spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Bârladul va avea 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice!

- Advertisement -

ȘEDINȚĂ CLM… Aleșii locali bârlădeni reuniți în sedința ordinară a CLM, au aprobat un proiect de hotărâre proiect care vizează montarea a 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice.

În ședința CLM Bârlad de vineri, 29 septembrie, consilierii locali bârlădeni au dat undă verde unui proiect de hotărâre cu privire la aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și/sau hibrid plug-in în Municipiul Bârlad”.

Municipiul Bârlad și-a propus să atingă urrnătoarele obiective: îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice;dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică;dezvoltarea transportului ecologic.

Obiectivul prezentei investiții este de a instala 25 stații de reîncărcare în 18 locații în parcările publice de pe perimetrul municipiului, aflate pe terenuri în proprietatea Municipiului Bârlad, după cum urmează: stația de reîncărcare nr. 1 – str. Aleea Parc; stația de reîncărcare nr. 2 – str. Republicii nr. 320; stația de reîncărcare nr. 3 – str. Republicii m. 320; stația de reîncărcare nr. 4 – str. Republicii 287; stația de reîncărcare nr. 5 – str. Republicii 287 A; stația de reîncărcare nr. 6 -str. Epureanu 24; stația de reîncărcare nr. 7 – str. N. Tonitza nr. 1; stația de reîncărcare nr. 8 – str. N. Tonitza nr. 1; stația de reîncărcare nr. 9 – str. Vasile Lupu nr. 13; stația de reîncărcare nr. 10 – str. Vasile Lupu nr. 13; stația de reîncărcare nr. 11 – str. Vasile Lupu nr. 1; stația de reîncărcare nr. 12 – str. Ștefan cel Mare; stația de reîncărcare nr. 13 – str. Ștefan cel Mare; stația de reîncărcare nr. 14 – str. Mihai Viteazu- G.Enescu; stația de reîncărcare nr. 15 – str. Vărăriei 18; stația de reîncărcare nr. 16 – str. Vărăriei 18; stația de reîncărcare nr. 17 – str. Dragoș Voda nr. 64; stația de reîncărcare nr. 18 – Str. Aleea Vergeze; stația de reîncărcare nr. 19 – str. Petru Rareș; stația de reîncărcare nr. 20 – str. 1 Decembrie nr. 55; stația de reîncărcare nr. 21 – str. 1 Decembrie nr. 55; stația de reîncărcare  nr. 22 – str. Republicii nr. 28; stația de reîncărcare nr. 23 – Str. George Toparceanu nr. 1K; stația de reîncărcare nr. 24 – str. Mihai Eminescu; stația de reîncărcare nr. 25 – str. Mihai Eminescu.

Stațiile de reîncărcare vor fi formate din două puncte de reîncărcare, alimentate de același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, care permite încărcarea simultană a vehiculelor electrice în curent alternativ la o putere de maximum 22 kW la nivelul fiecărui punct de reîncărcare.

Pe amplasamentul stațiilor de reîncărcare se asigură două locuri de parcare, egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA): 1.759.582,71 lei din care: 1.499.970,47 lei din bugetul alocat prin program. 259.612,24 lei cheltuieli neeligibile, din care construcții-montaj (C+M): 437.061,27 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Curios cum se fura legal
    O stație de încărcare de care spun ei,costa maxim 2000 euro de la comerciant,dacă este direct de la furnizor producător maxim 1000 EUR dar ei le cumpăra cu 10.000 EUR bucata
    Când vor avea un control făcut corect de Curtea de Conturi.

    • Compari mere cu pere. E vorba de statii profesionale, care trebuie sa aiba incorporate si solutii de contorizare si plata. Sunt incluse si costurile de instalare. Eu am masina electrica si chiar am studiat piata, ca sa-mi montez statie acasa, pentru ca asta e orasul rusinii, cand te uiti pe Plug’n Share Barladul e zona alba. Pana si basarabenii au mai multe statii.

    • Da mai ai dreptate! A devenit Barladul polul turismului mondial si nu stim noi! Gandeste un pic mai pragmatic si spune cum se face ca Primaria nu gaseste ternuri pentru a infiinta noi locuri de parcare, intr-un oras supraglomarat de masini si n care conducatorii auto sunt vanati de incompetentii de la Militia Locala la ordinulu sefului de cireada, Red Bull, dar gaseste terenuri pentru 25 de statii de reincarcare unde un autoturism electric va sta intre 4 si 8 ore pentru incarcarea bateriilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.