spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
26-sept.-2023

Batalie apriga pentru Judecatorii si Parchete

- Advertisement -

CONCURS… Zeci de vasluieni au participat, ieri, la un concurs de admitere în magistraturã, fiind dornici sã îmbrace robele de judecãtor sau procuror. Foarte multi avocati sau juristi, personaje cunoscute sau complet necunoscute, si-au mãsurat cunostintele pe care le au în domeniul juridic, într-o perioadã în care instantele de judecatã sunt sufocate de dosare, iar acuzatiile de coruptie asupra magistratilor se înmultesc. La nivel national, pentru 60 de posturi de judecãtor si 50 de procuror s-au înscris peste 1.600 de candidati, din care doar 1.540 au participat la examenul de duminicã.

Consiliul Superior al Magistraturii a organizat, ieri, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, concurs de admitere în magistraturã pentru ocuparea unui numãr de 60 de posturi de judecãtor si 50 de posturi de procuror. S-au înscris pentru acest concurs 1.624 de candidati, din care 1.541 au îndeplinit conditiile pentru a participa la examen. Ieri dimineatã, în sãlile de examen din Bucuresti s-au aflat zeci de avocati sau juristi din judetul Vaslui, care au încercat sã convingã comisiile de examinare cã sunt cei mai potriviti pentru a ocupa posturile scoase la examen la nivel judetean. Pentru Tribunalul Vaslui si Judecãtorii, au intrat în sala de examen urmãtorii candidati: Anton Sãndel Mihai, Oana Loredana Butnaru, Alex-Cristian Ciobanu, Adrian Cocuz, Dãnut Cojocaru, Carmen Maria Frãtiman, Loredana Lefter, Nelu-Vasilicã Maftei, Gabriel Decebal Tache, Cornelia Vezeteu si Ancuta Magdalena Voinea. La Parchete, s-au înscris în examen mai multi vasluieni: Daniel Chiriac, Marius Daniel Cuciurianu, Florin Graur, Petrisor Stefan Harnagea, Adrian Ionut Hohotã, Carlo Gabriel Ilies, Lenuta Felicia Leustean, Aristita Lupu, Constantin Manea, Bogdan Nicolae Mazilu, Gabriela Ionela Otel, Ionut Tãmaciu si Bogdan Emilian Veselu. Potrivit legii, pot fi numiti în magistraturã, pe bazã de concurs, fostii judecãtori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciarã cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridicã în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetãri Juridice al Academiei Române si Institutul Român pentru Drepturile Omului, personalul de specialitate juridicã din Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National de Criminologie, Institutul National de Expertize Criminalistice si din Institutul National al Magistraturii, cadrele didactice din învãtãmântul superior acreditat, precum si magistratii – asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate juridicã de cel putin 5 ani. Examinarea candidatilor s-a fãcut prin sustinerea unei probe tip grilã de verificare a cunostintelor teoretice si practice, la urmãtoarele materii: Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal, Organizarea judiciarã si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Concurs aprig pentru sefia Parchetelor si Judecãtoriilor vasluiene

Nu numai avocatii si juristii au emotii. Mai multi magistrati cunoscuti din judet trec si ei prin focurile examenelor, în aceastã perioadã, dupã ce Institutul National al Magistraturii a scos la concurs posturile de conducere de la Judecãtorii si Parchete. La Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui, de exemplu, unde sunt scoase la concurs atât postul de prim-procuror, cât si cel de prim-procuror adjunct, lupta pentru cel mai bun post, cel de sef al Parchetului, se dã între Beatrice Berinde si Daniela Roxana Pintiliasa, ambii fiind procurori în cadrul institutiei. Nu existã nicio înscriere pentru postul de adjunct, ceea ce înseamnã cã unul dintre cei doi candidati va ajunge pe pozitia a doua, la finalul examenului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.