Bârladul are viceprimar: Ana Maria Vintilă, de la USR! PSD s-a retras din ședință… degeaba! (FOTO, VIDEO)

Ana Maria Vintilă

ÎNȚELEGEREA-I ÎNȚELEGERE… Pentru a doua oară, primarul ales al Bârladului, Dumitru Boroș (PNL), nu reușește să aibă un viceprimar liberal, astfel că este nevoit să „înghită” o înțelegere politică. De data aceasta, Boroș are tot o femeie ca viceprimar, pe Ana Maria Vintilă, care face parte din USR-PLUS, partid cu care PNL este asociat la guvernare la nivel central. Frustrați că nu mai au „alonja politică” necesară să mai facă ce manevre le mai impunea președintele lor, consilierii PSD (șase la număr), s-au retras din ședință, după o motivație puerilă. După alegerea Anei Maria Vintilă, primarul Boroș a avut un spici, prin care, fără să își dea seama, a recunoscut că și în primul mandat a făcut un compromis politic cu PSD pentru a fi aleasă Roxana Miron Feraru viceprimar, iar această „înțelegere” i-a ieșit pe nas! Un mandat întreg, 2016-2020, PSD i-a blocat o sumedenie de investiții în Bârlad. Așa că, în sfârșit, iese la iveală și faptul că fostul consilier liberal Cezar Toporaș a fost o unealtă perfectă în mâna primarului și nu un „trădător”!

Dacă la Vaslui, justiția ieșeană a impus legea, astfel că cei doi viceprimari aleși ai PNL au ajuns pe posturi, după ce PSD s-a zvârcolit ca un șarpe de supărare, la Bârlad, USR are de astăzi viceprimar, urmare a unei înțelegeri politice la nivel central. Ana Maria Vintilă, unul dintre cei trei consilieri locali ai USR – PLUS din CLM, a fost ieri votată de 11 consilieri (PNL și USR-PLUS) în funcția de viceprimar. Alegerea n-a fost tocmai ușoară, PSD procedând cum știe el mai bine: pune contre peste contre, având în vedere că până mai prin septembrie 2020 … putea! Acum a încercat o altă manevră. S-a cerut o pauză de consultări … pentru a numi un candidat din partea social-democraților. După 15 minute, au revenit în sala de ședință, iar consilierul Dorin Apostu (fost viceprimar interimar după demisia lui Titi Constantinescu din 26 februarie 2015) a precizat ce decizie au luat. „Noi am fost informați că proiectul cu alegerea viceprimarului a fost pus pe site cu trei zile înaintea acestei ședințe și organizația noastră nu a avut timp să propună un candidat care să fie votat de membrii Biroului Municipal. Așa că, vă propunem să amânați acest proiect până când vom putea prezenta și noi un candidat”, a spus Dorin Apostu. Primarul Dumitru Boroș le-a precizat celor din PSD că, din septembrie până acum, au trecut șase luni și au avut timp suficient să-și propună un candidat în partid la ei. Dacă nu au fost prevăzători, e treaba lor. Așa că, cei șase consilieri PSD s-au retras din ședință, rămânând doar 14 consilieri: 7 PNL, 3 USR, un independent și 2 ALDE.

ALDE, propunere „la mișto” de viceprimar

În ședință au rămas cei 14 consilieri, fiecare formațiune politică fiind invitată să propună un candidat. USR – PLUS, prin vocea medicului Octavian Ciobotaru, au propus-o pe Ana Maria Vintilă, iar Cornel Pleșu, de la ALDE, l-a propus pe colegul său de consiliu și partid, Vasile Ivan.

Vasile Ivan

„L-am propus doar așa, ca să aibă și un contracandidat doamna Vintilă”. S-a trecut la urne și Ana Maria Vintilă a fost votată de 11 consilieri (PNL și USR), Ivan Vasile – 2 voturi și un vot a fost anulat. Nu este deloc greu să realizezi cine a anulat votul și cine sunt cei 2 consilieri care au votat altceva decât USR, PNL n-a avut propuneri, ei votând Ana Maria Vintilă, așa cum a fost înțelegerea politică.

După ce a răsuflat ușurată că a ajuns viceprimar, mai precis mâna dreaptă a primarului în exercițiu, Dumitru Boroș, Ana Maria Vintilă nu și-a ascuns satisfacția! „Mi-am dorit mult să ajung în administrație și să fac ceva pentru Bârlad. Ce pot eu să vă promit este că doresc să fac mai multă administrație și mai puțină politică și mă voi implica pentru ca la Bârlad lucrurile să se miște. Cu acest gând am intrat în politică, să fiu aproape de oameni și să pot contribui la dezvoltarea orașului. Vă mulțumesc pentru încredere.”, a spus Ana Maria Vintilă, care de luni va intra în „pâine” ca viceprimar ales al Bârladului.

Mărturisirea primarului Boroș: a recunoscut, voalat, înțelegerea din 2016 cu PSD!

Primarul Dumitru Boroș a făcut și el câteva urări de început de mandat pentru Ana Maria Vintilă, adresându-se USR-ului în principal și bârlădenilor în secundar. A fost sincer și a recunoscut, în sfârșit, că acesta nu este singurul compromis politic făcut, ci a mai existat unul, în madatul trecut, când PSD a „prins” postul de viceprimar, printr-o înțelegere cu PNL, pe care nu și-a onorat-o! Adică, în loc de consistență a înțelegerii politice, a luat o mare țeapă de la Solomon și consilierii lui!

„Votul de astăzi este unul care deschide calea unei colaborări. Este un vot între cele două partide politice, PNL și USR, dar în beneficiul municipiului Bârlad. Acest vot dă consistență Consiliului Local, cei care ați rămas la ședință ați văzut cum se poziționează o parte dintre colegii noștri. Sper într-o bună colaborare, îi urez și eu succes, și mai am de adăugat ceva. Sper ca presa să înțeleagă ce spun. Așa am mai făcut un gest politic și n-a fost urmat de consistență. Patru ani am fost într-un zbucium continuu. Sper ca să nu avem parte și acum de același lucru. Am preferat așa acum, pentru că politic nu e chiar corect ce s-a întâmplat, dar am preferat nu să conduc eu și cu cineva din PNL, am preferat să fac ceva, să construim în oraș. Important este ce lăsăm în urma noastră, restul este retorică”, a precizat primarul Dumitru Boroș.
3 COMENTARII

  1. O mare diferenta fata de vechiul viceprimar , ales de decor, doar pe motine de cumetrie (ca la romani ) Doamna Vintila chiar are calitati si sunt sigur ca va confirma increderea !

    • Multe calitati are!! Prima ar fi ca era atarnata de un deputat! A doua calitate este ca “nu stie sa vorbeste bine roamneste”! Iar a treia calitate este ca stie sa emita facturi si chitnate, cu antetul FAG, de pe un calculator! In rest asteptam un reportaj “Discovery Channel” pentru a afla ce alte calitati are doamna!!! Si apropo, de cand si-a dat demisia de la vechiul loc de munca si pana la primul salariu ca viceprimar din ce traieste???

LĂSAȚI UN MESAJ