spot_imgspot_img
12.4 C
Vaslui
23-feb.-2024

Bârladul a primit autobuzele electrice. Cele zece autovehicule vor intra în curând pe traseele orașului! (FOTO)

- Advertisement -

INVESTIȚIE EUROPEANĂ.. În noaptea de vineri, 30 noiembrie, au sosit cele zece autobuze electrice, care vor completa flota de mijloace de transport public în comun de la Bârlad. Autobuzele, marca EURO BUS DIAMOND, au o capacitate totală de pasageri 57 (+1), cu un număr de locuri pe scaune de 17 (+1). Sunt dotate cu sisteme GPS de localizare și monitorizare, precum și cu panouri de informare, în timp real, pentru călători. Cu o valoare de 4.904.051 euro, proiectul prin care au fost achiziționate cele 10 autobuze electrice face parte din pachetul privind Mobilitatea Urbană, care mai cuprinde asfaltarea și modernizarea celor mai importante străzi ale orașului, precum și realizarea unei noi autobaze (depou).

Este cel mai valoros pachet de investiții derulat la Bârlad cu fonduri europene, suma totală pe care municipalitatea locală a atras-o fiind de peste 110 milioane lei. Prin introducerea transportului electric, Bârladul face un pas uriaș către diminuarea gradului de emisii de gaze cu efect de seră. Noile autobuze vor circula în curând pe trasee, alături de celelalte șapte autobuze și 4 microbuze care asigură în acest moment transportul public local.

„Mărirea flotei auto va pune capăt problemelor de circulație a mijloacelor de transport în comun, va diminua timpul de așteptare în stații și ne va permite să extindem traseele și pe alte străzi. Am dus la bun sfârșit încă un proiect cu fonduri europene”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Modernizarea transportului la Bârlad este încă în lucru

În ultimii ani, la nivelul municipiului Bârlad, pentru modernizarea sistemului de transport public au fost realizate, sau se află în curs de realizare, următoarele proiecte:

 • Proiectul privind Mobilitatea urbană, în cadrul căruia au fost asfaltate cele mai circulate artere rutiere, au fost supralărgite unele străzi, au fost pavate trotuare, amenajate piste de biciclete și trei mari parcări de tip park&ride (peste 100 milioane lei);
 • Achiziționarea a 7 autobuze marca Volvo și a 4 microbuze Mercedes-Benz, ceea ce a permis ca serviciul de transport public al orașului să reintre după 17 ani în sarcina municipalității;
 • Achiziționarea a 10 autobuze electrice, ce urmează a fi livrate (24 milioane lei);
 • Achiziționare sistem integrat de monitorizare mijloace de transport (terminal carduri control, punct de emitere și reîncărcare carduri transport – 144.000 lei);
 • Întocmirea documentației pentru investiția “Stații încărcare vehicule electrice”;
 • Construirea autobazei (13,9 milioane lei);
 • Implementarea celor două mari proiecte de modernizare și extindere a rețelei de iluminat public: montarea a 4.000 de becuri LED, îngroparea cablurilor electrice, de telefonie, fibra optica etc, înlocuirea stâlpilor, sistem de telegestiune; (18 milioane lei);
 • S-a obținut finanțarea pentru achiziționarea a 3 autobuze electrice ce vor face curse până la Zorleni și a încă 3 autobuze pentru curse Bârlad-Grivița (17 milioane lei);
 • Modernizare sistem de semaforizare (5,3 milioane lei)
 • Obținere finanțare pentru realizarea de piste de biciclete (6,2 milioane lei)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. Bravo lor. In Vaslui nu ieseau banii in buzunarele edililor daca luau autobuze electrice. Asa, cu trolee, ies mai multi bani. Sa le fie rusine astora din Vaslui si sa se bucure de banii luati pe spaga cum ma bucur si eu de banii pe care nu ii am.
  Sper ca domnii de la primarie sa faca ceva real pt Vaslui.

  • Sunt autobuze hibrid daca nu stiai.. Intai informeaza-te si dupa comenteaza. Alea is autobuze? is oleaaca mai mari ca un microbuz, decat de aleaa mai bine fara, dar noi avem autobuze hibrid mari nu asa mici.

 2. Bravo lor. In Vaslui nu ieseau banii in buzunarele edililor daca luau autobuze electrice. Asa, cu trolee, ies mai multi bani. Sa le fie rusine astora din Vaslui si sa se bucure de banii luati pe spaga cum ma bucur si eu de banii pe care nu ii am

 3. Bravo lor! Nu că vacaru din Vaslui.
  A cheltuit un sfert fata de cat cheltuie Vasluiul cu rahaturile astea de trolee plus infrastructura și depoul lor care o să mănânce o groaza de bani.

  • Sunt autobuze hibrid in Vaslui daca nu stiai.. Intai informeaza-te si dupa comenteaza. Alea is autobuze? is oleaaca mai mari ca un microbuz, decat de aleaa mai bine fara, dar noi avem autobuze hibrid mari nu asa mici.

   • Si troleibuzele nu sunt rahaturi. Se vede ca nu stii ce sunt alea, dar fiind copil ori fara experienta iti dai cu parerea asa ca un hater ce esti tu.

 4. Dacă tot ștergeți comentariile, n-o sa va mai citească nici pulea!!! Plus ca, de ce ingreunati tot acest proces? Scrie omul muuuuuuult, apoi faceți voi ceva și gata, s-a dus textul!!! Apar ”nspe mii de chestii , etc, și gata…!!!!!! Păcat, chiar o sa blochez site-ul ptr a NU VA MAI CITI DELOC!!!

 5. Bani aruncați aiurea, clicăie orașul de șomeri, locuri de munca nu sunt, cine are bani să meargă cu autobuzul. O hoție fara margini, sa vezi când se strica , câți bani vor costa reparatiile

  • Pai da, mai bune sunt cele hibrid, la astea trebuie statii de incarcare, si hibrid ai si motorina ai si electric. Cel putin pana nu ai statii de incarcare nu ai ce face cu ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.