Bătălia de la Banca! Unul din combatanți este Daniel Alexandru, fostul viceprimar al comunei!

LUPTĂ INEGALĂ… Fostul viceprimar al comunei Banca, Daniel Alexandru (foto stanga), luptător de K1, acuzat de familia unui tânăr, Iancu Rebegea (foto dreapta), că a fost bătut! Iancu se zbate între viață și moarte!

VIOLENȚE… Bătaie cum nu s-a mai văzut, cu topoare, coase și lopeți, la casa fostului viceprimar al comunei Banca, Daniel Alexandru. Pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, familia Alexandru s-a încăierat cu membrii familiei Rebegea din același sat. Totul s-a întâmplat în seara de 1 aprilie, când cei din familia Rebegea se întorceau de la vie, unde au lucrat toată ziua. În dreptul locuinței fostului viceprimar aceștia au oprit căruța și unul dintre ei, Iancu Rebegea, i-a apostrofat pe frații Alexandru referitor la comportamentul lor față de un unchi de-al său. Spiritele s-au încins imediat și s-a pornit o bătaie generală. Despre cine a fost în postura de agresor și cine a fost în cea de victimă, părerile protagoniștilor sunt împărțite. În timp ce Iancu Rebegea, de 31 de ani, a ajuns în spital în stare foarte gravă, în comă profundă de gradul IV, după o lovitură puternică la cap, fostul viceprimar Daniel Alexandru, susține că ei au fost cei agresați. „Noi suntem de fapt victimele, pentru că familia Rebegea a venit peste noi în curte cu coase și topoare. Eu am 8 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist!”, declară Daniel Alexandru. De partea cealaltă, cei din familia Rebegea susțin că au fost bătuți de cei doi frați Alexandru, iar starea extrem de gravă a lui Iancu Rebegea, căruia medicii nu-i dau șanse de supraviețuire, ar dovedi varianta lor. Chiar și mama lui Iancu, Iulia Rebegea, de 56 de ani, a fost dusă la spitalul din Vaslui în comă, dar și-a revenit.

De la niște vorbe aruncate fără rost, în satul Banca s-a ajuns la o bătaie, în urma căreia două persoane au ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Vaslui. Povestea este una clasică: o familie înstărită (Alexandru) contra unei familii cu venituri modeste (Rebegea). Variantele însă diferă, iar faptul că una dintre victime este în stare gravă la Clinica de Neurochirurgie din Iași, arată dimensiunea violențelor care s-au petrecut. Medicii ieșeni sunt sunt sceptici în privința supraviețuirii lui Iancu Rebegea, de 31 de ani, care se zbate între viață și moarte. Cei care ne-au sesizat în acest caz sunt membrii familiei Rebegea, o soră a lui Iancu și soția acestuia, Roxana Rebegea. Iată ce ne-a povestit soția lui Iancu Rebegea:

Roxana Rebegea

„Soacra mea, Iulia Rebegea, are un frate, care este cioban la familia Alexandru. Acesta i-a povestit mamei soacre că a fost bătut de Daniel Alexandru, la stână, pentru că ar fi adormit și a scăpat oile în terenul altcuiva. Fiul lui a intervenit și el și a fost și el injurat și bătut. Atunci soacra mea l-a sunat pe Daniel Alexandru și i-a spus că de ce l-a bătut pe fratele ei, dacă a făcut pagube, trebuia să-i oprească din bani nu să-l bată, iar Daniel Alexandru a început să o înjure vorbindu-i foarte urât, că-și bagă și scoate, că este păduchioasă, jegoasă etc. Soacra mea i-a spus soțului meu, ieri, când a venit d ela vie, iar el a plecat cu mama sa și cu vărul lui, la cineva în sat. Pe drum s-au întâlnit cu frații Daniel și Florin Alexandru, iar soțul meu le-a reproșat că de ce au vorbit așa urât cu mama lui și l-au bătut pe unchiul. De aici a ieșit o bătaie cruntă. Am fost anunțată și am fugit acolo la locul bătăii, iar soțul meu era căzut, îi curgea sânge dintr-o ureche, nu mai putea vorbi, amețea. M-am dus lângă el să văd de unde sângerează și tatăl celor doi frați Alexandru mi-a dat mai multe palme, să nu mă apropii de el! Soacra mea a venit și ea la mine dar a luat-o și pe ea la bătaie, a leșinat, având și diabet și a căzut în șanț. A venit salvarea, de fapt mai multe salvări, l-au luat pe soțul meu în comă, în stare gravă și pe soacra mea la fel, în comă. Erau și polițiști acolo, dar ei stăteau cu cei din familia Alexandru, râdeau, nu aveau nici o treabă că cei, doi soțul meu și soacra , erau inconștienți. La poliție când am fost, m-au întrebat dacă nu vrem să ni se dea niște bani ca să ne împăcăm cu ei și să nu mai depunem plângere, dar eu nici nu am vrut să aud! Am doi copii cu Iancu, de 3 și 7 ani, cum să vreau bani? Dacă el Doamne Ferește moare, eu ce le spun la copii, că m-am împăcat cu cei care le-au omorât tatăl??”, ne-a povestit Roxana Rebegea, soția lui Iancu Rebegea.

Povestea familiei Alexandru despre bătaie este diferită! „Noi suntem victimele”

Am contactat pe Daniel Alexandru, fostul viceprimar al comunei Banca, pentru ca acesta să ne spună care este și opinia lor referitoare la acest caz grav.

„Noi suntem acuzați? De ce? Că au venit să ne omoare în curte? Rebegea Iancu și cu Irimia Valentin Mădălin și Rebegea Iulia, au venit în curte peste mine, cu un topor și o coasă. Unul dintre ei, Irimia ăla, taică-său este cioban la stână la fratele meu și eu i-am spus să nu mai vină acolo să-i aducă băutură că taică-său s-a îmbătat și a scăpat oile prin grâu, iar el mi-a spus <<bine băi, lasă că mai vedem noi>>, Și aseară (1 aprilie – n.r.) m-au așteptat la poartă cu căruța, erau toți trei (Rebegea Iancu, Rebegea Iulia și Irimia – nepotul lui Iulia Rebegea- n.r.) cu coase cu topoare și de acolo a plecat totul! Ei erau beți, au venit peste mine în curte, mi-au spart telefonul că am făcut poze și film cum intrau peste noi în curte. Iancu amenința cu o coasă, iar fratele meu (Florin Alexandru – n.r.) avea o lopată în mână, i-a dat peste coasă, s-a rupt coada la coasă și l-a atins cu lopata în cap. Au venit cei de la poliție, au făcut cercetări, au văzut că ei au intrat peste noi în curte, că la noi s-a întâmplat totul… Noi am fost victimele. Nu a fost vorba de nicio sumă d ebani propusă pentru ei, cum să fie? Că am certificat medico legal cu 8 zile de îngrijiri medicale, cum mi-a dat cu coada toporului în cap! Ei au venit peste nopi, erau beți… Poliția va decide ce a fost! Dacă ne băteam parte în parte mai zic, dar ei au venit peste noi și ne-am apărat! Noi am făcut plângere la poliție, nu ei! Eu am depus plângere primul că eu am fost atacat! Eu am sunat la 112! Primul apel al meu a fost”, a spus fostul viceprimar al comunei Banca, Daniel Alexandru.

La bătaie au fost trimite patru ambulanțe!

La cazul de la Banca au fost solicitate patru ambuanțe, printre care și TIM-ul de la ISU Vaslui.

„Apelul a fost la 19.43, de la preotul satului, care a sesizat că la intrarea în sat este o bătaioe, că se bat mai mulți oameni în stradă, iar o femeie de peste 50 de ani, este într-un șanț inconștientă. În același timp a mai fost un apel la 112, la poliție, unde reeșea că mai este un băiat rănit grav. Din această cauză s-au trimis 2 ambulanțe, una de la Bârlad și una de la Murgeni, cu asistent medical. Când au ajuns la fața locului au văzut că victimele sunt în stare gravă și au solicitat medic. Au fost patru ambulanțe, încă una cu medic și TIM-ul de la Vaslui. Femeia de 56 de ani a fost dusă cu ambulanța cu medic și predată la Spitalul Vaslui, în stare gravă, cu diagnosticul <<traumatism cranio cerebral cu pierdere de cunoștință>>. Bărbatul de 31 de ani a fost diagnosticat cu <<traumatism cranio cerebral, comă profundă>> și a fost predat la TIM. Ambele victime au fost investigate la spitalul din Vaslui, dar femeia a fost externată, iar bărbatul de 31 de ani a fost transferat în aceeași seară, la Clinica de Neurochirurgie Iași, cu diagnosticul <<comă porfundă gradul IV, cu hematom extradural>>, adică sânge în cap. Intubat mecanic, intubat orotraheal, ventilat mecanic”, a precizat medicul urgentist Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

În cursul zilei de ieri, 1 aprilie 2021, ora 19.40, Secția 7 Poliție Rurală Banca a fost sesizată cu privire la un scandal și mai multe agresiuni produse în localitatea/com. Banca, județul Vaslui, în urma căruia, mai multe persoane au suferit leziuni. În cauză,  polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vaslui și ai Sectiei 7 Poliție Rurală Banca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Barlad, efectuează cercetări sub
aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu și distrugere, urmând ca, în funcție de concluziile medico-legale și de evoluția stării de sănătate a persoanelor vătămate, cercetările sa fie extinse.
12 COMENTARII

  1. Cam așa procedează ciobanii,, (menționez,, unii ciobani) cu facultatea la distanță, de nu vrei sa te mai duci la munca ,, vine peste tine si te bate, cum a procedat și cel mai vestit consilier ,,, de Sârbi,,
    Alexandru,, scapă ,, că ,,,de,,,, or mâncat din aceiași farfurie cu foștii si actualii,
    Dar aș vrea să aud vocea celor ce l-au votat!

  2. din pacate victima a decedat. inca nu s-a publicat niciun anunt in presa dar stiu sigur ca acel baiat nu a mai putut fi salvat. sa vedem cum va fi anchetat acest caz😡😡

  3. Îmi pare rău de ce sa întâmplat, dar cei agresați nu sunt tocmai oameni cuminți. Un om deștept îl lovește din cuvinte vorbesc în ambele părți, nu cu pumnii. Nu s-a gândit ca are doi copii acasă. Să-i d-ea Dumnezeu sănătate, dar trebuie să se gândească dinainte sa facă așa ceva. Dumnezeu știe de ce le da la fiecare. Sănătate tuturor!

  4. Bombardieri ,cocalari ,pitipoance lichele tolerate de militia corupta a judetului Vaslui . Nimeni nu o sa fie tras la raspundere macar pt banii cheltuiti de cei care au intervenit la acest scandal . Aceste specimene nu au frica de nimic si de nimeni vor face la fel maine si poimaine pt. că sunt protejati de politisti ,procurori ,judecatori mafioti cu care se pot înţelege.

  5. Doamne te rog să îi putere la singurul meu frate și să nu-l iei de lângă noi și copii lui și acești ciobani increzuti să ajungă la pușcărie că multă lumea a batut și ia luat în râs pt că stau la masa cu politia de la gara Banca care sunt niște incompetenți

  6. Cativa anisori la racoare, printre specimene de acelasi calibru, poate il ajuta sa realizeze cum sa se comporte cu oamenii, ca nu e nici pe departe de prima abatere comportamentala de nivel animalier domnul Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ