Bătrâneii-hoți de bijuterii sunt din Bacău. Păgubiții s-au unit să-i prindă! (FOTO, VIDEO)

FURTURI… “Cuplul de aur” a dat lovitură după lovitură în magazinele de bijuterii din mai multe județe ale Moldovei

AM GĂSIT HOȚII!… Cazul celor doi bătrâni care fură bijuterii de aur din magazine, prezentat în ziarul Vremea Nouă, a stârnit reacții și din partea altor victime din județul Bacău. Proprietarii magazinelor de bijuterii din Bacău și Onești ar fi identificat înaintea poliției numele și adresa celor doi soți, puși pe căpătuială prin furt! Culmea este că, Poliția Bacău, se plâng păgubiții, nu face nimic de aproape patru luni de zile, în acest caz, deși oamenii le-au pus în brațe atât dovezile cât și identitatea hoților. Citind în ziarul Vremea Nouă de Vaslui faptul că cei doi soți și-au extins aria de operare și au ajuns cu furtul și în județul Vaslui, păgubțiții din Bacău ne-au contactat ne-au trimis filmările de pe camerele de supraveghere, precum și dovezile găsite de ei. Cum de poliția din acest județ nu îi ia la întrebări pe cei doi hoți, în ciuda atâtor furturi reclamate, e greu de spus. Ca un detaliu, să nu uităm că IPJ Bacău a mai fost implicat recent într-un scandal de răsunet în cazul dublei crime din municpiul Onești. Și atunci superiorii lor de la București le-au reproșat faptul că nu au acționat. Noi sperăm că IPJ Vaslui va face treabă bună în acest caz!

Cei doi șmecheri bătrâni, surprinși de camerele de supraveghere dintr-un magazin de bijuterii din Bârlad cum fură cu o abilitate ieșită din comun un lanț gros din aur, au fost “desconspirați” de doi păgubiți din județul Bacău, unde se pare că și locuiesc. Proprietarii magazinelor din Bacău de unde au furat bijuterii în valoare de aproape 10.000 de lei, s-au unit într-un fel de club al “detectivilor” și au decis să-i găsească singuri pe hoți! Citind în cotidianul Vremea Nouă despre faptele celor doi moșnegi certați rău cu legea, ne-au trimis la redacție o descriere amănunțită a furturilor din magazinele lor de bijuterii. Cei doi protagoniști ai “cuplului de aur” sunt C. Veta și D.Viorel și locuiesc în municipiul Bacău.

Cum au furat cei doi moșnegi bijuterii din magazinele din Bacău și Onești

Vali Ciulina, din Bacău, ne-a relatat amănunțit ce-a pățit cu cei doi.

“La data de 12.12.2020, ora 09.26, s-au prezentat în fața magazinului nostru situat în Bacău, str. Nicolae Bălcescu nr. 1, Bijuteria Sorelly, două persoane în vârstă, un domn și o doamnă, care au insistat foarte mult să între în magazin (magazinul nostru având program de la ora 09.30). În momentul în care fetele au deschis, au intrat în magazin și, sub pretexul că vor să cumpere un lanț pentru băiatul lor, au cerut vânzătoarei să le arate busturile cu lanțuri. Vânzătoarea noastră a scos busturile și le-a arătat, ei au tot pus mâna pe ele să se uite și, la un moment dat,  i-au dat fetei să le cântărească un lanț, iar domnul pune mâna pe un lanț gros, de 32 g, îl sustrage de pe bust și îl bagă în buzunar. Se mai uită un pic la lanțuri după care pleacă, spunând vânzătoarei că revin dacă nu găsesc în altă parte ce îi interesează pe ei. În momentul în care fetele au observat lipsa lanțului, am analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și am constatat că domnul este cel care a furat lanțul, iar doamna așază lanțurile pe bust că să nu se observe lipsa. Imediat am postat pe rețelele de socializare filmulețul cu înregistrarea, în speranța că cineva îi cunoaște și ne va ajută să recuperăm produsul.”, a precizat Vali Ciulina, proprietarul magazinului de bijuterii din Bacău.

“În momentul în care vânzătoarea s-a deplasat la Secția 2 Poliție pentru a depune plângere, i s-a reproșat că nu se face așa ceva (să pui mai întâi filmarea pe rețelele de socializare și după aceea să te duci la poliție). Din decembrie solicităm informații de la poliție și nu am obținut nimic în legătură cu acest furt. În data de 23.01.2021 am aflat că același cuplu a sustras un lanț de aur dintr-un magazin de bijuterii situat în Onești. În urma acestor informații am luat din nou legătura cu cei de la poliție și ni s-a transmis că au luat legătura cu persoanele bănuite a fi cele în cauza și aceștia le-au transmis că au fost plecați din țară cu probleme medicale și trebuie să stea două săptămâni în carantină, fapt pentru care nu se pot prezența la poliție. De atunci nu mai avem nicio veste de la poliție. Cele relatate de noi se pot dovedi cu filmări de pe camerele de înregistrare de la magazine”, s-a plâns Vali Ciulina, de modul în care “rezolvă” IPJ Bacău cazul.

“Cuplul de aur”, specializat în furtul de bijuterii a ajuns în județul Vaslui!

Din informațiile obținute de pe rețelele de socializare,  cei doi bătrâni au avut următorul traseu:   12.12.2020 – au furat din magazinul Sorelly din Bacău. Pe  21.01.2021 – au încercat să fure dintr-un magazin din Vaslui, însă vânzătoarea i-a văzut și le-a cerut lanțul înapoi. În aceeași zi, pe 21.01.2021 au furat dintr-un magazin situat în Palas Mall, din Iași. Pe 23.01.2021 – au furat dintr-un magazin din Onești, județul  Bacău, iar pe 05 .02.2021 – au furat din magazinul din Bârlad. Rugăm IPJ Vaslui, în special polițiștii din Bârlad să întrerupă „munca” celor doi moșnegi nelegiuți, care cu un tupeu de nedescris fură în văzul lumii, îi mint și își bat joc de polițiști.




2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru articol. Cu ocazia asta ati pus in garda hotii, care o sa scape de haine, bijuterii, etc. Pagubitii sunt nemultumiti si pe buna dreptate, dureaza mult. Insa au idee ca un politist de investigatii criminale are in lucru peste 100 de dosare penale in carr trebuie sa lucreze simultant. Ii lasa pe ceilalti 99 de pagubiti, pentru ala care tipa mai tare, nu? La comentat toti suntem buni, dar cam atat.

  2. Ce poți să mai comentezi când vezi asemenea demers din partea unor polițișlti care sunt plătiti din banul public! Cei care au primit probele indutitabile (mură în gură ) și le- au tratat r la diverse..să li se desfacă contractul de muncă și să plece la cules sparanghel.

LĂSAȚI UN MESAJ