Bătrân de 87 de ani, bătut cu bestialitate de fiul său

APEL DISPERAT… Caz șocant în comuna Gherghești, unde un bătrân de 87 de ani a fost bătut cu bestialitate de fiul său de 57 de ani. Bătrânul a ajuns la spitalul din Vaslui unde medicii au constatat că avea o mână fracturată pe care au pus-o în gips. Ștefan Stoica, bătrânul, a sunat ieri la redacția noastră și a cerut ajutorul ziariștilor pentru ca fiul său să nu-l mai bată! Imediat s-a transmis totul la IPJ Vaslui, iar polițiștii de la Secția 8 Poliție Rurală Iana s-au deplasat la fața locului, luând măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu, fiul agresor fiind scos din casă. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru violență în familie și va fi dus în fața procurorului pentru a fi audiat și luate măsurile care se impun.

Polițiștii Secției 8 Politie Rurală Iana au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat de 57 de ani, Gheorghe Ștefan Stoica, care și-a agresat tatăl de 87 de ani. Bărbatul s-a ales și cu dosar penal pentru violență în familie. Totul a pornit după ce marți, 2 februarie, Gheorghe Stoica, de 57 de ani, și-a bătut tatăl în casă, pentru că nu îi dădea bani de băut. Bătrânul, care este din Bârlad, dar care locuiește în casa de la țară, de la Gherghești, are doi fii, pe Gheorghe și încă unul mai mic de ani, care are probleme psihice și stă cu tatăl său. Ieri, pe 3 februarie, bătrânul a sunat disperat la redacția ziarului nostru din Bârlad, cerând ajutor!

“Vă rog să mă salvați! Sunt bătrân, nu mă pot mișca, am 87 de ani, sunt din Bârlad, dar stau la Gherghești. Băiatul meu cel mare, de 57 de ani, Gheorghe Ștefan Stoica, m-a bătut rău ieri (2 februarie – n.r.) de am ajuns la spital cu mâna fracturată și acum e în gips. Mi-e frică că mă omoară, am aici cu mine pe băiatul cel mic, dar are un handicap psihic și suntem disperați.Cum puteți să faceți ceva să ne ajutați? Știu că aveți cum, nu ne lăsați”, a spus cu lacrimi în ochi bătrânul din Gherghești. I-am explicat bătrânului că trebuie să sune la 112, la Poliție, însă acesta era sceptic, neavând încredere că oamenii legii vor veni să-l ajute să nu fie stâlcit din bătaie. Însă n-a fost așa, polițiștii luând imediat măsuri pentru ca bătrânul să fie în siguranță.

Jurnaliștii bârlădeni au luat legătura cu IPJ Vaslui, care, prin purtătorul de cuvânt Loredana Stavăr, a informat de caz polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurarală Iana. Aceștia s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate de ziariști se verifică. Polițiștii au luat imediat măsura scoaterii din casă a celui reclamat că și-a bătut tatăl, acesta fiind dus la audieri la sediul Poliției din Iana. Gheorghe Ștefan Stoica este recidivist și cunoscut în sat ca un om extrem de agresiv. Polițiștii din Iana l-au scos din casă, au emis și un ordin de protecție provizoriu, astfel că fiul bătăuș nu mai are voie să se apropie de casa tatălui său sau de fratele său. “S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Totodată, a fost emis și un ordin de protectție provizoriu în favoarea bătrânului agresat de fiu, agresorul fiind scos din locuință”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bătrânul Ștefan Stoica a ținut aseară să mulțumească jurnaliștilor noștri pentru promptitudinea cu care au anunțat poliția și astfel oamenii legii i-au salvat, atât pe el cât și pe celălalt fiu, mai mic, ambii fiind lipsiți de apărare în fața fiului și fratelui lor, extrem de agresiv.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ