10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Bătrânul căzut cu fața pe plita încinsă se zbate între viață și moarte! În timp ce încă se caută un loc la un Spital de Arși, pacientul a intrat în stare critică!

- Advertisement -
ȘANSE MINIME… Bătrânul care a căzut cu fața pe plita încinsă este internat la secția ATI de la Spitalul Bârlad, dar starea sa este extrem de gravă!

CUMPLIT… Situație extrem de gravă pentru Cozma S., bătrânul de 94 de ani care s-a ars pe plita încinsă. Medicii de la Bârlad îi caută fără succes un loc la un Spital de Arși din țară. Între timp, starea pacientului s-a înrăutățit. Acesta a intrat în stop cardiorespirator, dar cadrele medicale au reușit să îl stabileze. Chiar și așa, prognosticul medicilor este rezervat.

Deși medicii de la ATI Reanimare s-au zbătut pentru a-l stabiliza și salva, pe 15 martie acesta a făcut un prim stop cardio respirator, fiind cu greu resuscitat. Starea sa nu permite a fi transferat la un spital de arși din țară. Pacientul este încă în ATI, i-au fost toaletate rănile în sala de operație. S-au făcut demersuri în continuare pentru transferul pacientului într-un centru de arși, numai că starea lui nu permite transferul. „Pacientul este încă în ATI, astăzi (15 martie – n.r.) a fost toaletat în sala de operație. Transferul pacientului într-un centru de arși nu poate fi efectuat, deoarece starea sa nu permite, nu este transportabil”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlădean. Vă reamintim că bătrânul de 94 de ani din satul Siliștea, comuna Iana, Cozma S., a căzut pe 14 martie după amiază, cu fața pe o plită fierbinte de la sobă! A fost găsit la cinci – zece minute după incident, de către o nepoată, care l-a chemat imediat pe fratele ei ce locuiește aproape de bătrân și care a sunat imediat la 112. A fost trimisă o ambulanță tip C2 cu medic, din Substația Bârlad – SAJ Vaslui, medic ce a acordat primul ajutor. „Victima prezenta arsuri de gradul III și IV la nivelul unei jumătăți de față cu implicarea nasului, gurii și a unui glob ocular, precum și o arsură gr. II și III la nivelul unui umăr. Prezintă tulburări de respirație și este comatos”, a menționat medicul Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui. Ajuns la CPU la spital, pacientul de 94 de ani, Cozma S. a fost imediat preluat de medicii specialiști, băgat la Computerul Tomograf, fiind investigat medical așa cum prevede protocolul în cazurile grave de arsuri. Din păcate, deși arsurile sunt grave, transferul la un spital cu centru de arși nu este posibil, bătrânul neputând rezista transferului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.