Bârladul, pe locul 1 în judet la rata incidentei Covid, care a crescut pânã la 3,78%!

ÎNGRIJORÃTOR…La Spitalul Bârlad sunt 248 de persoane internate, din care forme medii 89, forme severe 113 si 17 pacientii sunt la ATI.

TOP NEGATIV…Municipiul Bârlad rãmâne pe locul 1 în topul incidentei cumultative a ratei de infectare cu Covid-19, care se calculeazã la 14 zile distantã. Dacã pe 5 martie a depãsit incidenta de 3/la mia de locuitori (avea 3,18), acum, dupã 14 zile, acest indice cumultativ a ajuns la Bârlad la 3,78 la mia de locuitori. Asadar, la Bârlad rata este în crestere si nici nu se pune problema relaxãrii vreunei interdictii! Municipiul Vaslui are un indice de 1.17 la mia de locuitori! Cu o ratã mai mare de 3 la mia de locuitori mai sunt încã douã comune din judet: Tutova si Fãlciu. Aici sunt si scolile în scenariul rosu de functionare, ca si cele din Bârlad. Referitor la cresterea cazurilor de îmbolnãviri de Covid-19, de la o zi la alta acestea cresc îngrijorãtor. De la o zi la alta cazurile se înmultesc, în 24 de ore, au crescut cu 50 de pacienti, ajungând la 14.071 de infectati cu virusul SARS-CoV-2.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã Vaslui întrunit în sedintã extraordinarã din data de 19 martie, a stabilit care sunt localitãtile din judetul Vaslui unde rata incidentei cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3%o de locuitori si anume: Municipiul Bârlad – 3,78/ la mia de locuitori, Comuna Fãlciu – 3,58/la mia de locuitori si Comuna Tutova – 3/la mia de locuitori.

Pentru a stopa cresterea ratei de îmbolnãviri cu SARS-CoV-2, membrii CJSU Vaslui au stabilit:

Pentru localitãtile din judetul Vaslui, prevãzute la prezenta hotãrâre, în care rata incidentei cumulative a COV1D-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3%0 de locuitori, începând cu data de 20 martie 2021, ora 00:00 si pânã la data de 02 aprilie 2021, ora 24:00, se instituie urmãtoarele mãsuri:

Interzicerea organizãrii si desfãsurãrii activitãtii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte;

Interzicerea organizãrii si desfãsurãrii spectacolelor de tipul drive-in si organizãrii si desfãsurãrii în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale;

Interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici care desfãsoarã activitãti de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bãuturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, în interiorul clãdirilor. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective;

Interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici care desfãsoarã activitãti în spatiile publice închise care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;

Desfãsurarea activitãtii restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitãti de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitãti. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective.

Interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici licentiati în domeniul jocurilor de noroc.

Situatia îmbolnãvirilor pe judet

Situatia epidemiologicã la nivelul judetului Vaslui din 21 martie, conform informatiilor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, se prezintã astfel – 14.071 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

– 248 de persoane internate în spital: 231 pe sectii (asimptomatici 0, forme usoare 29, forme medii 89, forme severe 113) si 17 în ATI (intubati 4, pe masca CPAP 8); În ultimele 24 de ore au fost 13 internãri, 11 externãri, din care 3 decese, 16 pozitivi evaluati în CPU care merg la domiciliu cu recomandarea de izolare. În total pe judetul Vaslui sunt 376 de persoane decedate; 12.968 de persoane vindecate; 479 de persoane pozitive la domiciliu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ