spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
02-oct.-2023

Barladenii vor referendum pentru legalizarea prostitutiei

- Advertisement -

RESPINS… Fundatia Culturalã “Dr. C.Teodorescu“ din Bârlad a solicitat autoritãtilor bârlãdene sã supunã dezbaterii un proiect de hotãrâre privind organizarea unui referendum la nivel local în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidentiale, prevãzut sã aibã loc pe 6 decembrie, cu urmãtoarea tematicã: “Doriti sã se oficializeze prostitutia si consumul de droguri în municipiul Bârlad?“ Numai cã solicitarea fundatiei nu a coincis cu dorinta primarului Constantin Constantinescu, care pe 6 decembrie vrea un alt referendum, respingând din start solicitarea fundatiei. Bârlãdenii însã nu resping ideea organizãrii unui astfel de referendum.

Initiatorul unui astfel de referendum, dr. Constantin Teodorescu nu mai este nici el asa convins de organizarea acestui referendum, atât de repede. Asa cum ne asteptam, comunicatul de presã trimis cãtre mass media localã, prin care Constantin Teodorescu arãta cã a solicitat auto­ritãtilor locale organizarea unui referendum privind intro­ducerea legalizãrii consumului de droguri si a prostitutiei în municipiul Bârlad, nu a fost decât o “gogoasã“ electoralã. “Stati putin cã s-a schimbat treaba, acum e vorba de alt referendum. Nu ne mentinem pozitia de a organiza acest referendum odatã cu alegerile prezidentiale, pentru cã este alt referendum, cel cu deli­mitarea cadastralã a Bârladului. Dupã ce se terminã cu alegerile, noi ne mentinem ideea de a se organiza referendumul contra legalizãrii prostitutiei si a consumului de droguri. Sunt societate civilã si trebuie sã luãm atitudine pentru a proteja cetãtenii orasului, dar mai târziu, nu acuma“, a pre­cizat Constantin Teodorescu, presedintele Fundatiei culturale care îi poartã numele si consilier local bârlãdean. Dar, bârlãdenii au altã pãrere : ei ar vrea orga-nizarea acestui referendum….

„Organizarea acestui referendum este foarte binevenitã“

“Organizarea acestui referendum este foarte binevenitã, ca sã vedem si pãrerea opiniei publice, pentru cã întotdeauna pulsul so­cietãtii îl dã chiar comunitatea prin reprezentantii ei. E foarte bine venit si sunt de acord cu organizarea lui. Cât priveste legalizarea consumului de droguri sau a prostitutiei fãrã discutie nu sunt de acord cu asa ceva. Fereascã Dumnezeu, cum sã legalizãm asa ceva? Mã trag dintr-o familie care avem niste principii foarte bine puse la punct. Nici nu vrem sã auzim de tot ceea ce este împotriva perceptelor biblice“, a spus Sorin Rãducanu, presedintele Partidei rromilor din Bârlad si consilier local, reprezentant al rromilor în CLM Bârlad.

“Sunt de acord, sã vedem starea natiunii în aceastã privintã“

“Sunt total de acord sã se facã un referendum în aceastã privintã, pentru a vedea starea de spirit a natiunii. Dacã sunt mai multi care îsi doresc legaizarea prostitutiei si a drogurilor este un lucru dezavantajos pentru urbea noastrã. Nu sunt de acord cu nici legalizarea prostitutiei si mai ales a drogurilor, sub nicio formã, cu niciun fel de droguri“, a precizat Rozica Rãscanu, agent încasator din Bârlad.

„Bãsescu sã facã pentru fata lui bordel, pentru familia lui“

“Sigur cã da, sã se facã referendum, sã vadã lumea cã nu suntem de acord cu legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri. Opinia mea este cã nu-i normal asa ceva. Pot sã spun direct ? Sã facã Bãsescu, dacã a propus asa ceva, pentru fata lui bordel si pentru familia lui, sã consume ei droguri. Poporului român nu-i trebuie droguri, hai prostitutia poate ar trebui legalizatã, dar droguri sub nicio formã“, a precizat Neculai Berheci, pensionar, fost maistru la SC Rulmenti SA Bârlad.

“Ce sens are un astfel de referendum?“

“Nu stiu dacã este oportun acest referendum, la Bârlad, nu trebuie cheltuiti banii aiurea. Ce sens are acest referendum, dacã populatia nu este informatã mai întâi ? Abia dupã ce informãm oamenii, despre faptul cã se discutã legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare de cãtre legiutori, abia dupã aia sã se facã referendum. Aceste teme trebuie dezbãtute în mass media si apoi sã ne întrebe cineva dacã suntem de acord sau nu. Personal nu sunt de acord nici cu drogurile nici cu prostitutia, sunt un conservator de felul meu“, a precizat avocatul Dumitru Bouros, consilier local bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.