Bãtãlie cruntã: zece candidati aspirã la functia de primar al municipiului Bârlad!

Concurentã…. Fotoliul de primar al Bârladului face cu ochiul. Reprezentantii partidelor si-au înscris candidatii în cursa pentru aceastã functie, iar în final, lista cuprinde nu mai putin de zece aspiranti. Bârlãdenii îi vor analiza, le vor aprecia activitatea, iar apoi, la vot, vor trebui sã aleagã pe cel care le va conduce destinele orasului în urmãtorii 4 ani.

Pe 18 august s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 2020, luna septembrie. Astfel a fost închisã si lista candidatilor la Primãria Bârlad, aspirantii la fotoliul de edil sef fiind atât din partea unor partide cât si un independent. Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, atât pentru functia de primar, cât si pentru cele de consilieri locali, judeteni si presedinte al CJ Vaslui.

Cine a intrat în cursa pentru câstigarea Primãriei Bârlad

S-au înscris, în primul rând, actualul primar al Bârladului, liberalul Dumitru Boros (avocat), apoi fostul primar al orasului, Constantin Constantinescu (pensionar), cel care a demisionat în februarie 2015 dupã ce a semnat un acord de recunoastere a vinovãtiei cu Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi, fiind condamnat cu suspendare, dar între timp „albit” de PSD care a schimbat legile justitiei cum a vrut. Urmeazã deputatul Daniel Olteanu (ALDE) un fost liberal, care a vrut sã detinã controlul partidului dupã ce a „cochetat” ani la rândul cu PSD (a nu se uita USL-ul), dar nu a putut. Al patrulea este o femeie, Ana Maria Vintilã (biofizician) USR-PLUS, apoi Stefan Onilã (psiholog) de la PMP, Dionisie Lefter (inginer) din partea Restar, Lipsa Bogdan Cristian (inginer) din partea AUR, Tiberius Nechita din partea ProRomânia (partidul lui Victor Ponta-tot PSD, dar mai mititel), Nicolae Bãdeanu (inginer CFR) din partea ADER si, în final, Bogdan Ioan Sârbu (asistent medical) – independent.

Pe lângã acestia, au fost depuse si listele pentru consilieri locali. CLM Bârlad are 21 de consilieri, iar listele trebuie sã continã si un anumit numãr de rezerve pentru consilieri. Au fost depuse liste pentru consilieri locali de 27 de persoane dar si de 10, ori 12 persoane, în functie de „alonja” partidului. Mult succes tuturor candidatilor!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ