spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Băsescu este considerat cel mai bun preşedinte din istoria democratică a României

- Advertisement -
După un sfert de secol de la căderea comunismului, marea majoritate a românilor nu mai priveşte cu nostalgie spre perioada de dinainte de 1989, cei mai mulţi dintre repondenţi declarând că ar alege democraţia în detrimentul comunismului. De asemenea, aproape o treime dintre români consideră că Traian Băsescu a fost cel mai bun preşedinte post-decembrist.

Întrebaţi dacă, în cazul unor alegeri, ar vota PCR, 72,9% nu ar vota acest partid, cea mai mare rată de respingere înregistrându-se tot în rândul categoriei de vârstă 31 – 50 de ani. De asemenea, dacă Nicolae Ceauşescu ar putea candida la prezidenţiale, 70,9% dintre români nu ar lua în considerare un asemenea vot. Dacă cei de peste 50 de ani l-ar vota pe Ceauşescu în proporţia cea mai mare (21,1%), surprinzător este că 15,5% dintre tinerii între 18-30 de ani au declarat că i-ar da votul lor dictatorului.

În ceea ce priveşte întrebarea „Care dintre preşedinţii post-decembrişti a făcut cele mai bune lucruri pentru ţară”, Traian Băsescu se clasează pe locul I, cu 30,3% dintre voturi, urmat de Ion Iliescu – 23,8% şi Emil Constantinescu, 19,6%. De asemenea, un procent semnificativ, 26,3%, a precizat că nu ştie să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de Inscop.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.