spot_img
21.3 C
Vaslui
04-iun.-2023

Bătrâna care a sunat la 112 să spună că moare de frig, internată în spital. De ce a refuzat ajutorul Primăriei Constanța

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Femeia de 83 de ani a fost vizitată, după ce cazul ei a ajuns public, de reprezentanții Primăriei Constanța care au susținut că o vor ajuta. Doar că lucrurile nu s-au rezolvat, dimpotrivă.

În urmă cu câteva zile, un polițist local din Constanța dezvăluia faptul că bătrâna a sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Elena Bocioagă a spus că moare de frig și de singurătate. Nu mai avea pe nimeni, iar caloriferul electric nu se încumeta să-l bage în priză de frica facturilor.

Cazul ei, făcut public, a ajuns și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) din cadrul Primăriei Constanța. Luni, 30 ianuarie, aceștia s-au dus acasă la femeie și au realizat o anchetă socială în care au constatat condițiile în care trăiește.

„S-a propus instituționalizarea în căminul pentru persoane vârstnice. Orice internare presupune consimțământul persoanei în cauză. Aceasta și-a exprimat acordul pentru a fi adusă în cămin. A doua zi, asistenții sociali au luat legătura cu asistentul social din cadrul Spitalului de Urgență. S-a decis transportarea la spital, cu ambulanța, marți, pe 31 ianuarie, pentru analize. A fost condusă cu ambulanța înapoi la domiciliu. Au stabilit ca în ziua de 1 februarie, aceasta să fie adusă la cămin. Miercuri, 1 februarie, când colegii au mers să o aducă la cămin, doamna s-a răzgândit ulterior. Noi nu avem voie să luam pe nimeni cu forța”, a declarat Monica Poptile, directorul DGAS Constanța…https://adevarul.ro/stiri-locale/constanta/batrana-care-a-sunat-la-112-sa-spuna-ca-moare-de-2239272.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.