28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Bârladul marchează „Ora Pământului”!

EVENIMENT ASTRONOMIC… Și în acest an, Primăria Municipiului Bârlad sărbătorește „Ora Pământului” și anunță că în ziua de 26 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va întrerupe iluminatul public pe cele mai intens circulate străzi ale localității.

Bârlădenii sunt invitați să se alăture acestui demers, care se desfășoară la nivel global, prin stingerea luminii din locuințe și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale, timp de o oră, în mod voluntar. În acest fel, cantitatea de dioxid de carbon emis în atmosferă ca urmare a consumului de energie electrică scade semnificativ. Ora Pământului, (Earth Hour) are loc sâmbătă, pe 26 martie a.c., în intervalul orar 20:30 – 21:30, când va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă. «Municipiul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin inițiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului”, instituția noastră va organiza observații astronomice în stradă», a precizat muzeograful Ciprian Vîntdevară, șeful secției de Astronomie a muzeului bârlădean.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu. Ora Pământului se sărbătorește în România din anul 2009, iar din 2013 și orașul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin inițiativa Primăriei și a echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here