spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Baronul Sechelariu, disperat sa ajunga la primarie

- Advertisement -

– în încercarea sa, este sustinut de fel de fel de aventurieri de genul “legionarilor”, ”tirnacoapelor” sau de personaje care se viseaza “Zorro”

Nu mai putin de 13 candidati au intrat în cursa pentru Primaria Bacau, pentru alegerile locale din 10 iunie. Din cei 13 aspiranti la fotoliul de primar al municipiului Bacau, trei au cazut testul Biroului Electoral Municipal si al instantei, care au constatat ca numele înscrise pe listele de sustinatori fie nu existau, fie erau ale unor persoane decedate. Desi la linia de start s-au aliniat zece contracandidati, actualul primar nu are un contracandidat serios. După opt ani de mandat, Romeo Stavarache vine în fata alegatorilor cu o carte de vizita consistenta, cu proiecte realizate pentru comunitate. Dupa ce, acum patru ani, si-a pus fratele sa candideze, fostul primar Dumitru Sechelariu s-a înscris si el în cursa electorala. Ar vrea sa revina la cîrma orasului pe care l-a condus dupa bunul plac, desi problemele lui cu DNA nu sunt încă încheiate, iar pe rolul instantelor se afla mai multe procese, în care procurorii l-au acuzat de acte de coruptie.

Meritele lui Stavarache, recunoscute si de dusmanii politici

Actualul primar al Bacaului nu are un contracandidat serios în aceasta cursa electorala. Înainte cu o zi de caderea Guvernului, fostul ministru de Interne si seful PDL Bacau a recunoscut public, la semnarea a patru contracte cu finantare europeană, în valoare de 35 milioane de euro, meritele primarului Romeo Stavarache. Gabriel Berca a încercat cu disperare sa lipeasca imaginea lui Constantin Scripat, candidatului PDL la sefia Consiliului Judetean, de imaginea primarului Stavarache. Calculele lui Berca au sperat într-un trend ascendent macar pentru Scripat, într-un partid prabusit în sondaje, cum este PDL. Evident, cu conditia ca acesta sa se agate de imaginea lui Stavarache, lucru care nu s-a întimplat.

Senatorului Berca nu i-a ramas decit sa recunoasca ca Romeo Stavarache este cea mai buna optiune pentru municipiul Bacau. Poate si de aceea, PDL-ul si-a desemnat un candidat anonim, cu mari probleme de imagine. Numele lui Florin Lazar a fost implicat în scandalul bacalaureatului de la Podu Turcului, în concedierea secretarei Inspectoratului Scolar pe criterii de “miss”, politizarea functiilor de directori din scoli sau încercarea de a numi un adjunct cu grave probleme de limba româna. Nici PSD-ul nu a stat prea bine în aceasta conjunctura politica si, în lipsa oricarui candidat propriu credibil, îl sprijina, în cadrul USL, pe primarul PNL de Bacau.

Stavarache sau Sechelariu: proiecte sau baronul coafat în mogul

În conditiile în care doua partide mari, PSD si PDL, au recunoscut aproape explicit ca nu pot prezenta un concurent serios pentru Romeo Stavarache, ceilalti candidati par a face doar figuratie. Primarul Stavarache vine cu lucruri concrete, pe care nimeni nu le poate contesta: pasajul subteran ce leaga centrul orasului de cartierul CFR, Centrul de Afaceri si Expozitii, Spitalul Municipal, noul depozit ecologic de gunoi, podul Serbanesti, investitii în apa si reabilitari de blocuri, pavarea trotuarelor, crearea a doua parcuri noi etc. Actuala administratie a semnat deja contractele de finantare pentru modernizarea Insulei de Agrement, refacerea infrastructurii rutiere de pe Calea Moldovei, strazile Mioritei, 9 Mai, Vadu Bistritei, I.L. Caragiale, Milcov, reabilitarea si extinderea la patru benzi a podului de la Margineni, a podului peste Trebes si a pasarelei Letea.

În fata evidentei, Sechelariu vine cu promisiuni prafuite. Fostul primar pare sa nu fi înteles ca, în ultimii opt ani de cind nu mai e edil, în oras lucrurile s-au miscat. Promite burse la elevi, pe care nu le-a dat niciodata cit a fost în functie, dar pe care Stavarache le acorda de citiva ani. Promite locuințe pentru tineri, construite, evident, pe terenul fostei Fabrici Letea, pe care a falimentat-o. Promite ca va construi parcari, uitind ca actuala administratie a amenajat mii de locuri de parcari clasice sau ecologice. Si lista ar putea continua. Concluzia e clara pentru bacauani: o lupta între un oras european, cu proiecte, deschis spre Uniunea Europeana si un oras închis, în care functionau doar Selene, kartingul si firmele gastii de prieteni.

“Independentul” Sechelariu, proptit de legionari, Zorro si tîrnacoape

Din disperarea de a ajunge la primarie, Sechelariu a infiltrat în cursa electorala oameni de-ai lui. Toti au fost promovati în trustul de presa personal al lui Sechelariu, fie ca a fost vorba de paginile ziarului sau de televiziune. De ce e disperat Sechelariu? A recunoscut singur, public: nu mai are bani. Este mînat de interesele materiale declarate explicit: rezolvarea problemei terenurilor pe care le are în litigiu la Letea si la Transport Public, spatiile de la piata pentru care încaseaza miliarde de lei si la care îi expira contractul, subventia pe care o încaseaza de la primarie pentru transport, tot de ordinul miliardelor si pe care si-a dat-o pe cînd era primar, si altele cîte si mai cîte stiute de toti bacauanii.

Sechelariu s-a coalizat cu un tip dubios, ce-si zice “legionar”, de parca ar fi un merit sa fii mercenar pentru o tara straina si sa fii trimis în fel de fel de razboaie sa omori oameni. S-a coalizat Sechelariu si cu un tîrnacop care, dupa ce a crezut ca daca te cheama asa neaparat trebuie sa si demolezi, a devenit peste noapte “fin” analist politic la aceeasi televiziune personala, si cu un alt individ ce se credea “Zorro” si umbla tantoș cu o sabie prin oras, gesticulînd isteric si care ne-a violat în mod repetat mesageria electronica cu mesaje, în conditiile în care probabil nici toti membrii familiei nu i-au dat semnatura pentru a participa la alegeri.

O alianta caraghioasa între un legionar, un tîrnacop si-un Zorro si un om care nu s-a obisnuit nici dupa opt ani cu ideea ca nu mai e primar si care are nevoie de banii orasului ca sa se salveze de la faliment. Bacauanii cu siguranta vor alege normalitatea si nu circul ieftin, de cartier.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.