Bârladul a scăpat de câteva restricții, pentru că a scăzut incidența Covid-19!

NOUTĂȚI… Prefectura Vaslui prin CJSU Vaslui a anunțat de ieri că având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pe raza Municipiului Bârlad, care la data de 18 Aprilie, a fost de 3,41, se renunță la unele măsuri restrictive, care se iau doar dacă incidanța depășește 3,5 la mia de locuitori. Campania de vaccinare începe să își facă simțit efectul, așa că edilii bârlădeni și medicii recomandă: „Mergeți la vaccinare ca să ieșim din această urâtă pandemie”.

Astfel, conform Articolului 4, din Hotărârea numărul 29 din 09 Aprilie, în care se specifică „această ce măsuri nu se iau daca incidența cumulativă Covid 19 este mică sau egală cu 3,5‰ de locuitori.”

Se renunță la unele restricții. Iată care sunt acestea

Începând cu ziua de duminică, 18 aprilie pe raza localității Bârlad se renunță la toate măsurile prevăzute în acest articol:

„1.    interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței / gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00 cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori:

2. – obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5.00 – 18.00; această măsură nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile.

  1. – prin excepție de la prevederile pct. 2, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.
  2. – Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness; această măsură nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 ‰ de locuitori.”.

Iată și ce măsuri restrictive sunt în vigoare::

  1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021.
  2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021.
  3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021.
  4. Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.293/2021.
  5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021.
  6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 293/2021.”
4 COMENTARII

  1. peste tot in tara se aplica masura daca la nr. la 1000 de locuitori este de peste 4, in jud. Vaslui ca la nimeni 3.5!!!!!!, Mari idioti! Prefect USR, primar liberal ,,fara fudulii” la Barlad , …….si uite asa ne tin aiurea in case dupa cum vor incompetentii si dornicii de functii.

LĂSAȚI UN MESAJ