spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Bârladul, inclus în programul Noaptea cercetãtorilor europeni! | VIDEO

- Advertisement -

STIINTÃ PE LARG… Pe 30 Septembrie, Bucurestiul si alte 25 de orase vor aduce Universul Stiintei mai aproape de publicul larg. Cei mai prietenosi cercetãtori si cele mai inedite experimente vã asteaptã la Bârlad, oras inclus de ani de zile în acest proiect. „Proiectul se adreseazã mintilor curioase, de la entuziasti la sceptici, oferind o gamã largã de activitãti stiintifice si educationale. Editia din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung, evenimentul atrage noile generatii cãtre munca de cercetare si activare profesionalã în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene si creste respectul publicului larg fatã de munca nevãzutã a cercetãtorilor”, a precizat Dumitru Ciprian Vântdevarã, muzeograf Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad.

Cercetãtorii si pasionatii de stiintã îsi dau întâlnire pe data de 30 Septembrie 2022 la Noaptea Cercetãtorilor Europeni, cel mai captivant eveniment despre stiintã si cercetare, în care publicul va avea ocazia sã cunoascã oamenii din spatele cercetãtorilor si sã înteleagã mai bine cât de importantã este munca de cercetare pentru viata de zi cu zi. Noaptea Cercetãtorilor Europeni se înscrie în seria actiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori, care au ocazia sã interactioneze cu oameni de stiintã de pe întreg continentul si nu numai. Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2022 se organizeazã simultan în 25 tãri, iar peste 400 orase vor fi gazda evenimentului ce îsi propune sã arate publicului ce înseamnã sã fii cercetãtor si cât de interesantã poate fi munca de cercetare. În România, Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2022 se desfãsoarã în 26 orase, printre care si în Bârlad, fiind cel mai potrivit eveniment pentru toti cei care au o minte curioasã, îsi doresc sã înceapã o carierã în cercetare sau sunt, pur si simplu, pasionati de stiintã. În cadrul evenimentului, vizitatorii au ocazia sã efectueze alãturi de cercetãtori cele mai trãsnite experimente, sã vadã si sã asculte prezentãrile celor mai inovative proiecte, iar concursurile si surprizele vor face experienta participãrii una de neuitat.

Organizatorii Noptii Cercetãtorilor Europeni NCE) – interviu cu Ciprian Vîntdevarã de la Bârlad!

Celor care încã nu au avut ocazia sã trãiascã experienta unei tabere de astronomie, nu putem sã le spunem decât cã trebuie încercatã, mãcar o datã în viatã. Echipa NCE a ajuns si la tabãra de astronomie „Sã cunoastem cerul!”, coordonatã de Ciprian Vîntdevarã, muzeograf si sef Serviciu Astronomie la Planetariul si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

„Am stat de vorbã cu dumnealui si, astfel, am reusit sã aflãm ce secrete ascund Universul si corpurile ceresti , ce oportunitãti au tinerii pasionati de astronomie si am învãtat sã efectuãm observatii astronomice. Urmãreste interviul si vino la Noaptea Cercetãtorilor Europeni 2022 de la Bârlad, sã-i întâlnesti pe acesti oameni minunati, care te vor purta într-o cãlãtorie în lumea stiintei asa cum n-ai fi crezut vreodatã!”, au precizat cei de la NCE.

Sã cunoastem Oamenii din spatele Cercetãtorilor

https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeni/videos/1076996999619947

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.