilieri care au aprobat proiectul, care contine caietul de sarcini si contractul (model) de închiriere. Licitatia va fi publicã deschisã cu strigarea ofertelor. Durata contractului va fi de douã luni în perioada sezonului rece (de la 30 noiembrie a.c. pânã la 1 februarie 2018) cu posibilitatea prelungii de cel mult o lunã. Patinoarul va fi amenajat în fata Hotelului Moldova, pe esplanadã. Pretul de pornire a licitatiei este de 3lei/mp/lunã, garantia de participare fiind de 2000 de lei, iar taxa de participare a licitatiei de 100 de lei. Primãria Bârlad a prevãzut în bugetul local 85 000 de lei pentru plata alimentãrii cu energie electricã (35 000) si a instalatiei de nocturnã (50 000 lei). Patinoarul va functiona între orele 10.00 – 22.00 de luni pânã joi, iar de vineri pânã duminicã între orele 10.00 – 23.00. Vor fi minim 300 de perechi de patine.

Întepãturile politice nu puteau sã lipseascã!

Nu puteau lipsi comentariile consilierilor, în special a celor din PSD care se strãduiau sã „dea” bine acum, arãtând cã ei au vrut patinoar de la bun început dar … legal. „O întrebare am. Nu ai cum sã nu aprobi acest proiect pentru cã este bine fãcut. De ce nu ati fãcut asa de la bun început si ati venit ba cu 3 lei, ba cu includere în activitãti culturale. Pe aici s-a înteles cã noi, PSD, nu vrem patinoar. Domnii consilieri liberali, pe care îi stimez, au spus cã noi nu vrem”, a spus consilierul Sorinel Rãducanu, liderul rromilor din PSD Bârlad. Rãspunsul l-a primit din parte primarului Boros. „Sper sã vã multumeascã rãspunsul meu. Celelalte forme pe care le-am prezentat aici, la CLM, se practicã în România. Proiectul care a cãzut initial este practicat de cei din Craiova. Nu era nimic în afara legii. Ajutam astfel bârlãdenii, pentru cã acolo era un punctaj care ne ajuta pe noi sã avem control asupra ceea ce se întâmpla acolo. Adicã puteam impune un pret mai mic la persoane sub 18 ani, peste 18 ani. Dar acum, cel care va câstiga îsi va organiza cum vrea el aceastã activitate.”, a spus primarul Dumitru Boros. Ca rãspuns, consilierul rrom Rãducanu l-a invitat pe primarul Bârladului, care este liberal, sã treacã la PSD! „Vã propun sã treceti la PSD, dati-vã demisia din PNL! Pentru cã sunteti mai social democrat decât noi!”, a spus Sorinel Rãducanu, spre amuzamentul primarului Boros. Consilierii locali, 16 la numãr, au aprobat proiectul si astfel cã Bârladul va avea patinoar de pe 30 noiembrie cel mai târziu, pânã la 1 februarie sau chiar 1 martie, dacã se va dori prelungirea cu încã o lunã a contractului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.