UPDATE: Deschiderea Parcului “Mihai Eminescu” se va face cu respectarea normelor de siguranță! (FOTO)

UPDATE: Având în vedere interesul foate mare manifestat de cetățenii municipiului Bârlad în privința vizitării Parcului „Mihai Eminescu”, odată cu deschiderea oficială a acestuia, programată pentru ziua de duminică, 14 iunie, de la ora 10.00, primarul Dumitru Boroș aduce la cunoștință publică faptul că accesul și staționarea în perimetrul amplasamentului se vor face strict cu respectarea în totalitate a normelor de siguranță sanitară valabile pentru perioada actuală.

“Totodată, sfătuim persoanele care intenționează să viziteze parcul să respecte indicațiile și sugestiile personalului Poliției Locale Bârlad. Este posibilă chiar o intrare eșalonată în incintă, pentru respectarea normelor legale de distanțare. Numărul de persoane care pot participa la eveniment în acest perimetru este de maximum 500. Parcul <<Mihai Eminescu>> va fi în permanență deschis publicului! Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Bârladul va inaugura un parc nou, de nivel european!

INAUGURARE… Lucrãrile pentru realizarea obiectivului de investitii „Amenajare Parc «Mihai Eminescu» Bârlad”, în valoare de circa 3,5 milioane lei au fost finalizate! Duminicã, 14 iunie, la orele 10.00, va avea loc inaugurarea celui mai nou si mai frumos parc al Bârladului. Banii provin de la bugetul local iar constructorul care si-a adjudecat la licitatie lucrarea, desi termenul de executie era de 36 de luni, a finalizat-o în doar jumãtate de an!

Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros, a anuntat ieri cã lucrãrile privind amenajarea parcului de lângã Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, un obiectiv asupra cãruia nu s-a intervenit niciodatã de la momentul înfiintãrii, au luat sfârsit! Duminicã, 14 iunie, la orele 10.00, chiar cu o zi înaintea comemorãrii a 131 de ani de la moartea marelui poet national Mihai Eminescu, parcul care îi poartã numele va fi inaugurat!

Lucrarea a fost executatã de SC Dyatransal 2012 SRL Grivita, care a luat-o în subantreprizã de la cîstigãtorul licitatiei Iasicon SA Iasi. Prin acest proiect s-a realizat un parc nou, la standarde europene. Acesta are o întindere de 29.000 metri pãtrati, pe care sunt amplasate locuri de joacã, de fitness, mese de sah, zone de ohihnã, un amfiteatru (vezi foto) în aer liber si, evident, alei din pavaj decorativ, pe care se pãtrunde prin intermediul a patru intrãri, din directia strãzilor perimetrale. Lucrãrile de amenajare a noului parc aveau un termen de finaliziare de cel mult 36 de luni. Constructorul SC Dyatransal SRL Grivita a terminat însã lucrarea în doar sase luni.

„S-au plantat arbori, arbusti, subarbusti, plante floricole perene si gazon. Practic, zona a fost transformatã într-un parc în adevãratul sens al cuvântului, fiind prevãzut inclusiv cu zone de acces pentru persoanele cu dizabilitãti. Acordãm, asadar, în continuare o grijã aparte calitãtii mediului, dar ne gândim si la cresterea numãrului de zone de liniste si recreere pentru populatia de toate vârstele, având în vedere cã orasul nu stã prea bine la acest capitol”, a declarat primarul Dumitru Boros.

La inaugurarea Parcului “Mihai Eminescu” va avea loc si un spectacol sustinut de elevii Scolii de Canto “Soul Music Art” din Bârlad, pregãtiti de profesorul de canto Dragos Gheorghiu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ