28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Basarabeanca bețivă care și-a maltratat copilul, recidivează: băiatul a fost din nou mușcat și ștrangulat!

MONSTRUL CU CHIP DE OM… Ani la rând, Tatiana Nedelcu și-a maltratat copilul provenit din prima căsătorie fără ca polițiștii sau judecătorii să o sperie. În fața specialiștilor de la DGASPC a jucat teatru și a reușit să-și recapete “jucăria”.

INCREDIBIL… În urmă cu 4 ani, un caz ieșit din comun avea să oripileze opinia publică. Tatiana Nedelcu, o basarabeancă de 31 de ani stabilită în comuna Arsura a fost filmată în timp ce-și maltrata propriul copil, un minor de 10 ani. Cazul a ajuns în atenția Direcției pentru Protecția Copilului și a polițiștilor vasluieni, dar magistrații care au judecat speța au considerat că femeia nu este un pericol pentru propriul ei copil și au refuzat să o decadă din drepturile părintești. Din păcate, decizia instanței avea să vină cu repercursiuni grave asupra minorului maltratat mai ales că, din 2019, acesta a fost reintegrat în familie. Au urmat alte bătăi și umilințe pentru copil, până săptămâna trecută când a ajuns, din nou, în grija DGASPC Vaslui, cu urme de mușcături de corp și semne de ștrangulare. Surse din interiorul instituției menite să apere copiii și persoanele vulnerabile spun că toate acestea nu s-ar mai fi întâmplat dacă toate instituțiile implicate și-ar fi făcut treaba. Mai exact, dacă judecătorii ar fi decăzut din drepturile părintești pe mama bețivă și violentă și ar fi pedepsit-o exemplar. În loc de toate acestea, magistrații i-au aplicat o amendă penală de 2.000 de lei. De asemenea, managerul de caz de atunci nu ar fi insistat suficient în fața judecătorilor, cu decăderea din drepturile părintești ale basarabencei. Altfel spus, instituțiile statului și-au dat mâna și au reușit să transforme într-un coșmar viața unui copil de numai 10 ani. Acum, Tatiana Nedelcu a ajuns, încă o dată, în atenția polițiștilor, dar este de negăsit după ce a dispărut de la domiciliu.

Un caz extrem de grav, ce pare a fi fără sfârșit se petrece, de câțiva ani, în comuna Arsura. Un minor, ajuns acum la vârsta de 14 ani, este victima mamei sale, o basarabeancă stabilită în județul Vaslui din 2017. Săptămâna trecută, copilul a ajuns, din nou, în atenția autorităților după ce a fost găsit pe un drum din afara comunei cu urme de violență pe corp. Cel care l-a descoperit, șoferul microbuzului pentru elevi din Arsura, a anunțat autoritățile locale. Minorul a fost dus la dispensarul din sat și controlat ca apoi să fie anunțați cei de la Direcția pentru Protecția Copilului. Pe seară, minorul a fost internat într-un centru de specialitate. Cazul este unul cu atât mai revoltător cu cât cea care se face vinovată de chinurile prin care a trecut minorul, Tatiana Nedelcu, nu este altcineva decât mama acestuia. Mai mult, aceasta nu este la prima faptă de acest gen. În urmă cu patru ani femeia a fost judecată și condamnată la amendă penală și a fost la un pas să fie decăzută din drepturi după ce a fost filmată în timp ce-și maltrata și umilea același copil. Din păcate, lucrul acesta nu s-a întâmplat și cei care poartă întreaga responsabilitate sunt magistrații care au judecat cazul. Și asta în condițiile în care basarabeanca, filmată chiar de propriul soțul în timp ce-și maltrata și umilea copilul provenit dintr-o căsătorie anterioară, a ajuns la judecata penală, iar imaginile au ajuns să fie vizionate inclusiv de magistrați. Chiar dacă scenele i-au zguduit pe cei prezenți în sala de judecată, magistrațiii s-au arătat blânzi cu monstrul cu chip de mamă. În ultima perioadă, cazul a ajuns și în atenția autorităților locale din comuna Arsura, cei care, într-un final, au sesizat, încă o dată, Protecția Copilului. «Familia aceasta a fost și este monitorizată de multă vreme dar, posibil de frică sau de rușine, copiii nu au povestit prin ce trec. Cazul este cunoscut și, din câte am aflat, maltratarea copilului ar fi continuat și după reintegrarea lui în familie. Acum am anunțat, din nou, pe cei de la Protecția Copilului și polițiștii, despre acest caz și poate că, de data aceasta, lucrurile vor decurge altfel”, spun autoritățile locale din comuna Arsura.

Tatiana Nedelcu, mama bețivă ce-și maltrata copilul în timp ce soțul filma

MONSTRU… În 2018, un caz revoltător avea să ajungă în fața opiniei publice după ce o basarabeancă de 31 de ani din Arsura a fost filmată în timp ce, beată fiind, își maltrata și umilea propriul copil. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și anchetatorii au reușit să facă lumină. În mod bizar, reclamația către poliție a fost făcută chiar de soțul moldovencei după ce a filmat-o în timp ce își agresează copilul avut din prima căsătorie. Imaginile erau de-a dreptul revoltătoare. Femeia, băută bine, îi pune întrebări incoerente copilului, care stă înfricoșat pe o margine de pat. În alte filmulețe, individa se năpustește asupra copilului ce avea doar 10 ani pe atunci și-l lovește mai rău ca pe un animal. Abia târziu și cam fără vlagă, intervine și tatăl pentru a o potoli. Stă cu telefonul ațintit, grija lui prioritară fiind filmarea și nici nu se gândește să apere copilul de ploaia de lovituri sau de teroarea psihică pe care femeia o exercita asupra bietului băiețel. Acesta surprinde si momentul în care femeia îi cere micuțului să își dea chilotii jos, “ca să îi arate tatălui” (!), iar atitdinea bărbatului este șocantă: tace, se uită și filmează! Nu intervine, ca să oprească umilirea de neînchipuit a copilului. Chiar dacă apoi a alergat la Poliție, cu imaginile surprinse, dând vina exclusiv pe mama cu comportament inuman. După câteva luni de la aceste incidente, a fost găsită și o explicație față de atitudinea bărbatului în fața ororilor. Acesta a explicat că, de fapt, aduna probe pentru a putea intenta divorț și pentru a obține custodia celor doi copii pe care-i avea cu moldoveanca.

Cercetată penal și amendată cu 2.000 de lei, în urmă cu patru ani

PENALĂ… Monstrul cu chip de om, Tatiana Nedelcu, a ajuns și în fața magistraților, acuzată de violență în familie. Numai că, în cazul ei, judecătorii s-au arătat indulgenți. Pe lângă faptul că nu a fost decăzută din drepturile părintești, femeia reușește să scape doar cu 2.000 de lei, amendă penală. Se pare că acest lucru i-a dat aripi și, după ce a reușit să-i păcălească și pe cei de la Protecția Copilului și să-și primească minorul înapoi, aceasta reîncepe maltratarea și terorizarea acestuia. Oamenii din comună sunt revoltați de cele întâmplate și speră ca, măcar acum, în cel de-al nouălea ceas, autoritățile să-și facă treaba cu simț de răspundere și moldoveanca pripășită la Arsura să răspundă pentru faptele sale. Asta după ce polițiștii vor reuși să dea de urma ei.

Basarabeanca de la Arsura, o femeie extrem de violentă

BĂTĂUȘĂ… La scurt timp după ce a rămas fără copii dar și părăsită de soț, Tatiana Nedelcu nu a dat semne că se potolește. Din contra, femeia a bătut o consăteancă, într-un hal greu de descris. Bătăușa, povesteau martorii, ar fi mers în casa unei prietene, unde, împreună cu o a treia femeie, au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, pe Tatiana a cuprins-o furia. Și-a amintit că soțul său, pe vremea când încă erau împreună, ar fi simpatizat-o pe Elena, o femeie din sat, de vârstă apropiată, mamă a doi copii. Înfuriată, împreună cu tovarășele sale de pahar, ar fi pus la cale o răzbunare. Proprietara casei a chemat-o pe Elena la ea, sub un pretext anume, și Tatiana s-a năpustit aspra sa, lovind-o cu bestialitate. După ceva vreme, Elena a fost văzută fugind, plină de sânge, cu fața umflată și cu părul smuls. “Doamne ferește, stiți cum era săraca fată? Ca un animal hăituit. Speriată, fugea pe drum, bătută cum era. Avea părul smuls din cap. Elena e o femeie cuminte, la casa ei, măritată. Are doi copii. Am înțeles, din ce a povestit, că doar cât a întrebat-o dacă a bâjbâit-o bărbatul ei, iar când Elena a dat să spună că nu, Doamne ferește, nu a mai apucat să zică alte cuvinte. A dat în ea cât a putut. A târât-o de păr. Și e nevinovată. Ce treabă să aibă Elena cu bărbatul Tatianei? Nicio treabă. Că doar suntem aici, cu toții, în sat. Basarabeanca, în schimb, nu avea pe cine bate la ora aceea, că ea, la băutură, dacă nu bate pe cineva, nu se poate”, povesteau, la acea vreme, cei din Arsura.

DGASPC Vaslui: mama bătăușă “a urmat cursuri de parenting”!

PUNCT DE VEDERE… Ținând cont de cele întâmplate în anul 2018, reintegrarea în familie a copilului și ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, am cerut un punct de vedere și DGASPC Vaslui. Iată ce au transmis reprezentanții instituției: «În anul 2019, moment la care cazul a intrat în atentia Direcției, s-a propus decăderea totală din exercițiul drepturilor părintești,  cerere respinsă însă de către instanță la acea dată, ca neîntemeiată. Pentru astfel de cazuri, DGASPC, prin specialiști, organizează  cursuri de parenting (educație parentală) care, în cazul de față, au fost urmate cu interes din partea părinților, ceea ce a condus, în timp, la crearea unor premise favorabile reintegrării celor 3 copii în familia naturală. După revenirea acestora la domiciliul părinților, au fost efectuate vizite de monitorizare atât de către reprezentanții instituției noastre, cât și de către serviciul public de asistență socială de la nivel local, perioadă în care nu au fost constatate elemente de risc privind creșterea și îngrijirea copiilor. În contextul abuzului fizic exercitat de către mamă săptămâna precedentă, semnalat de către asistentul social din localitatea de domiciliu la numărul de urgențe 119, cei 3 copii ai familiei au fost securizați în sistemul de protecție specială, iar minorul-victimă a fost inclus într-un program de consiliere psihologică. Intervenția specialiștilor din cadrul echipei mobile a DGASPC Vaslui s-a realizat în prezența asistentului social din cadrul primăriei și a agentului de poliție local. Totodată, am sesizat IPJ Vaslui pentru demararea cercetărilor specifice în acest caz, în paralel cu evaluarea de specialitate realizată de către reprezentanții Direcției» , au transmis reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Bietul copil. Nu are imp ca e basarabeanca, punctati aiurea. Sistemul nenorocit care nu poate sa protejeze pe cei vulnerabili, care apara infractorii si ii jefuieste pe cei muncitori si cinstiti, asta e vinovatul.

 2. Cam tendențios și discriminatoriu la adresa Basarabenilor, uscături există și în România și in presa locală, dar nu persoana în cauză definește toată România sau toată presa cum sugerați voi ca ar fi basarabenii în acest așa zisu articol.

  E trist pentru copil că a aterizat în tara noastră, în alte părți ar fi fost mai protejat.

 3. Indulgenta din partea judecatorilor? E nepasare, e vorba despre un sistem corupt si incompetent, care, in cazul de fata, costa viata unui copil!
  Cum ar putea crede cineva ca un specimen care isi abuzeaza propriul copil cu atata bestialitate mai are sanse de reabilitare????Se pare ca scenele nu i-au zguduit foarte tare pe cei prezenti in sala de judecata, de vreme ce femeia nu a fost decazuta din drepturi parintesti, cum ar fi fost cazul. Ma intreb daca cei in culpa dorm linistiti, pornind de la managerul de caz, judecatori, etc.
  „Cursuri de parenting”, „premise favorabile reintegrarii”,”nu s-au constata elemente de risc”?????Ne credeti idioti???
  Cam atat valoreaza in Romania viata unui copil…care intr-un fel putea fi consiliat la 10 ani si cu totul altfel se pune problema recuperarii lui acum, dupa alti 4 ani de traume. E stiut ca un copil agresat in mod repetat, ani la rand, are multe sanse sa devina, la randul lui, agresor.Macar la acest aspect trebuia sa va ganditi, stimati factori decizionali! Ai vostri copii ar putea fi victimele agresiunii unui astfel de copil abuzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here