9.4 C
Vaslui
22-mart.-2023

Bãtaie de joc în comuna Ivesti!

- Advertisement -

CA LA NOI, LA NIMENI Locuitorii comunei Ivesti au si n-au! Într-o parte a satului au aductiune de apã, dar apa nu-i bunã de bãut, în altã parte a satului au aductiune de apã dar nu au apã si, în tot satul, au containere de gunoi care n-au…gunoi! Containerele stau goale si toatã lumea duce gunoaiele pe câmp, fiindcã primãria nu a încheiat contract cu o firmã de colectare a deseurilor! Dacã, totusi, cineva are „nesimtirea” sã ducã gunoiul la container, asistatii social îl scot frumusel cu mâna, îl pun într-o cãrutã si-i fac vânt…pe câmp! Din când îl când, atunci când se adunã mormane, primãria trimite un buldozer sã le acopere cu pãmânt! Ca sã nu se vadã urât!

Cetãtenii comunei Ivesti trãiesc ca nimeni altii! Au de toate si nu se pot folosi de nimic! Aductiunea de apã a fost fãcutã mai mult sã se spunã cã s-a fãcut ceva. Desi au apã la robinete, aceasta nu este potabilã, din cauza concentratiei de nitriti! În altã zonã a satului, nu curge! Explicatia? Sursa este în vale si bazinul undeva, pe deal, iar pompa nu face fatã! Oamenii au apã numai atunci când plouã si asta pentru cã în bazin se scurge apa de pe dealuri! Bineînteles cã nici aceasta nu este potabilã! Si sursa de apã are o poveste interesantã: ea putea fi captatã gratis, de pe un teren al comunitãtii, dar primãria a preferat sã-l cumpere pe cel de lângã, contra sumei de 280 de milioane lei vechi! Cu totul si cu totul întâmplãtor, respectivul teren, care nu are decât o suprafatã de 500 mp, a fost achizitionat de la secretarul primãriei! Povestea continuã la fel de frumos si la capitolul colectarea gunoiului. Primãria s-a preocupat sã se conforme legii si sã doteze localitatea cu containere, asa ca la oras! Câte trei bucãti, asezate pe postament de ciment si îngrãdite frumos. Mai mare dragul sã te uiti la ele când vezi cât de curate sunt! Parcã nu s-ar pune gunoi acolo! De fapt, nici nu se pune, fiindcã oamenii îsi duc gunoaiele pe câmp, unde nici mãcar nu le dau foc. Primãria îi ajutã si la acest capitol: trimite din când în când un buldozer sã le acopere cu pãmânt, ca sã nu se vadã urât! Iar dacã vreun „nesimtit” duce gunoiul la container, asistatii social iau imediat mãsuri: îl scot de-acolo, si-l duc repede pe câmp. Dar dacã vine Garda de Mediu în inspectie…sunt containere? Sunt! Din pãcate, nu existã si un contract încheiat între primãrie si o firmã care sã se ocupe de colectarea deseurilor, care sã fie duse la groapa de gunoi de la Rosiesti, special creatã în acest scop. Sã nu fim rãutãciosi, însã: primãria nu a vrut sã încheie un astfel de contract, fiindcã asta ar fi însemnat sã le impunã cetãtenilor o taxã pentru serviciile de salubritate. Asa cã tot pe câmp este mai bine, câtã vreme nu stie nimeni.

Comuna minunatã

„În zona Nord-Est a Ivestiului, desi oamenii au apã la robinet, aceasta nu este potabilã, iar în zona de Sud s-au cheltuit bani pentru bazinul Dealul lui Manea, dar nu este apã suficientã! Au sondat jos, în sat, cumpãrând 500 mp cu aproape 300 de milioane lei vechi, dar apa nu ajunge sus, în deal, în bazin. Pompa nu dã randament, nu mai spun de containerele de gunoi pe care nu le foloseste nimeni fiindcã toatã lumea duce deseurile pe câmp. Este foarte bine si frumos la noi la Ivesti! Nu v-ar ajunge un ziar sã scrieti câte minunãtii se fac pe-acolo!”, se laudã Gheorghe Botezatu, unul dintre locuitorii comunei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.