Bârladul va avea limitatoare de vitezã la solicitarea locuitorilor

S-AU SÃTURAT… Consilierii locali vor aproba tariful aferent categoriei de lucrãri “Montare limitatoare de vitezã” practicat de SLDP Reiser SA Bârlad, conform analizei de pret, anexatã proiectului de hotãrâre. Consilierii aprobã pretul, iar în lucru vor intra deocamdatã doar câteva limitatoare, ce vor fi montate pe douã strãzi din Bârlad, unde locuitorii au solicitat sã fie puse, sãtui de zgomotul masinilor care merg cu vitezã, în special noaptea!

Încã de la începutul acestui an, în urma sesizãrilor transmise de localnici, reprezentantii Primãriei Bârlad au anuntat cã vor fi achizitionate „limitatoare de vitezã” pentru a fi montate pe strãzile principale ale municipiului. Deocamdatã, initiativa nu a fost pusã în practicã. Mâine, în sedinta ordinarã a CLM Bârlad, care va avea loc la orele 13.00, la Cinematograful “Victoria” în sala mare, se analizeazã oferta de pret depusã de DSC Reiser si, în functie de fondurile disponibile, vor fi achizitionate aceste praguri, sustin cei de la Primãria Bârlad.

„În urma sesizãrilor venite de la cetãtenii Municipiului Bârlad, care solicitã limitarea vitezei de circulatie a autovehiculelor pe mai multe artere de circulatie ale orasului, propun Consiliului Local al Municipiului Bârlad, spre analizã si aprobare, proiectul de hotãrâre privind montarea unor limitatoare de vitezã în zone cu potential ridicat de circulatie rutierã si pietonalã ale orasului. Limitatoarele de vitezã se vor amplasa pe ambele sensuri de circulatie si se vor monta indicatoare de avertizare pentru traficul rutier.” Este expunerea de motive întocmitã de initiatorul proiectului, primarul Dumitru Boros.

„Urmare a solicitãrii dvs., vã trimitem spre aprobare analiza de pret privind montarea de limitatoare de vitezã pe strãzile mun. Bârlad: limitatoarele de viteza cu H – 5 cm, sunt realizate din cauciuc cu profil Convex, dispunând de 6 insertii reflectorizante, asigurând buna vizibilitate pe timp de noapte. Dimensiuni modul 500 x 900 x 50mm. Pretul este de 351, 49 lei cu tot cu manoperã si TVA”, a precizat inginerul sef Viorel Bordeianu, cel care a întocmit devizul de la SC Reiser Ldp. Strãzile la care au solicitat locuitorii sã fie montate limitatoare de vitezã sunt Mihai Eminescu, în zona caselor (se circulã noaptea în special, cu vitezã foarte mare si se perturbã linistea locuitorilor) si strada Traian, din Cartierul Podeni, din acelasi motiv!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ