Bãtaia pânã la lesin a copilului de 13 ani din Husi, de la colegii de scoalã, ignoratã de un tatã fãrã suflet!

GRAV… Filmarea cu bãtaia primitã de un copil de 13 ani din Husi, de la trei colegi de scoalã, cu doi ani mai mari decât el, a stârnit rumoare, la finele sãptãmnii trecute, dupã ce imaginile de o violentã extremã au apãrut pe o retea de socializare. Sesizatã, Politia Husi a reusit ca într-un timp foarte scurt, sã identifice atât victima, cât si agresorii, însã oamenii legii, desi au deschis dosar penal, au constatat cã tatãl bietului copil bãtut cu sãlbãticie, refuzã sã formuleze plângere contra bãtãusilor, care i-au lovit fiul pânã la lesin.

Zadarnic politistii Politiei municipiului Husi i-au identificat cu celeritate, în mai putin de o orã, pe agresorii copilului de 13 ani, care apare mãcelãrit de colegi, cãci tatãl victimei a declarat, senin, cã… nu vrea sã depunã nicio plângere. Cum legea e fãcutã în acest fel, copilul de 13 ani a devenit, practic, de douã ori victimã: atât a celor trei colegi, cât si a propriei familii, care, iatã, dã dovadã de dezinteres fatã de cele întâmplate. La violenta extremã cu care agresorii au actionat, lipsa oricãrei rãspunderi în acest caz le-ar putea da încrederea indivizilor cã si pe viitor mai pot face asemenea fapte si, la fel, nu li se va întâmpla nimic. Va fi interesant de vãzut cum va reactiona Protectia Copilului în acest caz, întrucât o verificare atentã atât în familiile agresorilor, cât si ale copilului victimã, se impune de urgentã. Dacã în cazul bãiatului de 13 ani, bãtut si neprotejat de nimeni, trebuie vãzut ce fel de pãrinti sunt aceia care nu cautã sã îsi apere, pe cale legalã, propriul copil, în cazul agresorilor, trebuie vãzut, de asemenea, în ce conditii familiale se dezvoltã asemenea brute în devenire. Politistii au spus cã au anuntat în mod oficial Protectia Copilului despre acest caz, iar specialistii DGASPC urmeazã sã facã propriile verificãri. Fapta, spun politistii, s-a petrecut pe data de 10 februarie, însã imaginile au apãrut în spatiul public zece zile mai târziu. Între timp, cel putin unul dintre pãrintii agresorilor a aflat despre cele întâmplate. “Tatãl victimei mai are timp, conform legii, sã se rãzgândeascã si sã depunã plângere”, au mai spus politistii.

Profesorii celor implicati în agresiune au si ei misiunea de a vedea ce se întâmplã cu asemenea elevi, de pot bate fãrã milã, pânã la lesin, un alt copil!

Politistii din cadrul Politiei municipiului Husi au reactionat excelent în acest caz, dar în lipsa unei plângeri din partea reprezentantului legal al persoanei vãtãmate, dosarul penal va fi clasat. “Colegii care instrumenteazã acest dosar penal au luat legãtura cu tatãl victimei, un copil de 13 ani, care a spus cã nu vrea sã depunã plângere. Poate se va rãzgândi, dar acum a spus cã nu depune. În privinta agresorilor, este vorba despre trei adolescenti, cu vârste de 15 ani. A fost, se pare, un conflict spontan la mijloc. Agresiunea s-a petrecut în seara zilei de 10 februarie, unul dintre pãrintii agresorilor stia. Aflase încã de pe data de 12 februarie. Colegii mei vor sesiza si Protectia Copilului în acest caz, pentru a evalua situatia si a se lua mãsuri, dacã se impune”, au spus reprezentatii IPJ Vaslui. De asemenea, politistii au spus cã vor intensifica actiunile de consiliere si informare în scoli, ca asemenea fapte sã nu se repete.
2 COMENTARII

  1. Da,e foarte clar,tatăl a luat bani ? Dar de luat bătaie de la fecioras de câte ori a luat ? Dar clasa,elevii,profesorii,vecinii terorizati de copilaș știați ? Oare de ce a luat bătaie ? Oare de ce fac părintii ? Pentru-că dl. Goe este o pragmatie.

  2. E clar in legatura cu copilul batut,tatal (daca poate fi numit asa) a luat bani de la agresor , si acesta este motivul ca nu vrea sa depuna plingere la politie.

LĂSAȚI UN MESAJ