Bãtaie de joc: bubuituri, copaci arsi, avarii si jumãtate de Vaslui fãrã curent electric! (VIDEO)

AVARIE DE PROPORTII… Mii de locuitorii ai Vasluiului au rãmas fãrã curent electric, duminicã, la primele ore ale diminetii. Nervii oamenilor sunt întinsi la maxim, întrucât aceste probleme se repetã aproape în fiecare lunã. Din acest motiv, toti aratã cu degetul spre furnizorul de energie electricã. Avaria, care a lãsat jumãtate din oras fãrã curent, s-a produs pe strada Cãlugãreni, în apropiere de MotorGrup. “Într-un an am avut cinci avarii numai la mine în poartã. Duminicã dimineata a fost o bubuiturã de am zis cã e cutremur. Arcul electric a fost atât de puternic cã a iesit din pãmânt si a ars copacii din jur. Dacã, fereascã Dumnezeu, era o persoanã prin zonã, o omora pe loc”, ne-a declarat un vasluian care locuieste în zona respectivã.

O avarie a unei linii electrice subterane a lãsat fãrã curent mii de consumatori din nordul si centrul municipiului Vaslui. Pana de curent electric a fost provocatã de explozia unui cablu de alimentare. Potrivit celor care locuiesc în zona unde a avut loc avaria, nu ar fi pentru prima datã când echipamentele furnizorului de curent iau foc. “Este vorba de un cablu de 20.000 de volti. De la bãietii care au venit sã-l repare am înteles cã alimenteazã jumãtate din oras. Problema e cã într-un an a a explodat de cinci ori, ultima datã duminicã. A fãcut o flamã de mi-a pârlit si copacii din jur. Ultima reparatie a fost fãcutã în noiembrie, lucrãri de mântuialã. Pun câte un manson si zic cã au rezolvat problema. Duminicã, dupã ce a explodat cablu, au venit bãietii si au reparat pânã dupã-amiazã. Azi (n.r. luni), când au cuplat, a plesnit din nou cablul. E ceva de groazã ce trãim în zona asta. Dacã, fereascã Dumnezeu, era cineva acolo îl arunca câtiva metri, pentru cã a fost o bubuiturã de am zis cã e cutremur, iar arcul electric a fost atât de puternic cã a iesit din pãmânt” ne-a declarat un vasluian care locuieste în zona respectivã

“Rãspundeti cu da sau nu”

Acesta a comunicat problema si celor de la Deranjamente, care au trimis un echipaj sã repare cablul. “Dupã mai multe încercãri, am reusit sã vorbesc cu cei de la Deranjamente. Am sunat, mi-a rãspuns robotul,iar dupã câteva minute am vorbit cu un operator. Mi-a spus sã-i rãspund doar prin da sau nu, cã-mi pun ei întrebãri dacã am probleme cu alimentarea cu energie electricã. Pe repede înainte mi-au spus cã vor trimite un echipaj. Si, într-adevãr, au trimis, dar si la ora asta, la care vorbim (n.r. luni, ora 13:00), ei încã lucreazã acolo. Ne rugãm sã facã treabã bunã pentru cã în ritmul ãsta va fi o chestiune de timp pânã când cineva se va electrocuta”, a mai spus vasluianul. Am încercat sã contactãm firma care se ocupã cu mentenanta retelelor electrice, însã pânã asearã, la închiderea editiei, nici mãcar robotul nu ne-a rãspuns la telefon.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ