Băsescu: “Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, să ştiţi că e un criminal”

Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu despre care a spus e un “criminal” dacă va folosi cei 3,2 miliarde de euro pe care i-a împrumutat pentru a plăti pensii şi a dubla alocaţiile. În contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, fostul preşedinte susţine că banii obţinuţi prin credite vor trebui daţi înapoi. “Prima obligaţie nu e să-ţi cumperi voturi cu banii bugetarilor. Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii să ştiţi că e un criminal. Banii vor trebui plăţiţi înapoi”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Întrebat de jurnalistul Victor Ciutacu dacă Guvernul are posibilitatea de a mări pensiile cu 40 la sută în toamnă, fostul preşedinte a explicat că Executivul are posibilitatea de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru a proroga aplicarea măsurii.

Traian Băsescu i-a criticat pe “demagogii de la Muncă” despre care susţine că “i-au furat pe pensionari cu nesimţire”.

“Omul acela de la Botoşani (Marius Budăi, fost ministru al Muncii, n.red) nu a dat indexarea obligatorie. Doamna astalalată (Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii) pe care o sună pensionarii de dimineaţă până seara nici ea nu a dat o indexarea de 7 la sută.

I-au furat pe pensionari cu nesimţire!

De ce nu le-au dat indexarea la 1 ianuarie? Nu şi-au primit indexarea de 7 la sută anul acesta”, a spus europarlamentarul PMP în cadrul emisiuni “Punctul Culminant” de la România TV.

Băsescu, despre cum poate folosi România banii de la UE pentru salvarea economiei

“Avem un buget de 1.100 de miliarde de euro, similar execiţiului financiar trecut, pentru 2021-2027. La bugetul trecut au fost 1.050 de miliarde de euro. România a luat atunci 39,4 miliarde de euro,. …https://www.romaniatv.net/basescu-daca-citu-a-imprumutat-azi-3-2-miliarde-de-euro-ca-sa-ii-dea-la-pensii-si-la-alocatii-sa-stiti-ca-e-un-criminal_523454.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ