Băsescu: Cei care au furat bani de la FNI, din petrol să răspundă; presa să nu le mai facă propagandă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la întoarcerea de la Bruxelles, că toţi cei care au furat bani de la FNI, din petrol, care au furat statul trebuie să răspundă şi a susţinut că presa consolidează minciuna conform căreia preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe infractori.
“Eu am observat următorul lucru: toţi cei care s-au îmbogăţit, când îi întreabă instanţa prin ce mijloace, au un singur vinovat, preşedintele. Dar ce vă pot spune este că trebuie să răspundă cei care au furat bani de la FNA, de la FNI, trebuie să răspundă cei care au furat bani de prin petrol, trebuie să răspundă cei care au furat statul. Deci nu înţeleg de ce presa încearcă să consolideze o minciună: că preşedintele s-ar ocupa să-i bage în puşcărie pe cei care au furat”, a firmat Băsescu la Aeroportul Henri Coandă, fiind rugat să comenteze acuzaţiile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

El le-a cerut jurnaliştilor să iasă din această minciună, să nu mai facă propaganda celor care trebuie să răspundă în faţa legii şi să plece de la premisa că au un preşedinte care se respectă.

“Ieşiţi din minciuna asta, mai ales voi că sunteţi tineri, e păcat! Nu mai faceţi propagandă celor care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului. Plecaţi de la premisa că aveţi un preşedinte care se respectă, care niciodată n-o să spună uni judecător – judecă aşa, care niciodată n-o să-i spună unui procuror – ia-l pe cutare”, s-a adresat şeful statului jurnaliştilor.

El a precizat că astfel de lucruri se făceau “în alte vremuri”.

“Arată cât de deformaţi sunt cei care încearcă să mintă atunci când au de răspuns în faţa legii, dar arată şi cât de mult v-aţi deformat voi. Mă uit la voi că sunteţi tineri, cum credeţi voi că vă puteţi pune în faţa preşedintelui ţării, care v-a reprezentat la Bruxelles, în baza unor minciuni, faţă în faţă cu unul care trebuie să răspundă în faţa legii c-a furat vreo 300.000 de români”, le-a spus preşedintele ziariştilor.

La remarca potrivit căreia totuşi instanţa a decis eliberarea în cazul lotului Vântu, Traian Băsescu a precizat: “Da. Eu nu am spus că trebuie cercetaţi în stare de arest”.

Şeful statului le-a cerut să nu încerce să îşi umilească preşedintele pe baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii.

“Nu încercaţi să vă umiliţi preşedintele care vă reprezintă oriunde, în baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii, fie că e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut să fure”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, la Bruxelles, Băsescu declarase, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că “un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat”.

“Dacă dumnevoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală”, a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu la Bruxelles, după Consiliul European.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, în instanţă, că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-au cerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând la declanşarea controalelor ANAF la Realiatatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şi că face presiuni asupra magistraţilor.
mediafax.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ