5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Bãtãusii lui Buzatu, la un pas de închisoare!

- Advertisement -

PLÂNGERE Miercuri seara, cinci tineri agresati si sechestrati de „trupele” lui Buzatu, conduse de Buzatu jr. si Ciprian Trifan, au depus plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Vaslui împotriva capilor vânãtorii de oameni de marti noaptea, când tinerii care împãrteau materiale PDL în Vaslui au fost hãituiti de pesedisti. Mihail Bogdan, Octavian Elvis Arcãleanu, Dragos Todirascu, Ion Alin Postelnicu si Florin Codrin Paga au formulat plângere penalã împotriva lui Ciprian Trifan (presedinte TSD), Gheorghe Chirvase, Eduard Popica, Eduard Bârsa (Panda) si Tudor Buzatu, dar si împotriva altor „patru-cinci persoane la care nu le stim identitatea (rugãm identificarea lor), pentru sãvârsirea infractiunii de lovire si alte violente, prevãzute de articolul 180 al. 1,2 al Codului Penal si lipsire de libertate în mod ilegal prevãzut de art. 189 al CP si amenintare prev. de art. 193 al CP”. Pentru faptele lor, pesedistii trimisi de Buzatu riscã ani grei de închisoare.

Declaratiile tinerilor agresati aratã metodele barbare cu care pesedistii încearcã sã facã dreptate în judetul Vaslui, judet aflat sub stãpânirea, la propriu, a mafiei pesediste. „Subsemnatul Todirascu Dragos mã aflam în zona Buium împreunã cu Alin Postelnicu (în noaptea de marti spre miercuri, în jurul orei 2.30, n.r.) când am fost agresati si retinuti de cãtre Eduard Bârsa (zis <<Panda>>) si încã o persoanã necunoscutã. Am fost lovit în zona fetei si în zona abdominalã în repetate rânduri, dupã care am reusit sã fug. L-am sunat pe colegul meu Paga Codrin aflat în Zona Industrialã si mi-a spus sã mã întâlnesc cu Dima Bogdan în zona Mihail Kogãlniceanu. În timpul acesta am fost urmãriti, dupã întâlnirea cu Dima Bogdan si fortati sã mergem lângã grupul lor, în zona magazinului Valicrist. Aici mi-a fost luat telefonul iar apoi fortat sã-l sun pe coordonatorul meu, Arcãleanu Octavian, pentru a-l chema la locul în care ne aflam. În acest timp mi-a fost luat telefonul cu forta de cãtre Ciprian Trifan. Am fost martor când Octavian Arcãleanu a ajuns si a fost lovit, agresat verbal si scuipat de cãtre grup. Colegul meu Paga Codrin a încercat sã sune la Serviciul de Urgentã si a fost oprit de cãtre Ciprian Trifan”, este una din declaratii. „Subsemnatul Dima Bogdan Mihail mã aflam în zona Mihail Kogãlniceanu unde m-am întâlnit cu Todirascu Dragos. Am plecat sã ne întâlnim cu Postelnicu Alin, iar pe drum am fost retinuti cu forta de douã persoane în zona Camerei de Comert unde ne-au agresat verbal si ne-au lovit de nenumãrate ori. Am fost martor când Arcãleanu Octavian a fost lovit, scuipat si agresat verbal de cãtre grup. Înainte de venirea lui Arcãleanu Octavian am fost urcati cu forta în masinã unde mi-a interzis sã apelez la 112. Ne-au fost furate toate materialele”, este o altã declaratie.

„Ciprian Trifan ne-a controlat în portbagaje”

„Subsemnatul Alin Ion Postelnicu mã aflam în zona Buium, când Eduard Bârsa si Popica Eduard m-au lovit si m-au fortat sã intru în masinã. Înainte de asta, colegul meu Todirascu Dragos a reusit sã fugã. Am fost dus în zona Valicrist unde m-au fortat sã-l sun pe unul dintre colegi sã-l chem în zonã. Aici am fost lovit în repetate rânduri cu pumnii de membrii grupului. Alãturi de Bogdan Dima am fost fortati sã intrãm în masinã. Ne-au fost furate toate materialele electorale. Am fost martor la agresarea, lovirea si scuiparea lui Arcãleanu Octavian si Dima Bogdan”, este una din declaratiile care a revoltat anchetatorii, care-si dau seama cã metodele de intimidare ale PSD sunt de tip mafiot. „Subsemnatul, Paga Codrin Florin, mã aflam în Zona Industrialã cu Arcãleanu Octavian când am fost sunat de cãtre Todirascu Dragos si mi-a spus cã el si colegii nostri au fost agresati si loviti de cãtre grup. Am ajuns în zona Camerei de Comert unde am fost perchezitionati în masinã de cãtre Ciprian Trifan si Gheorghe Chirvase dupã care la fata locului a venit tot grupul. Am fost agresat verbal de cãtre Ciprian Trifan si mi-au fost confiscate telefoanele deoarece încercam sã sun la 112. Am fost martor când Octavian Arcãleanu a fost lovit cu pumnul si cu o sticlã plinã în cap, scuipat, batjocorit si amenintat de cãtre grup”, mai explicã unul dintre tinerii agresati. Liderul echipelor de teren recunoaste si el evenimentele din noaptea respectivã. „Subsemnatul, Arcãleanu Octavian, mã aflam în Zona Industrialã când am fost sunat de cãtre un coleg si anuntat sã merg în zona Valicrist cu un membru al grupului. Am mers în zona Camerei de Comert unde ni s-a deschis portbagajul cu forta si controlat, dupã care am fost agresat verbal, lovit si scuipat de cãtre grup. Eduard Bârsa m-a lovit cu sticla în cap, Chirvase Gheorghe m-a scuipat si batjocorit iar o persoanã pe care nu o cunosc m-a lovit cu pumnul în fatã”, scrie în declaratia sa Elvis Arcãleanu. Reamintim cã fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor, si secretarul general al PSD, Ciprian Trifan, sunt acuzati de un grup de tineri care împrãstiau pliante PDL, în noaptea de marti spre miercuri, de sechestrare de persoane, loviri, amenintãri si alte fapte penale, nepermise într-o tarã care se doreste a fi membru al Uniunii Europene. Cei doi, ajutati si de alti pesedisti identificati de tinerii agresati ca fiind Edi Popica, unul dintre liderii tineretului PSD, si Dan Chirvase, fostul sef al ITM din perioada guvernãrii pesediste, ar fi umblat prin Vaslui, în toiul noptii, pentru a depista echipele de campanie ale PDL, care puneau materiale electorale în cutiile postale. Nu mai putin de cinci tineri au fost loviti si sechestrati pe strãzile din Vaslui, o adevãratã vânãtoare de oameni.

Certificat medico-legal pentru loviri

„CERTIFICAT MEDICO – LEGAL, Nr. 318 din 6 iunie 2012

Subsemnatul dr. Bazatin Alexandru, medic specialist medicinã legalã la Serviciul Medico – Legal Judetean Vaslui, am examinat la cerere, la data de 6 iunie 2012 (cererea nr. 318 din 6 iunie 2012) pe numitul Dima Bogdan Mihail, nãscut la data de 6 noiembrie 1986, cu domiciliul stabil în municipiul Vaslui.

Actul a fost încheiat la data de 6 iunie 2012.

I. Date de istoric:

Sus-numitul afirmã cã la data de 6 iunie 2012, ora 3, a fost lovit de douã persoane cu pumnii.

II. Constatãri:

– buza superioarã, ½ stânga, fata vestibularã, echimozã violacee de aprox. 1/1 cm;

– buza inferioarã, ½ stânga, fata vestibularã, la aprox 1 cm de comisura bucalã, plagã superficialã, verticlã, de aprox. 0,5 cm, acoperitã cu depozit fibrinos.

CONCLUZII

Dima Bogdan-Mihail prezintã leziuni traumatice de tipul plãgii cotuze si echimozei.

Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloc sau obiect contondent.

Pot data din 6 iunie 2012.

Necesitã 3 – 4 (trei – patru) zile îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor.

MEDIC LEGIST SPECIALIST

Dr. Bazatin Alexandru”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

75 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.