Bârladul a depășit incidența Covid de 4 la mia de locuitori! Noi restricții pentru locuitori!

RESTRICȚII ÎN WEEKEND… Municipiul Bârlad a trecut astăzi la incidența pentru cazurile de Covid 19, de 4,02 la mia de locuitori, depășind astfel pragul de 4/00o. Astfel, se impun noi restricții în weekend și anume: magazinele se închid la orele 18.00, iar între orele 20.00 și 5.00, nu se poate circula decât cu declarația pe propria răspundere sau adeverință de la angajator, pentru urgențe. Și comuna Șuletea depășit astăzi rata incidenței cumulative de Covid 19, ajungând din nou la 7,13 la mia de locuitori. Cu alte cuvinte, la îmbolnările de Covid, în topul rural și județean, locul 1 aparține comunei Șuletea, în timp ce topul urban este „condus” de municipiul Bârlad.

Municipiul Bârlad trece la restricțiile de noapte în weekend, depășind incidența cumulativă de 4 la mia de locuitori la îmbolnăviri de covid 19. Trebuie spus că pe 9 aprilie, la nivelul întregului  județ, cu valori peste 4 la mia de locuitori, se mai află comunele: Șuletea – 7,13‰, Albești – 6,64‰, Grivița – 6,42‰, Băcani – 4,47‰, Tutova – 4,37‰ și Viișoara – 4,21‰.

Așadar comuna Șuletea revine la scenariul cu restricțiile menționare (magazinele se închid la orele 18.00, iar între orele 20.00 și 5.00, nu se poate circula decât cu declarația pe propria răspundere sau adeverință de la angajator, pentru urgențe. Pentru restul comunelor și municipiul Bârlad, restricțiile respective se aplică doar în weekend. De asemenea se închid sălile de sport și de fitness. Iată ce a decis astăzi, 9 aprilie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență:

Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 4‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5‰ de locuitori, începând cu data de 10 aprilie 2021, ora 00:00 și până la data de 23 aprilie 2021, ora 24:00, se instituie pe lângă măsurile stabilite la art.3, următoarele:

 • Interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00 cu următoarele excepții:
 • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi
 • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente
 • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
 • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5.00 – 18.00; această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

Prin excepție de la prevederile pct. 2, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness; această măsură nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.

Situația la nivel de județ

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 09 aprilie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 15.124 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, din care 6.295 de internări:

– 299 de persoane internate în spital în momentul de față: 279 pe secții (asimptomatici 0, forme ușoare 19, forme medii 138, forme severe 122) și 20 în ATI (intubați 2, pe masca CPAP 11);

– 439 de persoane decedate;

– 13.892 de persoane vindecate;

– 494 de persoane pozitive la domiciliu.

La nivelul județului Vaslui dintr-un număr total de 28 de paturi ATI mai este disponibil un pat.
10 COMENTARII

 1. “Vaccinurile” sunt arme de depopulare ale ocultei sataniste (Bill Gates , Soros) care conduce lumea. Informati-va , nu va lasati ucisi , distrusi , sterilizati de acesti dementi care va vor morti.

 2. Nu este normal, ca toate persoanele ce trec prin spitalul barladean, sau sunt internate, sa fie declarate la Barlad.
  Asta creste substantial incidenta la nivelul orasului.

    • Uite și măsura valorii! Asta fac medicii în ATI…omoară oameni???? Proastă nație sunteți dacă ajungeți să vă acuzati medicii care va salvează viețile!!!!!!

     • Nu ii omoara medicii din ATI pe pacinetii internati in aceste sectii ci protocoalele elaborate si impuse de Ministerul CONTRA Sanatatii pe care doctorii sunt obligati sa le aplice (asta desi aceste protocoale nu au la baza niciun studiu/cercetare)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ