1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

BÃTÃLIA PENTRU FUNCTII!

- Advertisement -

Urmeazã Jihadul în organizatia liberalã de la Vaslui

HAOS Liberalii vasluieni sunt în derivã, dupã scandalul declansat de plecarea din partid a unor lideri importanti, ca fostul premier Cãlin Popescu Tãriceanu sau fostul ministru de Interne si senator de Vaslui, Cristian David. Conform informatiilor venite pe surse, David ar fi unul dintre sustinãtorii lui Tãriceanu si s-ar fi declarat pentru continuarea guvernãrii USL, alãturi de PSD, de aceea ar fi ales sã plece din Partidul National dupã rezolutia de marti searã. Se spune cã, prin plecarea lui David din PNL si trecerea în barca lui Tãriceanu o parte dintre directorii de deconcentrate din judetul Vaslui si-ar fi asigurat rãmânerea pe functii, stiut fiind cã fostul senator de Vaslui este un apropiat al organizatiei conduse de deputatul Florin Ciurariu. Ori, Ciurariu a anuntat public cã vrea ca PNL sã iasã de la guvernare, lucru cu care Cristi David nu a fost de acord. Nu sunt clare nici jocurile de putere din partid, dupã ce unii lideri au anuntat cã pleacã din PNL. Se anuntã douã tabere importante în organizatia judeteanã liberalã din Vaslui, care se vor lupta pentru putere, în zilele urmãtoare, dar si pentru rãmânerea la guvernare. Una este formatã din deputatul Dan Bordeianu, senatorul Nelu Tãtaru, fostul presedinte al PNL Husi, avocatul Bobârnat, iar cea de-a doua din actualul presedinte al organizatiei liberale, deputatul Florin Ciurariu, vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet, presedintele liberal husean Liviu Iacob sau viceprimarul Vasluiului, Sorin Radu.

Fostul senator de Vaslui, Cristian David, ajuns ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, a demisionat ieri din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor DNA. Oficial, David a anuntat cã a avut aceastã reactie dupã ce Directia Nationalã Anticoruptie (DNA) l-ar fi anuntat pe presedintele României faptul cã s-a început urmãrirea penalã a fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni pentru abuz în serviciu, uz de fals si fals în declaratii, care ar fi fost fãcute pentru a justifica 60.000 de euro. „Am toatã disponibilitatea de a pune la dispozitie datele si elementele necesare pentru a clarifica aceastã situatie si a-mi dovedi nevinovãtia. Începând de astãzi, am renuntat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului”, a declarat Cristian David. Procurorul sef al al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curte de Casatie si Justitie referatul în vederea sesizãrii presedintelui României, pentru formularea cererii de efectuare a urmãririi penale fatã de Cristian David, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz în serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals în declaratii, se aratã într-un comunicat de presã de miercuri al DNA. Pe surse, în PNL s-a spus cã David ar fi de acord cu actiunile lui Cãlin Popescu Tãriceanu si, de aceea, ar fi preferat sã plece din partid, dorind sã continue procesul de guvernare al USL. Unii liberali vasluieni au comentat actiunea lui David, prin aceea cã apropierea de tabãra Tãriceanu-Ponta ar fi ajutat la mentinerea unor directori sustinuti de PNL sã rãmânã pe functii în judetul Vaslui. Nu se stie dacã aceastã demisie din PNL îl va salva si pe prefectul Renga, numit cu sustinerea lui David, în urmã cu doi ani, cert este cã una dintre persoanele care îsi pãstreazã postul este Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Bichinet: „Nu vreau sã mizeze nimeni pe sprijinul meu, mai ales cei cãrora le place sã pescuiascã în ape tulburi”

Contactat de reporterii VRN, Corneliu Bichinet a dat un rãspuns destul de clar la situatia în care se aflã PNL în acest moment si despre taberele care s-au format în judet. „Eu nu cred cã se va întâmpla mare lucru în PNL, este un partid democratic, unde fiecare îsi poate spune pãrerea în mod civilizat si asta nu este un lucru rãu. În ceea ce priveste evolutia partidului, pe termen mediu si lung, fãrãa folosi limbajul de lemn, vom trãi si vom vedea. Mi-am exprimat deja un punct de vedere, la o televiziune centralã, în care am pledat pentru o întâlnire între dl. Victor Ponta si dl. Crin Antonescu, cei doi lideri ai USL, la care sã participe în mod legitim si dl. presedinte Constantin, de la Partidul Conservator, si împreunã sã gãseascã solutii pentru ca Uniunea, care a avut succes la alegerile locale si cele parlamentare, sã meargã înainte. Marti searã, la Delegatia Permanentã, dl. presedinte Antonescu a fost destul de persuasiv si, dupã cum s-a vãzut, partidul a hotãrât sã treacã în opozitie, fãrã a preciza cât va dura aceastã opozitie. Eu sper cã foarte putin”, a spus Bichinet. Acesta a tinut sã explice si zvonurile privind apartenenta sa la una sau alta din taberele formate în interiorul PNL Vaslui: „În judetul Vaslui, în PNL nu sunt tabere, nici factiuni sau dacã sunt eu nu le cunosc. Celor cãrora le place sã pescuiascã în ape tulburi le spun sã nu mizeze pe sprijinul meu, în niciun caz, nu voi participa la destabilizarea organizatiei judetene. Mie îmi place un PNL unit si puternic. Stiu cã vã referiti la micile neîntelegeri dintre cei trei parlamentari ai PNL Vaslui. Eu nu mã amestec în aceste chestiuni, pentru cã, nu e asa?, cine sunt eu… Sunt un simplu membru în PNL Vaslui, deocamdatã, nu sunt nici mãcar în Biroul Judetean, am fost un biet senator, un pârlit de presedinte la Consiliul Judetean si de douã ori un amãrât de vicepresedinte”. Ce poate sã însemne asta? Cã Bichinet nu va face jocurile nimãnui, desi poate sunt unii liberali care l-ar dori mai implicat în tensiunile din interior. Sã nu uitãm cã Bichinet a fost adus în PNL de cãtre fostul ministru Cristian David, însã rãmâne de vãzut ce se va întâmpla în urmãtoarele sãptãmâni în organizatia de la Vaslui.

Presedintele PSD, Dumitru Buzatu, anuntã cã merge alãturi de liberali în Consiliul Judetean

Asearã, am discutat si cu presedintele Consiliului Judetean, liderul PSD, Dumitru Buzatu. Acesta a explicat cã are deja o majoritate formatã în Consiliul Judetean, între consilierii PSD si cei ai Partidului Conservator, iar „dacã consilierii PNL vor sã rãmânã alãturi de noi nu avem nicio obiectie”. „Nu am niciun fel de retinere, voi continua alãturi de colegii de la PNL, dacã dânsii doresc acest lucru, avem proiecte majore de implementat în acest judet, nu ne ocupãm de jocuri politicianiste. În privinta consiliilor locale, fiecare va trebui sã-si negocieze propriile majoritãti. Din punctul meu de vedere, actualele majoritãti sunt destul de responsabile si se vor putea ocupa în continuare de problemele administrative. Nu sunt interesat de ce va face PNL în zilele urmãtoare, mã intereseazã doar în mãsura în care functioneazã majoritãtile în Consiliile locale, spre bunul mers al unitãtilor administrativ teritoriale. De ei va depinde ce vor face în continuare. Dacã vor sã meargã în continuare alãturi de noi, eu îi accept”, a spus presedintele PSD Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.