3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

Bãtãlia de la Vaslui…rural!

- Advertisement -

ATENTIE Acest material nu reprezintã neapãrat linia editorialã a ziarului, ci doar opinia ziaristului!

INCERTITUDINE Dacã în celelalte colegii parlamentare din judet existã un favorit, în colegiul pentru deputati Vaslui rural, totul stã sub semnul întrebãrii. În acest joc, conteazã într-o mai micã sau mai mare mãsurã doar trei candidati: Dan Bordeianu, Mihai Ponea si Cristian Dicianu. Îm mod cert, lupta se va da între primii doi, ultimul având prea multe bube în cariera infractionalã pentru a putea prezenta vreo garantie politicã.

BORDEIANU Desi a luat doar 1960 de voturi, în 2008, pe un colegiu de deputati controlat foarte bine de PSD, Vaslui rural, liberalul Dan Bordeianu a ajuns deputat printr-un joc al cifrelor electorale. Practic performanta sa a fost faptul cã l-a împiedicat pe candidatul pesedist (Irinel Stativã) sã obtinã peste 50% din voturi. Dar dacã în 2008, a fost noroc, nu acelasi lucru se poate spune despre Bordeianu în 2012. Nu a fost dorit de nimeni initial, dar acesta a strâns din dinti si a reusit sã se impunã, din nou, candidat din partea USL pe acelasi colegiu. Si cum, în judetul Vaslui, apartenenta la USL este decisivã, se poate spune cã Bordeianu a fãcut un pas decisiv spre un nou mandat. Existã totusi câteva semne de întrebare si acestea sunt legate de seriozitatea liderului Dumitru Buzatu. Desi a acceptat USL-ul în judet si colaborarea cu liberalii, acesta are deja câteva antecedente, falutându-i grosolan pe partenerii de aliantã. Este de asteptat, astfel, ca tocmai acesta sã fie principalul adversar al lui Bordeianu. Semne de încordare deja existã si acestea provin de la primarii USL, sfãtuiti pãrinteste de Buzatu. În aceste circumstante, deputatul Bordeianu trebuie sã lupte atât cu adversarii politici cât si cu „prietenii” sub acoperire. A dovedit, însã abilitate politicã atunci când si-a pãstrat candidatura, asa cã jocurile sunt deschise.

PONEA Lui Mihai Ponea nu i se poate reprosa nimic pentru simplul motiv cã nu a ocupat nicio functie politicã pânã în prezent. În schimb a excelat pe plan profesional.

La doar 31 de ani, medicul veterinar Mihai Ponea a obtinut o functie de director la Directia Sanitar Veterinarã cu cea mai mare notã pe tarã. Cu 89 de puncte din 100 posibile, Mihai Ponea i-a depãsit pe toti candidatii de la concursul organizat de ANFP. Mihai Ponea a lucrat tot la DSV Vaslui, din 2009 si pânã în prezent. Din punct de vedere al pregãtirii profesionale, Mihai Ponea detine douã masterate, unul în Administratie si servicii veterinare si celãlalt în Epidemiologie si legislatie europeanã. Sunt câteva atuuri care îl fac pe doctorul Ponea un adversar redutabil. Este tânãr, are „carte” si, mai mult decât atât a dovedit cã îsi cunoaste foarte bine meseria. Si pentru cã vorbim de Vaslui rural, meseria de medic veterinar este una care îl face sã fie apreciat de electoratul din acest colegiu.

DICIANU Cristian Dicianu este un personaj cel putin ciudat în politica vasluianã. Acesta a apãrut din senin în judet cu câteva sãptãmâni înainte de alegerile locale. Initial s-a crezut cã este omul lui Ion Vrânceanu deoarece a venit pe filiera PP-DD la pachet cu acesta. Între timp au apãrut tensiuni între cei doi, Vrânceanu a fost exmatriculat subit si drept rãzbunare acesta a strecurat în presa localã câteva informatii pretioase despre Dicianu. A fost probabil singurul lucru bun fãcut de Vrânceanu pentru judetul Vaslui deoarece asa s-a aflat cã Dicianu este, de fapt, un infractor dovedit de instantã. De amintit faptul cã Dicianu a fost condamnat, pe 8 iunie 1998, la cinci ani de închisoare cu executare si ridicarea drepturilor electorale pe o perioadã de doi ani pentru sãvârsirea infractiunii de falsificare de titluri de credit public si cecuri emise de o institutie bancarã, punerea în circulatie a cecurilor falsificate si înselãciune în conventii cu prilejul încheierii unui contract. Nu este singura sa condamnare. În preajma Crãciunului din 1999, a mai fost condamnat încã o datã, cu suspendare, pentru neîndeplinirea cu rea-credintã a obligatiei de întretinere fatã de cele douã fetite minore ale sale.

MENTIUNE Si altii…În acest colegiu s-au mai înscris alti doi candidati cu sansa porcului de Crãciun: Dragos Gâdea (Partidul Agrarienilor) si Rudolf Helfleur (UDMR).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.