spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Bãtrân în stare gravã la ATI dupã ce a cãzut cu fata pe plita încinsã! Medicii nu i-au gãsit un loc în spitalele pentru arsi!

- Advertisement -

GHINION CUMPLIT… Momente cumplite pentru un bãtrân de 94 de ani, care a cãzut cu fata pe o plitã fierbinte de la sobã! A fost gãsit la cinci – zece minute dupã incident, de cãtre o nepoatã, care a chemat imediat pe fratele ei, care locuieste aproape de bãtrân si care a sunat imediat la 112.

A fost trimisã o ambulantã tip C2 cu medic, din Substatia Bârlad – SAJ Vaslui, medic ce a acordat primul ajutor. „Victima prezenta arsuri de gradul III si IV la nivelul unei jumãtãti de fatã cu implicarea nasului, gurii si a unui glob ocular, precum si o arsurã gr. II si III la nivelul unui umãr. Prezintã tulburãri de respiratie si este comatos”, a mentionat medicul Dan Ungureanu, purtãtor de cuvânt al SAJ Vaslui. Ajuns la CPU la spital, pacientul de 94 de ani, Cozma S. a fost imediat preluat de medicii specialisti, a fost imediat bãgat la Computerul Tomograf, fiind investigat medical asa cum prevede protocolul în cazurile grave de arsuri. Din pãcate, desi arsurile sunt grave, impunându-se transferul la un spital cu centru de arsi, nu s-au gãsit locuri. „Pacientul de 94 de ani este constient, prezintã la nivelul hemifaciesului arsuri de gradul III si IV. S-a prelucrat plaga arsã, s-au efectuat investigatii radiologice, CT. Se impune un transfer într-un centru de arsi, dar din pãcate nu sunt locuri, fapt pentru care va rãmâne internat în ATI Reanimare”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Într-un incident recent, un bătrân a suferit răni grave după ce a căzut cu fața pe o plită încinsă, fiind internat în secția de Terapie Intensivă a unui spital. Din păcate, în ciuda stării sale critice, medicii nu au reușit să îi găsească un loc într-un spital specializat în tratarea arsurilor.

    Această întâmplare reprezintă un exemplu al dificultăților cu care se confruntă mulți bătrâni în ultima lor parte de viață. Persoanele în vârstă se confruntă adesea cu probleme de sănătate și pierderea autonomiei, fiind nevoite să depindă de ajutorul altora pentru activități de zi cu zi, precum îmbrăcatul sau hrănirea.

    Îngrijirea seniorilor este o sarcină dificilă și consumatoare de timp, care poate fi foarte obositoare pentru cei care o asigură. În plus, costurile implicate în îngrijirea bătrânilor pot fi considerabile, iar sistemul de sănătate nu este întotdeauna capabil să facă față nevoilor acestora.

    Este important ca societatea să acorde mai multă atenție nevoilor bătrânilor și să ofere sprijinul necesar celor care se ocupă de îngrijirea acestora. În acest fel, se poate îmbunătăți calitatea vieții seniorilor și se poate asigura faptul că aceștia sunt tratați cu demnitate și respect în ultima lor parte de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.