spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
26-apr.-2024

Băsescu anunţă „stare de război”: România n-a avut un moment mai riscant ca acum

- Advertisement -

Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în afară de perioada de război, România nu a avut un alt moment mai riscant decât acum, din punct de vedere al evoluţiei, aflându-se la capătul unui program care o poate duce spre ieşirea din criză, sau o poate decredibiliza.
„Probabil că, în afară de perioada de război, România nu a avut o perioadă mai riscantă decât acum, dincolo de comunism, care a fost un sistem pe care nu-l discut, riscant-neriscant, a existat. Dar din punct de vedere al riscului, pentru evoluţie noi suntem la un capăt, la capătul unui program, la un moment de ieşire din criză la care ne putem duce să ne luăm drumul normal de ţară care aspiră la creştere economică, la bunăstare sau putem să luăm o curbă în jos. Este atât de important ce facem în aceste zile, în aceste 45 de zile din punct de vedere politic!”, a spus şeful statului joi seara, prezent la o emisiune la B1 Tv.

Şeful statului a arătat că dacă pierde următoarele tranşe de bani de la Uniunea Europeană şi de la Fondul Monetar Internaţional, România ratează pe termen mediu şi trebuie să o ia de la capăt „pentru că se decredibilizează”.

„Nu e atât de important faptul că avem de încasat 1,2 miliarde de euro de la Uniune şi 900 de milioane de la Fond pentru consolidarea rezervei Băncii Naţionale, foarte importantă este decredibilizarea care este mult mai scumpă decât toţi banii ăştia. O ţară care, când să ajungă la capătul unui program, a ratat la sfârşit”, a spus Băsescu.

El a invocat şi sacrificiile făcute de populaţie în această perioadă de criză, care a avut de suportat tăieri salaiale şi creşterea TVA, arătând că ar fi păcat ca după această perioadă Parlamentul să nu facă ceea ce trebuie, adoptând cele trei legi de care depinde Acordul cu FMI: Legea salarizării unitare, Legea privind sistemul unitar de pensii şi Legea bugetului pe 2011.

„Populaţia a plătit această perioadă de recesiune a României. Nu e păcat după ce o populaţie întreagă, inclusiv Guvernul prin partidele de a guvernare au plătit politic, nu-i păcat ca în 45 de zile să nu faci ce-i de făcut ca să finalizezi acordul şi România să apară ca ţară care a închis acordul cu FMI şi UE şi trece într-o perioadă de consolidare după ce a evitat derapajul economic major? Asta este pledoaria mea, este un apel public şi la partidele politice toate, că sunt la opoziţie sau la putere, un apel la responsabilitate”, a insistat şeful statului.

Preşedintele a arătat că el nu are puterea de a rezolva această problemă, care ţine de Parlament, şi a reiterat apelul pentru adoptarea celor trei legi. „Ne trebuie trei legi prin care România să finalizeze un acord pentru a evita derapajul, atât, trei legi”, a pledat el.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.