spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Batalie pe stimulente

- Advertisement -

BANI Astãzi, de la Vaslui vor pleca la Ministerul de Finante listele cu salariatii din Finante care au dreptul la stimulente pe luna august. Desi conducerea DGFP si-ar fi dorit ca listele sã plece în cursul zilei de ieri, faptul cã unele administratii financiare s-au miscat mai greu a blocat centralizarea documentatiilor. Peste 400 de angajati din Finantele publice vasluiene vor primi aceste stimulente, care ajung, în medie, la sase milioane lei vechi.

Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice Vaslui a fost informatã, ieri dimineatã, despre faptul cã se vor primi stimulente pentru august, în cotã de 0,95% din fondul de salarii. Toatã ziua de ieri, administratiile financiare, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor, au stabilit listele cu angajatii care sunt în drept de a primi aceste stimulente. În medie, au spus sefii DGFP, functionarii din finante vor primi în jur de sase milioane de lei vechi, dat fiind faptul cã unii vor ajunge la 9-10 milioane, iar “începãtorii” sau personalul din sectorul administrativ vor încasa în jur de 3-4 milioane. Un lucru e cert: scãzând personele care au fost sanctionate si cele care se aflã în concedii de odihnã, rãmân în jur de 400 de angajati care vor primi mult-asteptatele stimulente. “Toate listele, alcãtuite de seful de structurã, împreunã cu reprezentantul sindicatului respectiv, contin justificãri exacte privind modul în care s-au acordat stimulente pentru fiecare persoanã în parte. Cred cã nu vor fi discutii, între angajati, câtã vreme procesul de acordare se face transparent, de comun acord cu reprezentantii functiona-rilor”, a spus Mihãitã Pantâru, directorul executiv al DGFP Vaslui. Desi listele trebuiau trimise ieri, nu s-a întâmplat acest lucru. O administratie financiarã, cea de la Murgeni, a avut probleme cu faxul si lista cu angajati a fost trimisã cu o masinã, la Vaslui.

Va semna sindicatul listele de functionari?

Din informatiile noastre, în aceastã dimineatã se va face centralizarea listelor, pentru a fi trimise la Ministerul de Finante. În cazul directorilor executivi de la nivelul Directiei, si a sefilor de administratii financiare, stimulentele vor fi stabilite de conducerea ministerului. Totusi, spune liderul de sindicat Valicã Berescu, cel care are si functia de presedinte al Sed Lex pe tot judetul Vaslui, sunt unele probleme la nivel central, în privinta sindicatelor care decid plata stimulentelor. “Nu stim dacã vom semna aceste liste, pentru cã sindicatul care negociazã la Bucuresti în numele nostru nu ne reprezintã. Acel Sindicat National al Functionarilor Publici reprezintã doar 10% din totalul angajatilor din sistem, deci nu au reprezentativitate pentru noi. În cazul Vasluiului, putem spune cã ne-am depãsit planul la încasãri, deci banii de stimulente nu sunt o problemã”, a mai spus Berescu. Asearã târziu, liderul Berescu ne-a informat cã în cursul zilei de miercuri vor fi trimise listele centralizate, fãrã a ne preciza dacã vor fi semnate de sindicat sau nu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.