23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

UPDATE: De ce ne era frică nu am scăpat! S-a confirmat parțial de către Ministerul Sănătății că tulpina Omicron a ajuns la Bârlad

sursa foto: libertatea.ro

UPDATE 13.30 Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că la doi dintre pacienții depistați pozitivi Covid există „suspiciuni înalte” că virusul cu care s-au infectat în Africa de Sud este noua tulpină, Omicron. Unul dintre ei este și bărbatul de 59 de ani din Bârlad, aflat de marți spre miercuri în izolare. Pentru  sportivul din Baia Mare, de abia astăzi i-a fost trimisă proba pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino. „Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

UPDATE 1: Bârlădeanul venit din Africa de Sud, depistat pozitiv Covid pe aeroportul Otopeni este deocamdată asimptomatic. Pentru că există suspiciunea ca acesta să fie infectat cu noua tulpină Omicron, reprezentanții DSP îl monitorizează foarte atent. “De când a ajuns la Bârlad vorbim cu el telefonic în fiecare zi. Și în dimineață aceasta doamna doctor Costache l-a sunat și nu prezintă nicio simptomatologie specifică infecțiilor cu coronavirus. Este asimtomatic. Stă izolat singur într-o locuință și nu are cum intra în contact cu familia sa. Este vaccinat cu toate trei dozele de vaccin și are vârsta de 59 de ani. Sperăm ca evoluția sa să fie un pozitivă”, ne-a declarat Mihaela Vlada. Bârlădeanul lucrează la o companie de automobile din Africa de Sud și a fost adus acasă din aeroport de un echipaj de la IGSU. “În data de 30 noiembrie 2021, o autospecială din cadrul ISU Vaslui s-a deplasat la București, pentru a prelua o persoană suspectă de Covid 19. Bărbatul a fost adus la Bârlad, la domiciliu, în condiții de izolare și protecție. Ulterior a fost confirmat faptul că persoana este pozitivă”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Bârladul este în pericol! Pacientul zero suspectat că ar fi infectat cu noua tulpină Omicron se află în izolare chiar în orașul rulmenților

INCREDIBIL… Alertă în județ! Posibilul pacient zero al României, infectat cu noua tulpină Omicron se află în izolare la Bârlad. Acesta a ajuns în orașul rulmenților, marți spre miercuri seara de la aeroportul Otopeni și a fost adus de un echipaj IGSU, după ce a fost testat și a ieșit pozitiv Covid. Cum acesta venea tocmai din Africa de Sub, autoritățile sanitare din România au intrat în alertă și au decis să recolteze o nouă probă de la bârlădean pentru a fi trimisă la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară “Cantacuzo” din București pentru secvențiere. Astfel se va ști în câteva zile dacă acesta este infectat sau nu cu noua tulpină Omicron. Informația că bârlădeanul a fost izolat la domiciliul său din Bârlad a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. “Cele două persoane se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență Vaslui si Brașov”, a spus Oana Grigore, referindu-se doar la persoanele depistate pozitiv pe aeroportul din Otopeni. Cea de a treia persoană  a fost testată și confirmată pozitiv Covid pe aeroportul din Baia Mare.

Bârdeanul a ajuns în România cu o cursă specială Tarom, împreună cu o delegație sportivă de la CSM Baia Mare

Bârlădeanu a ajuns în România cu o cursă specială Tarom din Africa de Sud. Printre călători se afla și echipa de rugby de la CSM Baia Mare. În total cu această cursă au ajuns 70 de persoane, dintre care 46 de români, restul fiind cetățeni bulgari, spanioli, polonezi și unguri, care au fost trimiși țările lor. La testarea RT-PCR trei persoane au ieșit pozitive Covid. Este vorba de un sportiv din Baia Mare, de o femeie din Brașov și bârlădeanu nostru, de 60 de ani. Acesta se pare că era turist sau muncea la o companie din Africa de Sud. Iată ce au declarat oficialii Ministerului Sănătății despre acest caz: “Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizăm faptul că în urma testelor efectuate, 3 persoane, 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizăm că testele au fost efectuate la cele două aeroporturi (București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secvențiere și vă vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Mai bine mor de vaccin decat de Covid, acum 2 saptamani a murit fratele meu de Covid nevaccinat deoarece era frica ca va muri. A murit in chinuri la ATI Suceava.

  2. Ce telenovela , hai ingroziti-va , a venit tulpina Moronic , pardon , omicron zeta centauri … hai repede la injectare cu ser de modificare genetica care a ucis pana acum 30 000 de oameni doar in UE conform raportarilor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here